Vad Jag Önskar Att Jag Kunde Säga Att Min 20-Något Själv

Det fanns en tid i mitt liv när jag skulle spendera timmar framför en billig full längd spegel, diskuterar vilka generiska svart linne skulle jag bära till en natt på en bar med vänner. På den tiden var det en legitim källa till stress för mig. Oavsett vilken tröja jag landade på, min natt utspelar sig alltid på samma sätt. Tank tops, barer, vänner, allt blev förutsägbart, oavsett hur mycket jag stressad om det i förväg.

Varje natt, och alla dess uppsägningar, formas den metaforiska sitcom som var min college erfarenhet. Och även om min lägenheter var inget som shabby chic loft som Monica och Rachel delat och mitt kaffe butiker hade Wi-Fi, mina repliker var liknande men med frizzier hår och mer frekventa baksmälla. Jag var bara i början av att räkna ut saker. Jag hade ännu inte avgöra om jag skulle vara jagar karriärer, jagar jam band eller så småningom jagar barn. Helvete, jag var fortfarande bara att försöka välj en större.

Men på den tiden mitt ansvar var minimal och mitt största problem kretsade kring min psykologi midterms, jag var fortfarande stressad fan eftersom jag inte hade någon aning om vad sjutton jag ska göra med mitt liv. Vad är det om en öppen framtid som förskräcker oss i vår tidiga 20-talet? Att inte veta exakt vart jag var på väg eller vad jag ska göra när jag fick det renderade mig full med ångest.

Ser tillbaka på de dagar som jag ansåg vara så skrämmande, jag kan inte låta bli att skratta. Jag var helt borta. Det är inte att säga att jag inte är stressad nu. Jag är. Jag har många för tidig grått hår för att visa för det. Min stress bara kretsar kring en annan axel nu, en axel som är mycket mer jämn krängde och innehåller minimalt med melodram. Nu är det bara saker som skrämmer mig är Justin Bieber, Snapchat och kolhydrater. Och Donald Trump, av uppenbara skäl.

Vid en viss punkt i en kvinnas liv, vi känner en oundviklig förändring, en förändring som ger oss en ökad känsla av själv-medvetenhet och en övergripande contentedness oss själva. Så småningom når vi en punkt där vi har våra liv för det mesta har räknat ut och är helt tillfreds med den återstående hemligheter framtiden kan medföra.

Nu är mor till två barn, betalaren av många räkningar och iordningställer i genomsnitt måltider, finner jag mig mer innehåll än någonsin. Jag har lärt mig att acceptera att jag inte är perfekt, inte heller kommer jag någonsin att bli. Jag har accepterat att kanske min ämnesomsättning har avtagit lite och att min bh är nu en viktig del av utrustningen för att bättre min totala välbefinnande. Jag har nu insett att gå till sängs på en rimlig tid är så mycket mer tillfredsställande än att måla staden röd, och det innebär färre mörka ringar och huvudvärk.

Jag förstår värdet av fiber och SPF 50. Jag uppskattar lite spänst i mina jeans och jag kittlade rosa vid åsynen av en loppmarknad. Jag är nu programmerad att känna till de mest up-to-date information om bostadsmarknaden och kunde rekommendera en enastående fastighetsmäklare. Jag uppskattar att över genomsnittet gas körsträcka, dubbel-spröjsade fönster och köp en, få en gratis kuponger.

Jag är lycklig där jag är vid liv, även om det kan tråka ut andra till tårar. Jag behöver inte några d-väska i en Ed Hardy tröja till tror jag är cool. Jag behöver inte en massa tusenåriga hipsters till tycker jag är kul. Jag har en spirande karriär, ett vackert dysfunktionella familj och förmågan att blanda en margarita som en boss .

Jag är ganska okej med mig, alla som jag är och allt jag inte är.

Om jag kunde teleportera mig tillbaka i tiden till det lilla lägenhet, jag skulle berätta att tjej som står framför spegeln för att understryka över hennes garderob för att det är bara att välja något som inte får henne att se ut som en Spice Girl och ta ett djupt andetag.

Bara andas.

Ingen kommer att komma ihåg som tom tank top du hade som bar. Ingen kommer att bry sig om hur många gånger du har ändrat din stora, eller hur du filosofiskt motiverade din kärlek Hootie and the Blowfish.

Jag önskar att jag kunde berätta för henne att den stress de midterms kommer att blekna i jämförelse till stress av att manipulera ett barn att äta grönsaker. Jag önskar att jag kunde berätta för henne att sluta försöka göra alla andra lyckliga, för att stoppa plågsamma över irrelevanta åsikter.

Jag skulle berätta för henne att det är okej att hävda sig själv, och det är okej att vara unapologetic om att göra så. Jag skulle berätta för henne att hon aldrig kommer att få varje enskild aspekt av hennes liv räknat ut och att sluta söka efter svaren i stockholm Grey ' s Anatomy .

Jag önskar att jag kunde berätta för henne att hennes liv skulle bli något som hon trodde det skulle. Det skulle vara bättre. Så mycket bättre.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar