5 Saker jag Önskar för Mina Barn i grundskolan

Som de flesta föräldrar vet jag, jag bryr mig mycket om mina barns utbildningar. Där vi bor, huset vi äger, och vår familj budget och tidsplan alla, i någon mån, kretsar kring att se till att vi gör det bästa vi kan för våra barn och deras framtid.

På det stora hela, mitt barn har bra erfarenheter, tack till lärare och administratörer som verkligen går utöver trots det rådande klimatet i utbildning. Men det finns flera element om sin skola dagar som jag skulle ändra på, eller åtminstone tweak, i ett hjärtslag om jag kunde. För även om vi alla försöker lämna något barn bakom, jag vill också se till att vi inte lämna sin barndom bakom sig i processen.

1. Fördjupning för alla, varje dag, minst 30 minuter.

I en sex timmars skoldag, mina barn i femte och andra kvaliteter får mycket lite fördjupning, och de får mer än andra skolor i landet. På grund av Florida state mandat och förberedelse för standardiserade test, skolledare har funnit det svårt att passa in i "extras" som fördjupning eller bibliotek tid för grundskoleelever. Dessa barn har i genomsnitt cirka 20 minuter för att äta lunch (i en dämpad, ordnat sätt). Om vi inte har tid i dag för att låta våra barn leka på lekplatsen eller sparka på en boll på fältet tillsammans i skolan, något som är mycket, mycket trasig.

Saken är den, att det finns inga lekplatser i högstadiet. Dessa barn har bara tills de är 10 år gamla rusa upp kupoler och svinga mot himlen och springa runt i sanden och fyll spel att spela med sina klasskamrater.

Varje barn ska ha tid för fördjupning. Fördjupningen är en viktig del av deras utbildningar, inte en paus från dem.

2. Minimal standardiserade tester utan high stakes atmosfär.

Standardiserade tester i det här landet varierar kraftigt över landet, men där jag bor i Florida, det är genomgripande. Mina barn spenderar orimligt mycket tid att förbereda och slutföra ett standardiserat test. Och insatserna kan vara hög: I tredje klass, elever misslyckas de tester som krävs för att upprepa klass, och mer viktigt, de är väl medvetna om detta faktum. Tredje väghyvlar därmed har ökända mängder av stress och oro inför tentor, som så småningom också kvalificera dem för (eller hålla dem ur) avancerad matematik spår eller kan leda till obligatorisk stödundervisning att ta plats valbara i mellan-och högstadiet.

Det är ingen tvekan om att vissa standardiserade tester som är absolut nödvändigt för att hjälpa till att hålla våra skolor och lärare till svars för sina framsteg, och för att bedöma vad våra barn att bemästra. Det bör dock inte leda till att tredje väghyvlar lidande mardrömmar och baserar sitt egenvärde på tester. Jag är inte emot att testa, jag är emot att testa det är inte smart, effektivt, rationellt och klart och tydligt presenteras för våra barn vad det är och bör vara: bara ett verktyg av, som jag hoppas att många har använts för att utvärdera sina lärare och sina skolor.

Barn är inte standardiserade, och inte heller de lär sig på ett standardiserat sätt. Om någon misslyckas i det aktuella fallet, det är de vuxna. Vi vuxna behöver för att få våra handlingar tillsammans, testa eleverna så minimalt som möjligt, och ge dem de flesta av deras skoltid för den faktiska undervisningen, kreativ tid med sina lärare och kamrater, och ja, fördjupning .

3. Mindre läxor.

Mina barn och jag tar skolan på allvar. Jag anser att skolan ska bli av med sina jobb, och när de är där, jag räknar dem till att ägna full uppmärksamhet och ge lärarna är så mycket fokus som möjligt. Men när skolan klockan ringer, jag tror att resten av sina dagar bör vara gratis för andra sysselsättningar—spela utanför, deltagande i fritidsaktiviteter att berika dem på ett sätt som skolan inte längre kan, att läsa, att expandera, och att tillbringa tid med sina familjer. Jag tycker att det är svårt att få mina barn att lugna ner ännu mer för att slutföra läxor efter alla dessa timmar i skolan att sitta still. Jag ogillar att några timmar av sin vakna dagarna som de tillbringar med mig måste handla om att fylla kalkylblad eller stavning läxor.

Läxor, om de fördelas på alla, bör vara meningsfull och så kortfattat som möjligt, endast avsedd att ge en kort översikt över och förstärka. Särskilt i denna dag och ålder när Gemensamma Grundläggande standarder främja att undervisa studenter begrepp på ett sätt som inte känner intuitivt att ett barn av 70-talet och 80-talet som jag, den undervisning som behöver göras i klassen. Nätter utan läxor är nätter som mina barn och jag kan spendera njuta av varandra mer och "hantera" alla andra mindre, och det är viktigt för mitt barns utveckling också.

4. Mer konst.

Som mamma till barn som älskar matematik, naturvetenskap, och Minecraft, jag uppskattar den senaste tidens fokus på naturvetenskapliga ämnen. Men samtidigt som jag förstår att naturvetenskapliga ämnen att köra våra moderna, tech-fyllda liv, det är en konst att göra dessa liv roligare att leva. Jag önskar att mina barn hade mer tid i sina dagar för att tillbringa lära sig om konst, dans, och musik. Jag skulle vilja att deras skriftlig instruktion kan vara mer om kreativt skrivande och att ta chansen och hitta sina röster och mindre om att lära sig hur man skriver en övertygande uppsats i en fast struktur för standardiserad provning. Jag är rädd för att mina barn kommer att vara väl förberedd för att klara tentor och mindre beredd på att skriva berättelser av människor, att poesi har ingen plats i deras liv, att konst ska vara en lyx för några få som har råd med det. Det är artisteri i Minecraft, det är skönheten i tekniken, utan musik, konst och dans gör oss mänskliga, och jag tror att de kan vara mer avgörande för kommande generationer helt enkelt därför att deras liv kommer att vara så full av teknik och skärmar.

5. Mer glädje för elever och deras lärare.

Jag älskade den senaste viral video av gymnasielärare i Austin, Texas, dans med elever från sin skola till Bruno Mars och Mark Ronson ' s awesome "Uptown Funk." Jag inte bara älskar en man som kommer att dansa sådär, men jag älskade också att eleverna upplever något som är så rolig och full av glädje med en fakultet medlem. Skolorna är fulla av barn—de ska vara full av glädje. Undervisningen bör vara så roligt som det är stressande. Men med alla de faktorer som bidrar till utbildning nu, jag tror inte det är sant längre. Jag vill att mina barn ska komma hem full av berättelser om sin dag, berättade mer om de fakta som de lärt sig om beluga valar eller de berättelser som de läser i klassen än om hur de hade att missa rasterna eftersom de helt enkelt inte har tid eller hur de tillbringade sin morgonen med ännu ett standardiserat test.

Vi får bara ett liv, och de flesta barn tillbringar större delen av sin barndom i skolor. Låt oss göra det till det bästa av sin dyrbara timmar, dagar och år som vi kan. Om våra barn inte lär sig att älska att lära och hitta skola vara roligt när de är lite, hur kan vi förvänta oss att få igenom ibland grumliga vatten av middle och high school-år? Med alla medel, skolan är till för lärande. Men barndomen är för konstigt, för skratt, och glädje. Skolan bör vara en del av detta, inte ett undantag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar