Vad Jag Måste Berätta För Min Far I Spåren Av Valet

Kära Pappa,

Jag har funderat på vad jag ska säga för att du för över en vecka nu, och jag är fortfarande inte säker på att jag kan få det rätt. Jag kommer att prova.

För det första, tack. Tack för att du inte ringa eller skicka sms till mig som valresultatet sipprade in. Tack för att du inte skadeglädje när det var över innan läggdags, och vi visste det. Tack för att du tänker på vad din första kontakt skulle vara istället för att bara reagera. Tack för att du väljer att sms: a mig om problemet 44 passerar, för att försöka vara positiv, för att åtminstone säga saker som "förhoppningsvis i 4 år till bättre människor kommer kör" och "kanske båda sidor kommer att arbeta tillsammans för att anklaga honom." Tack för att du försöker att vara gammal, men egentligen, mer än något annat, tack för att du bara agerar som en pappa.

Det var ett tag sedan du har gjort det – bara varit min pappa.

Jag slår vad om att ha vuxna barn är verkligen utmanande. Jag satsar på att förvandlas till den fasen av livet är svårt. Jag är övertygad om att det är ännu svårare när det är saker som har framkommit under de senaste 5 åren eller så har framkommit, och jag är säker på att det är ännu svårare när man inte alltid har så mycket gemensamt med ditt växande barn.

Jag ser dig, Pappa.

Jag har varit förvånad över hur väl du har hanterat valet och jag menar det verkligen och tacksamt.

Jag är också helt, helt äcklad av beslut och omröstning du kastar. Du är pappa till två döttrar, två smarta, starka kvinnor som du hjälpt till att öka veta deras värde. Hur kunde du svika oss genom att rösta på en man som legitimt tror att han kan sexuellt övergrepp kvinnor utan konsekvens för att han är rik och berömd? Är det för att du vet att han är också den typ av man som skulle vara revolterade vid åsynen av min eller min syster är plus-sized organ? Hur kan du sätta en man som inte tror att oattraktiva kvinnor är kapabla till samma framgång som attraktiva och kära i office? Hur kunde pappa till två flickor satte sin signatur bredvid en man som sa att han skulle sova med sitt eget barn för att hon är så sexig?

Vad värre är, du har röstat på honom trots hans val av Mike Pence som vicepresidentkandidat. Du bodde i Indiana. Du vet hur att man kom efter HBT-samhället – ett samhälle som yngsta barnet tillhör. Hur skulle du rösta för ett team av kandidater som har lovat att vända din egen dotters rätt att gifta sig med någon hon älskar? Hur skulle du rösta på kandidater som tycker din egen dotter är en äcklig skymf mot deras religion? Hur skulle du rösta på kandidater som har samlat massor av Amerikanska medborgare som skulle känslomässigt och fysiskt skada din egen dotter om de hade möjlighet? Vem är chomping på lite för en chans att återvända till dagar när allt inte måste vara så "politiskt korrekt" och att de inte har att behandla människor som var annorlunda från dem med grundläggande värdighet och respekt?

Vad är det jag ska göra av dina tydlig brist på oro för den personliga säkerheten och välbefinnandet hos två av dina tre barn? Vad för slags förälder är det?

Och sedan finns problemet med dina två barnbarn – den enda barnbarn du har. Vilken typ av framtiden har du valt för dem? Vad för slags värld kommer de att växa upp i? Vad för slags förvrängd världsbild kan de utveckla växer upp i en värld där Muslimer har för att registrera och identifiera sig till allmänheten? Vad har detta att säga dem om deras egen religionsfrihet? Vad för slags människor kan de växa till när deplorables i detta land har varit uncloseted, när rasister och sexists och homophobics kommer krypa ut ur skogen och fylla i vårt samhälle med sitt hat, obunden? Vad som en gång var viskade i hörnen är nu som skrek från hustak, som godkändes av Trump kandidatur och snart-att-vara-ordförandeskapet. Människor som används för att rätta vara skämmas för sig själva och rädda för att spy ut sina avskyvärda retorik öppet är allt fräcka. Mitt barn ska gå i skolan med sina barn. Vad kommer hon att utsättas för? Hur mycket skada kontroll kommer jag kunna göra? Hur mycket svårare kommer jag behöva kämpa för att se till att jag tar upp en öppen, kärleksfull, inkluderande barn?

