Vad Jag Tänker På När Jag Ser Gravida Kvinnor

Alla runt omkring mig, jag ser gravida kvinnor, deras magar sträcker tyget av deras vackra randiga klänningar och flyter tunikor. Jag ser sin glöd och sin lycka, som bär ett frö av glädje som kommer att planteras i några månader, veckor eller kanske till och med dagar.

Minnet av den tiden för mig är nya, ännu så länge, och jag kan nästan plocka upp det i mina händer som ny jord och andas in djupt primära syfte i livet. Föreställande mig i en lång röd bomull klänning, 36 veckor gravid, jag sluter mina ögon för en stund och känna små händer och fötter att trycka på gränserna för sitt tillfälliga hem. Det är inte mycket längre nu, Hade jag tänkt till mig själv, och tre veckor senare barn hade jag velat ha så länge var född.

Det var en lång resa till moderskap för mig, fylld med hinder och gropar. Vistas länge med fel partner ledde till ett felaktigt äktenskap och rätt att få äktenskapsskillnad. Men skilsmässan, 33, lämnade mig singel, ensam och orolig för att uppfylla mina drömmar om att ha ett barn. Sedan, när jag träffat rätt man för mindre än ett år senare gav vi oss själva ett par år för att njuta av att vara en fest för två innan strävar efter att växa till en fest i tre eller fler.

Plastpinnen bekräftade vad mitt hjärta redan visste, och på nyårsafton, 2008, jag sa till min man att vi skulle bli föräldrar. Han skulle bli en underbar pappa och jag drog en suck av lättnad: det skulle vara smidigt segling från här.

Det var dock inte jämn segling från det. En litania av utmaningar plågat oss, från Hyperemesis Gravidarum att gestational diabetes leder till en c-sektionen, vilket ledde till svårigheter att vård-och postpartum ångest.

Även när vi var vansinnigt förälskad med vår son, gjorde vi beslutet att sluta på ett barn. Det skulle inte vara någon lärobok familj på fyra med en perfekt liten pojke och en perfekt liten flicka i en perfekt litet hus. Och vem som egentligen har det, egentligen?

Att veta att jag inte vill gå igenom en graviditet igen är en sak. Att veta att jag aldrig kommer att vara gravid igen i mitt liv är en annan. Det är en fantastisk bekräftelse av dödlighet att tänka på de saker som vi aldrig kommer göra igen, och det är det som har påverkat mig mest. Jag ska aldrig stänga av 16... 21... 40... igen. Jag kommer aldrig att ta en field trip med mina klasskompisar igen. Jag ska aldrig dricka Purple Passion igen. (Och det är en bra sak.)

Min ungdomliga skönhet är mjukgörande runt kanterna, gradvis bleknar i medelåldern. Min kropp är fortfarande stark, och mitt sinne tror att jag fortfarande är 25, de flesta av tiden. Men, jag blev akut medvetna om att tiden inte bara rinner genom timglaset, det rusar huvudstupa.

Å andra sidan, jag har mycket mer att se fram emot att uppleva. Jag kommer aldrig att undra vem jag är, så som jag gjorde i min 20-talet. Jag kommer aldrig att behöva undra vad äkta kärlek ser ut. Jag kommer aldrig att bära trendiga kläder för att passa in i, eftersom jag vet vad som får mig att må bra.

Men att tro att jag kommer aldrig att hålla min egen bebis i mina armar igen. Det tar andan ur mig.

Jag gillar vad Jennifer Aniston sagt, inte alltför länge sedan: "jag har mothered många saker."

Även om jag aldrig kommer att ha ett annat barn, jag kan vara en fantastisk surrogat moster för mina yngre vänner med #2, #3 och #9 (jag har en vän med #9 i år). Jag kan hjälpa andra kvinnor i karriären som författare. Jag kan vara en förebild. Och en dag, om Gud vill, kanske ska jag vara en mormor och hålla ett mycket speciellt barn.

Och nu är det dags att gå vidare. Moderskapet har varit den enskilt mest underbara som någonsin har hänt mig, och jag njuter av det till det bästa av min förmåga.

Om du ser mig tittar längtansfullt på en gravid kvinna, ge mig en typ leende och visa mig att du förstår. Jag är förlorad i att minnas.

ADVERT

Lägg till din kommentar