Vad Händer Om Jag Faller...Utan Min Far Där För Att Fånga Mig?

"Jag är rädd, Pappa."

"Det finns ingenting att vara rädd för, älskling."

"Vad händer om jag faller?"

"Jag har dig. Jag kommer inte låta dig falla."

Jag var ett bestämt barn. Jag har alltid lyckats när jag satt mina tankar till något, och jag ville att cykla utan stödhjul. Jag kunde smaka på den frihet de två hjul som erbjuds, så jag vädjade till min pappa för att lära mig. Han sa att jag borde öva lite mer med stödhjul, men jag lyste med min hazel "Men Pappa" ögon, att veta att han inte kunde säga nej. Det tog bara ett par timmar innan jag cyklade till slutet av gatan ensam, vinden blåser min trådiga blond lås bakom mig, skrikande av förtjusning: "Pappa, titta! Jag gör det."

Ett par år senare...

"Jag är rädd, Pappa."

"Det finns ingenting att vara rädd för, älskling."

"Vad händer om jag faller?"

"Jag har dig. Jag kommer inte låta dig falla."

Han tog mig med skridskoåkning varje söndag efter kyrkan, men först var det vår ritual för att få glass. Han alltid beställde en skopa vanilj på en tårta kon, och jag fick en skopa choklad på en socker kon. Vi satt och pratade, åt vår läckra godsaker och lukta på den tjocka socker doft av våra favorit glass. Då vi åkte skridskor. Skridskor baklänges på rullskridskor tog skicklighet. Min far var en expert, som kan snurra och vända och glider över skridskobana golvet. Jag ville kunna par skate, men jag var för rädd för att åka tillbaka, så jag frågade min pappa och han tålmodigt lärde mig. I slutet av dagen, jag dansade på hjul över hela rinken känner mig säker på att nästa fredag natt, jag kan äntligen säga ja när Kyle bad mig att åka med honom.

Ett par år senare...

"Jag är rädd, Pappa."

"Det finns ingenting att vara rädd för, älskling."

"Vad händer om jag faller?"

"Jag har dig. Jag kommer inte låta dig falla."

Jag stod i min elfenben bröllop klänning, uppsatt hår till perfektion, smink professionellt tillämpas, gömmer sig bakom en spiraltrappa så ingen kunde se mig, livrädd för att gå ner i gången. Hans närvaro var tröst, är komfort, och den dagen, han höll min darrande hand och sa till mig att allt skulle vara OK. "Gå långsamt", sade han, "Låt alla se hur vacker du är." Jag gjorde inte bära blommor. Det var inte min sak. Jag låst en arm genom hans och tog på hans arm med min fria hand, och vi gick, huvudet högt till slutet av gången. Ett par gånger saktade han mig, och när han viskade: "Sakta ner, älskling."

Han pratade med mig och alla mina rädslor. Han var där när jag förlorat vänner. Han deltog i deras begravningar med mig. Han höll om mig när jag kände min första heart break. Han lindade sina armar runt mig, och låt mig få gråta i hans axel.

Pappa alltid höll mig i handen, inte ens när jag var kanske för gammal, när jag skulle lätt kunna gå över gatan eller runt om i gallerian. Han höll fortfarande min. Hans händer var inte stora, men de var starka. De var varma. De var hemma.

Ett par år senare...

"Jag är rädd, Pappa."

"Det finns ingenting att vara afr...ahem...det finns inget att vara rädd för, älskling." Jag kunde höra hans försök att vara stark.

Tyvärr, vet jag bättre. Han kan inte prata ner mig från detta. Han kan inte få mig att känna mig bättre. Han kan inte ta bort min rädsla.

Cancer.

Han har cancer, och nu är det min tur att vara stark.

Men hur kan jag? Jag kan inte föreställa mig att nå ut min hand och han inte är där för att ta.

Jag är rädd, Pappa.

Vad händer om jag faller?

Vad händer om jag faller?

Vad händer om jag faller?

ADVERT

Lägg till din kommentar