Detta har inte ens skrapa på ytan. Jag kunde inte skriva ner alla mina rädslor och farhågor om jag tillbringade ytterligare tre dagar på detta brev. Jag är rädd för min egen säkerhet. Jag är mer rädd för att min syster säkerhet. Jag är mer rädd fortfarande för säkerheten av mina vänner som är människor av färg eller religiösa minoriteter. Jag är rädd för mina många vänner som lider av ofrivillig barnlöshet och har valt utländska adoptioner, vars barn står inför det mycket reella hotet om utvisning tack vare Trumf mycket ballyhooed invandring reform planer. Jag är rädd för de utbildade, hårt arbetande college professorer vet jag, som trots en livstid av målmedvetet kämpar för att göra ändar uppfyller, som ett resultat av vår trasiga akademiska system, som är beroende av sociala program för att överleva och som är direkt hotade av den ekonomiska politiken Trump antyder.

Jag är rädd för alla av oss, Pappa, som du borde ha varit. Jag är rädd för alla våra säkerhet, eftersom du är vald som commander-in-chief en man som hävdade att han "älskar krig" och tror att lösningen på alla frågor som är av diplomati är att "bomba skiten ur dem." Detta är den man som nu ansvarar för kärnvapenkrig, och vi bör alla vara livrädda. Han är en mycket verklig, mycket direkt, mycket överhängande hot mot säkerheten för alla Amerikaner, och i själva verket hela världen. En nukleär förintelsen är en mycket verklig möjlighet att under hans regering.

Och även om vi inte alla dö i explosioner, hans ekonomiska politik hotar vår försörjning så mycket som vi kanske hellre dör omedelbart av nukleär explosion till en långsam och smärtsam död av svält. Ja, Trump lovade er en skattelättnad – den främsta anledningen till att du röstade för honom, eftersom allt du bryr dig om är pengar – men han lovade också stora skattelättnader för de rikaste Amerikanerna (du vet – hans närmaste vänner). Varje ekonom i landet har sagt att Trump skattesänkningar är omöjligt att genomföra. De kommer bara inte att hända utan att förstöra ekonomin. Så kommer du antingen njuta av din skatt paus för en kort tid innan du står i breadlines... eller, mer realistiskt, du kommer aldrig att se dessa skattelättnader, eftersom vem tror du Trump kommer att prioritera – du, eller hans Wall Street-investerare?

Du sålt ut dina barn för en skattelättnad du kommer förmodligen aldrig att se.

Jag hoppas att du är stolt över dig själv.

Det tråkiga är... jag vet att du är. Du "inte rösta frågor." Du behöver inte rösta på andras rättigheter, som du har berättat för mig att många gånger under åren. Och det är din rätt. Det är din rätt att inte bry sig om framtiden för dina barn. Det är din rätt att ta en skattelättnad på bekostnad av din lesbisk dotter fysiska säkerhet. Det är din rätt att rösta för orimligt eftersom du har bitit på den Republikanska bete, krok, lina och sänke: även om du är fattig, och även om vi attackerar de fattiga, rösta på oss – eftersom det här är Amerika, där allt är möjligt, där vem som helst kan vara vad som helst, där du... ja, DU, sir... Du, fattiga, arbetarklassen, blå krage man... DU kan dra dig upp med ditt bootstraps och ändra på allt. Du kan vara rik. I Amerika, du kan vara vad som helst. Så rösta för att skydda de rika, för en dag... de rika kunde vara du... och skulle du inte vilja ha någon att skydda vad du hade jobbat så hårt för att tjäna?

Du köpte den, Pappa. Och det är din rätt att köpa in vad du vill köpa till, och att tro på vad du vill tro, och att rösta i enlighet med detta. Jag kan inte förstå hur en förälder kan skydda sina egna intressen framför sina barn, även när dessa intressen står i konflikt, men du har rätt, och du utnyttjat det.

