Detta Är Vad Jag Verkligen Vill Ha Från Min Familj

Jag behöver inte min familj att överösa mig med gåvor.

Jag menar, ja, presenterar är awesome. Jag älskar att få dem och jag är tacksam när jag gör det. Men jag önskar att min familj skulle inse att det bara finns en sak som jag verkligen, verkligen vill — och det är inget de någonsin kommer att hitta i en butik.

Jag vill bara ha några jävla hjälpa till runt huset.

Jag vill, för en gångs skull, för att inte bli ansvarig part som ser till att allt är tvättat och torkat och hängde och staplade och sorteras och kastas bort. Jag vill sitta på min röv för en liten stund och veta att medan jag sitter där och gör ingenting, något är fortfarande få gjort. Att det inte bara stapla upp, väntar på mig, att skapa en eftersläpning av obehag som jag kommer att behöva ta itu med senare.

Om de göra mig frukost på sängen Jag vill inte vara en skrubbning kladdig sirap spår av köksbänken på eftermiddagen. Jag vill uppleva glädjen av att gå över en smula mindre golv som jag inte har med att torka mig själv. Jag vill veta vad det är som att lägga tvätt i korg och tycker att det är, rena och vikta i min låda. Som ett mirakel.

Jag har fått det här hushållet som kör som en väl oljad maskin, och jag skulle älska att hålla på att köra, även i händelse av att jag stannar för att hämta andan. Men blir det inte. När jag sluta, så gör allt annat;) jag är en dam, med allt på att bygga upp bakom mig, bara att rusa över mig med överväldigande kraft när jag börja röra på sig igen. Är det verkligen betraktas som "tar en paus", om jag har att förvränga dubbelt så snabb att fånga upp när det är över?

I min underskattad inhemska världen, tjänande är lika med akter av kärlek. När jag gör dessa saker för min familj, det är för att jag älskar dem, eftersom jag vill att de ska ha bra mat och trevlig omgivning och rena kläder. Det är jag som tar hand om alla, att se till att deras behov tillgodoses, att se till att våra hem är en plats som får dem att känna sig trygg och nöjd och klar. Och det är ingen liten uppgift, särskilt när man betänker att allt jag gör måste göras ... dag för dag ... vecka efter vecka ... år efter år.

Om och om igen, som att bygga ett sandslott som blir bara tvättas bort med strömmen. Det kan vara ansträngande och själ-suger, verkligen, men jag gör det – och fortsätta göra det, även när jag är utmattad – eftersom jag vill att de ska ha den bästa jag kan ge.

Så när min familj inte kunde bry sig mindre om den möda jag lagt ner Jag kan inte låta bli att ta det lite personligt. De inser inte att det är den känslomässiga motsvarande mig att spendera tid på ett handgjort kort som de knappt titta på innan man kastar det i papperskorgen. Förstår de inte att det är min kärlek språket, som jag berättar för dem hur mycket de betyder för mig.

De är omedvetna om det faktum att jag sätter deras behov först på en regelbunden basis. De får inte som om de skulle bara se den, bara för att verkligen uppskatta det och inte ta det för givet, att det skulle vara så mycket mindre skrämmande. Åtminstone för en liten stund.

Men mest av allt, de förstår inte att det bästa de någonsin kunde göra – bättre än blommor, bättre än spa-presentkort – är att minska belastningen jag bär, för att visa sin tillgivenhet, inte med ord eller prydnadssaker, men med åtgärder .

Allt jag vill är för dem att hålla saker och ting att gå runt här så jag kan ta en paus, en real en, och inte har dubbel arbetsbörda som väntar på mig efteråt. Att vara villig att göra skit, tråkiga saker så att jag inte behöver. Att älska mig tillräckligt för att hjälpa axlar mina ansvarsområden så att jag faktiskt kan slappna av, eftersom det inte finns någon verklig avkoppling att gå på när jag vet att det bara skapar mer arbete för mig i det långa loppet.

Detta betyder inte att de ska sluta att ge mig blommor helt och hållet, förstås. Men jag skulle verkligen vilja att njuta av dem på ett bord som någon annan har rensat bort.

ADVERT

Lägg till din kommentar