Vad I Hela Världen Har Jag Gjort Hela Dagen?

Andra dagen körde jag tillbaka till skolan, i tung snö som faller, med ett par slitna ut nästan-hål-i-the-knee Columbia blå snö byxor för min 9-åring, Caleb.

Du ser, det började snöa precis när vi skulle lämna till skolan, och när vi drog upp i drop off-line – don ' t you love linje? – han tittade på mig och sa "Mamma!! Mamma!! Jag inte har min snö byxor!" Naturligtvis är han inte. Jag frågade honom om han ville att jag skulle gå hem och hämta dem, men han visste att jag var upptagen och redo för en affärsresa, och att han glömt dem och jag hörde honom mumla: "nej, det är OK, mamma, jag behöver inte gå utanför."

Så jag körde hem.

Och stannade hemma för cirka 92 minuter, tills en tjocklek av snöflingor och byggs upp av snön fick mig att besluta att ta tag i de snö byxor och vandring på unplowed vägar som omfattas i fyra inches av snö till sin skola med de att gå ut och spela är obligatoriskt med snö byxor byxor.

"Vad gjorde ett av dina barn att glömma?"

Det är vad jag frågade när jag kom in och lämnade över dessa kritiska fördjupning byxor till tjejer på kontoret. Och sedan, sedan ut i det blå hasplade jag ur mig...

"Är det inte detta som oss mammor göra?"

Och det är det.

Ibland går vi genom livet, dag in och dag ut, och gör samma saker om och om och om igen. Tucking lakan bara så och tvätt och inne utflykt t-shirts som våra barn slängde i tvätten. Eller vi scrub ut krita ur torktumlaren eller torka upp fotspår på golvet och sortera ut leksaker. Vi skriver ut bilder för skola-projekt och göra experiment och lyssna på när vår femte grader berättar historier från sitt skåp.

Vi rock våra barn och hålla våra småbarn händer och göra middag och lunch och packa luncher och skär apelsiner och äpplen och dela ut Guldfisk och köra till skolan och arbetet och tillbaka. Vi satte håret i hästsvansar och hjälp med att borsta tänderna och läsa samma historia igen och igen och igen. Vi hjälper dem att lära sig att knyta sina skor och lägga jordnötssmör på bröd och vara oberoende.

Och ibland, om du är som mig, du kommer till slutet av dagen och titta runt och undra vad i hela världen har jag gjort hela dagen?

Vi letar efter de stora saker – som att helgen gick jag rör galen och bestämde mig för att måla mitt sovrum möbler och väggar och min familj rum (jag måste ha varit extra koffein eller något). Eller resor till Legoland eller den Amerikanska Flickan Butik eller alla av det. Och de ser för de stora ögonblicken, de små normal vardagliga saker kan vara förlorade.

Gillar vandring till grad skolan med snö byxor.

Chanserna är att du har dessa stunder. I själva verket, jag talar om för dig att du gör.

Du har dessa stunder som är otroligt vackra – inte för att de är extraordinära, men eftersom de är de stunder som gör upp moderskapet. De är de saker som du gör som ingen ser. Ingen erkänner dem, verkligen. Det är inte guld stjärnor som ges ut för de dagar som du stanna uppe hela natten med en liten en med en öronvärk (låt mig berätta för er – som just hänt i min värld). Eller för de gånger då du har för att få en 7-åring till om det fortfarande så att du kan sätta örondroppar i.

Det är inte en prisutdelning för de gånger då du kämpade för ditt barn och marscherade in till läkare kontor och krävde svar. Eller när du bestämt dig för att spendera en extra fem minuter färg. Eller när du bara skrattade och dansade med barnen. Eller för att resa efter resa efter resa till skolan med barnen i ryggen och kappor zip och hattar på huvudet och härliga stunder tillsammans.

Vad sägs om den strider? De gånger där det är du mot 3-åriga och beslutet att inte få klädd? Eller måltider göras igen och igen och igen? Eller de gånger när du tar elektronik bort från din mitt schooler eftersom de sassed tillbaka och dagen förvandlas till en episk strid? Eller makaroner och ost delas upp och orange koppar öppnade med juice som spillts ut överallt och saften hälls och dl rensade?

Och alla de gånger då du var så trött, men det bara höll på att gå.

Underskatta inte styrkan i att vara en trött mamma som bara mödrar.

Jag vet att det är lätt att undra vad du har gjort varje dag. Och att döma i dag är framgång genom slutförandet av din att-göra-lista. Men lyssna – att-göra-lista? Det är en guide. Inte en gradering verktyg.

Kontroll av varje ruta inte att göra dig till en bättre mamma.

Det betyder bara att du kontrolleras varje låda som dag.

Ibland verkliga livet händer när vi rör oss bort från listan – det som händer i marginaler och stunder och inom strukturen i våra dagar. Det händer i de fem minuter som väntar på att dina mitten schooler att få plockas upp för skolan som du skratta åt något som han såg på Youtube.

Relationer och moderskap styrka händer hela tiden. Du faktiskt göra så mycket mer än du ger dig själv kredit för. Inget mer att avfärda dina dagar och undrar vad du har åstadkommit. Nej.

Caleb kanske inte har tänkt något om de snö byxor visar upp. Tja, han var nog lättad för vilken unge vill inte spela i nysnö? men han förmodligen trodde inte att wow min mamma är fantastisk och hon gjorde så mycket för mig och körde till skolan . Nej. Han är ett barn. Han tycker block av is är awesome.

Men det är vad vi gör.

Det är vad mammor gör.

Det är alla de små sakerna, de små ögonblicken, de gånger då vi bara ge upp vår tid och själv för vår familj att lägga upp och lager tillsammans och skapa dessa otroligt vackra historier som äger rum i anslutning av livet.

Jag vet att det är så lätt att vara hård mot dig själv.

Jag vet eftersom jag är på mig själv.

Men idag?

Idag när du undrar vad i hela världen har jag gjort idag?

Kom ihåg dessa små stunder.

Underskatta inte din vanliga vacker berättelse.

Och om du någonsin frågat vad har du gjort hela dagen? Ta en stund och tänka på alla dem små saker. Skriv ner dem. Kom ihåg dem. Få rinnande ögon om dem – om dig – för att du är rikare liv med de dagar då du undrar vad du gjorde hela dagen.

Eftersom du inte göra någonting.

Du mothered.

Relaterade inlägg: 9 Skäl till att jag Beklagar att Vara en Stanna Hemma Mamma

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar