Jag Vägrar Att Bli Gammal Dam Som Säger, "Det Går Så Snabbt"

Tanken på att mormor trosor både intresserar mig för komforten och sätter skräck i min medelålders hjärta för OMG-Måltider-på-Hjul-är-bara-ett-par-år-bort faktor. Och det är lite av ett perfekt exempel på hur jag tycker om att bli gammal i allmänhet. Det är både skrämmande och spännande.

Du kan hävda att det är inget spännande med att bli gammal, men har du hängt med gamla människor på sistone? Ingen skriker på dem att volontär för PTA längre, och de kan gå så långsamt som de vill utan att bli dömda. Ingen vill att du ska göra gården fungerar längre, eller ens laga mat, och det finns bokstavligen ingen förväntan för dem att gå till gymmet varje dag eller ha baddräkter. Jag skulle säga att bli gammal har några ganska fantastiska förmåner.

Att bli gammal är allt om din state of mind, och jag är tillägnad tanken att jag kommer att bli en ganska fantastisk gammal dam. Jag kommer att bära stora hattar och berätta för folk när jag känner för det. Och jag kommer inte vara rädd för att prata om min fru delar om det är relevant (eller inte) till konversation. Jag känner precis som det verkar så befriande att vara gammal, så kommer jag att välja att se fram emot det.

Men jag är också tillägnad tanken av att inte vara en viss typ av den gamla damen. Det är rätt, jag vägrar vara den som berättar en ung mamma att "lägga ett lager på den ungen!" eller "skatt varje ögonblick eftersom det går så snabbt" (både faktiska saker som gamla damer har sagt till mig). Nope. Jag kommer inte att vara den typen av old lady. Jag vägrar.

Istället, jag kommer att säga saker som, "En gång, jag var i Mål och mina barn har knackat ner en hel visning av filmer, sprang sedan sin kundvagn i en gammal man och knackade honom också", eller "En gång, jag var i den offentliga badrum med mina barn och de frågade mig varför jag var så hårig på min bagina så högt att folk var fnittra när vi kom ut."

Jag kommer inte att tala om en ny mamma till skatt varje ögonblick. Jag kommer att berätta för henne att plocka ut hennes favorit-behandling vid kassadisken och gömma sig i garderoben och äta det när hon kommer hem eftersom föräldraskap är inget skämt det svåraste hon någonsin kommer att göra. Och jag ska tillägga att hon gör en hel del bättre än hon tror att hon är.

Jag lovar att vara gammal dam som köper en ung mammas mat eftersom hennes barn är som en bajskorv som väntar i raden eller damen som erbjuder hjälp i stället för kritik när ett barn som är utagerande.

Jag kommer att vara typ av en gammal dam för att viska till en ung mamma, "Barn kan vara liten ett-hål som inte kan de?" när jag ser henne på gränsen till tårar, eller den gamla damen som ler och gör fåniga miner på snor-nosed knaprig baby i kundvagnen. Naturligtvis kommer jag att unga mamma rumpa i linje framför mig eftersom jag inte är riktigt bråttom ändå.

Jag ska köpa en ung mamma middag på en restaurang bara för att, och jag kommer inte ge henne råd för att hålla sina vilda apor som satt i sina stolar. Jag ska tala om för servern att lämna henne en liten lapp anonymt som säger hur bra hennes barn var, trots att vi alla vet att de var lite buttholes på middag.

Jag ska vara den gamla damen på blocket som alltid har godis för barnen och inte skrika på dem om de spelar i min trädgård.

Jag kommer att ha på sig vad fan jag vill och kommer att vara den som säger vad vi alla tänker. Förutom, jag kommer aldrig att påpeka att jag märker att en mamma har inte tvättat håret på tre dagar eller har spit-up på henne kläder. Nope.

Istället ska jag berätta för henne att de ser ut som en ung fashionista även om vi båda vet att hon ser ut som hon har varit till helvetet och tillbaka sedan i går.

Om jag känner henne väl, ska jag ge att titta på hennes barn medan hon går till butiken eller ta med henne soppa om de är alla vördnadsfull.

Jag kommer inte att peka ut det om hennes barn inte har strumpor på sig på vintern eller ser ut som deras ansikte har inte varit torkas sedan födseln.

Istället, när jag är gammal och ser en ung mamma som kör runt frazzled eller skriker på barn för att köra in i mötande trafik på parkeringen utan att hålla deras hand, jag ska le och tala om för henne att hon gör bra.

Och jag kommer inte att berätta för henne att det går så snabbt. Eftersom jag vet att det kommer att göra henne att känna skuld när hon redan känner sig skyldig över allt även om hon faktiskt gjorde ett fantastiskt jobb.

Jag gör detta löfte nu eftersom jag inte vill glömma bort hur svårt det var. Hur isolera det kan kännas. Och hur allt jag vill ha nu är en lite stöd från den generation som varit där.

Jag kan inte ens krama om henne och berätta för henne att det är allt kommer att bli okej. Eftersom det kommer.

ADVERT

Lägg till din kommentar