Detta Är Vad Det är Som Föräldraskap Små Barn

Denna morgon, mina armar fastnade över mitt huvud när jag försökte (utan framgång) att dra på mig en sport bh.

Jag hade bråttom — vi kör sen som alltid — och i min brådska att få klädd, blev jag fast. Jag kämpade en stund innan du tar en paus för att fundera på om det var möjligt för en vuxen att ge sig själv barnflicka armbåge. Om det vore möjligt, skulle jag säkert vara en att göra det.

Jag hörde ett litet barn gråta i korridoren som hennes äldre bror öppnade dörren till sovrummet.

"MAMMA? MAMMA? MAMMA!!!!!"

Deras röster var dämpat av mina armar, som var slagna mot mina öron i en härva av spandex blandning, men jag kunde känna dem att inkräkta på my space. Barnet sprack, toddling mot badrummet disken där min makeup var utspridda, och min tre år gamla var att försöka stå på toppen av mina fötter som en baby pingvin. Jag ryckte bh och tog ett djupt andetag.

Så jag andades ut, han klappade mig och sa: "Mamma? Vad är dessa saker på din mage?"

"De kallas bröst. NU KAN DU GÅ OCH SPELA SÅ JAG KAN KLÄ PÅ MIG."

Jag brottades mig själv i kläder, insmorda concealer på mitt ansikte, och muttrade om hur mycket snabbare jag skulle kunna få redo om de skulle bara gå och hitta något att göra. Mina ord föll på små, för döva öron. De ville inte att gå spela. De ville stå bredvid mig, tittar på. Ställa frågor. Gräva små fingrar i minnen av deodorant.

Jag är i säsong av moderskap där jag bara inte få den lyxen av oavbruten tid att göra mycket av något, och det är svårt. Jag tror att de som har gått före mig (ahem, mor-och farföräldrar) har blockerat den intensiva svårigheten i det och bara komma ihåg sötma. Föräldraskap små barn är SÅ SVÅRT ATT HÅRDHETEN BLIR BLOCKERAD UT SENARE.

Jag ska låta det sjunka in en stund.

Den sak som jag försöker komma ihåg är att detta är en säsong . Jag upprepar för mig själv, ibland högt, att detta inte är permanent. Det är svårt att föreställa sig en tid framför sig där jag faktiskt kommer att kunna klä mig själv utan att folk andas ner i min hals ... men jag vet att det kommer. Uppriktigt sagt, att veta att det är vad som gör idag en lite lättare att hantera.

Ibland, mina barn är så vackra — så storögt och nyfikna och glada för en ny dag att börja på — att det gör ont. Och jag ibland inte kan se skönhet eftersom jag har en sport-bh lindade runt mitt ansikte.

Det är moderskap.

Relaterade inlägg: Kära Utmattad Mamma I Skyttegravarna

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar