Hur Det Känns När Du är Nyligen Skild

Ibland är det svårt att avgöra hur skadat något är tills det faktiskt går sönder. För år, min man och jag gick tillsammans gör vår dag-till-dag-rutiner–den som är inblandade barn och arbete och matinköp och inte innebär kyssar eller smek och sex. Jag trodde att det var normalt, typ av. Jag trodde att det var resultatet av en nästan sju år av föräldraskap en utmanande kid och på-guard-på-alla-tider fokus som kommer med att försöka se till att hans ständigt tillstånd av hög energi inte resultera i allvarlig skada till sin lillebror.

Jag trodde att det var efter-effekter av svår förlossningsdepression och kampen för att vara en mycket inåtvänd mamma med en livsstil som inte rymma denna personlighetstyp. Jag trodde att det var typiskt att inte riktigt känna alla som vände sig om med den person du har att titta på i alla stater för de senaste 17 åren.

Jag trodde att det var ganska normalt, men jag trodde inte att det var OK. Det var otillfredsställande. Jag har ofta undrat om jag skulle spendera resten av mitt liv gift med någon jag egentligen inte har något intresse av att ha sex med längre. Jag undrade ibland om jag skulle vara bättre på min egen. Sedan hände något och saker blåste upp och jag hört, "jag vill skilja åt." Trots tristess, missnöje och överväldiga, jag var förkrossad. Jag var arg. Och jag var arg lite mer.

Men jag visste att det inte var värt att kämpa. Jag visste, efter många samtal, att han inte har vad det skulle ta att få saker och ting tillbaka på rätt spår, och jag kände att jag inte har det i mig att prova bara för att bli besviken när mer av vem han är och vad han kommer med (eller inte) att vårt äktenskap. Jag var inte ens säker på att jag ville att prova.

Jag kämpar fortfarande med allt som har hänt en daglig basis. Jag har gått igenom fem stadier av sorg, vilket också är ganska perfekt förvandlas till de fem stadierna av skilsmässa. Den enda faktor två delar inte är en skam. Skam är inte en bra känsla, men det är mycket riktigt när din relation och familj faller isär.

Så snart spricka i mitt äktenskap bröt wide open och blev en avgrund, ljus och tänd alla saker som var så mycket fel med mitt äktenskap för mig. Vi var inte i gamla hjulspår eller en tuff fas, vi var i grund och botten inte ta hand om vårt äktenskap eller varandra. Vi var så långt från varandra att vi inte ens kunde se varandra tillräckligt väl för att se vad som var fel.

Under en lång tid, jag trodde att vi var bra vänner men inte bra älskare. Jag fortfarande trodde att vi var partners. Men insvept i min egen busy-ness och utmattning och pågående psykiska utmaningar, jag hade helt dras in. Hade han vänt sig till någon annan att dela med sig av sina innersta tankar och känslor, och på så sätt utvecklat den typen av relation med henne om att han inte hade för en lång tid vårdas med mig.

Vi var inte älskare, och det visar sig att vi inte var partner heller. Det var en beklämmande förverkligande, och som det har börjat dyka upp, jag är ytterligare besviken på vår bristande förmåga att även vara vänner. Vi är fortfarande (för vem vet hur länge) i samma hus, och vi är tiptoeing runt varandra och att vara arg och besviken. Vi måste hitta ett sätt att åtminstone vara konstruktiv, men nu är vi fortfarande katalogisering av alla trasiga bitar.

Som jag navigera denna väg, jag inser att vi inte pratar tillräckligt mycket om hur svårt det är att vara nyligen skild och att behöva ta itu med alla saker som kommer med att oväntad vändning i life ' s road.

Så låt oss tala om det.

ADVERT

Lägg till din kommentar