Det spelar ingen roll om jag tror att du är rasist (jag gör). Det spelar ingen roll om jag tror att du är sexistisk (jag gör). Det spelar ingen roll om jag tror att du är homofob (jag gör). Min tro på att du är dessa saker har ingenting att göra med det här valet, men med ett liv efter att ha lyssnat på dig och såg dig. Jag vet att du inte är en hatisk person. Jag vet att du skulle aldrig skada någon fysiskt, känslomässigt eller ekonomiskt på grund av deras hudfärg, religion, sexualitet eller kön. Jag tror inte att du är den typen av trångsynt. Du är inte.

Nej, du är inte den typen av trångsynt.

Du är en trångsynt eftersom du väljer att inte bry sig om trångsynthet. Du är rasist eftersom du väljer att inte bry sig om rasism. Du är en sexistisk eftersom du väljer att inte bry sig om sexism. Du är homofob eftersom du väljer att inte bry sig om homofobi.

Du är precis lika dålig som den andra typen av trångsynt, gör inga misstag. Du kan till och med vara värre, eftersom du vet bättre och att du fortfarande bryr sig inte. Du vet bättre och du fortfarande stöder deras åsikter.

Du vet bättre och att du gjorde det ändå, eftersom det kommer aldrig att påverka dig.

Du behöver inte rösta för att skydda rättigheter för marginaliserade och utslagna eftersom du kommer aldrig bli en av oss. Det är din rätt, men det är en rätt som beviljats till dig av förmånen av din vithet, din rakhet, din manlighet; det är din rätt, men det är något som du borde skämmas över att du har utövat.

Du har misslyckats med oss, dina barn, big time.

Så här är det... jag vet att du inte kan komma tillbaka till din time machine och ändra din röst. Jag får det. Men du kan använda din röst för att hjälpa till att påverka en positiv förändring. Du kan uppmärksamma att den lagstiftning som har fört ut med din fest – lagstiftning som hotar rättigheter för ditt barn och du kan tala emot det. Du kan ringa din företrädare som registrerad Republikan och berätta för dem att de lagar som bygger på trångsynthet och hat inte tala för din världsbild. Du kan ringa in din kollega Republikanska vänner när de säger hatiska saker och föreslå lagar och förändringar som negativt skulle påverka minoritetsgrupper.

Framför allt, om din fest fortsätter att vara den part som av förtryckare du kan lämna. Du kan kasta protest röster. Du kan visa den Republikanska partiet som koppleri till den lägsta gemensamma nämnaren kommer att leda till att de förlorar sin huvudsakliga bas – anständiga, hårt arbetande människor som du, som verkligen inte vill såra andra människor, men som bara vill ha ett par av sina behov tillgodosedda. Det är OK att vilja ha ett par av dina behov tillgodosedda. Det är OK att känna annorlunda om den stora staten och skatter och utgifter. Det är OK att inte hålla med Demokrater om dessa saker.

Men det är INTE OK att fortsätta att rösta rött när Republikanerna är ett direkt hot mot de mänskliga rättigheterna, särskilt när dessa människor är DINA BARN.

Du har en hel del arbete att göra för att tjäna tillbaka min respekt.

Jag vet att jag har sagt en massa saker i kölvattnet av detta val som förmodligen skadat din respekt för mig också. Vissa av dessa saker förmodligen såra dina känslor eller gjort dig rädd att jag skulle köra iväg med dina barnbarn och skär du ut av våra liv. Jag ska erkänna att i min förödelse och smärta som jag har ansett dessa saker, och jag ska erkänna att jag har inte tagit dem från bordet helt och hållet. Som jag sa, jag är tacksam för det sätt på vilket du har skött dig efter det här valet. Jag är tacksam för att du har gett mig någon anledning att flyga bort handtaget. Jag är tacksam för att vår relation har inte skadats av denna tragedi, som det har varit genom politik och min allmänna brist på bokning i den tidigare.

I kölvattnet av detta val, jag är lösa för att göra en enorm ansträngning för att INTE eliminera konservativa från mitt liv. Du behöver människor som folk gillar mig för att hjälpa dig att se förbi er. Jag har bestämt mig för att använda min röst. Jag är inte på väg någonstans, och om du verkligen inte är en fruktansvärt trångsynt som du påstår, att du steg upp vid min sida, öppna ditt hjärta och lyssna till mig. Jag verkligen vet en massa saker du inte, Pappa. Jag är verkligen rätt om en massa saker som du vägrar att lyssna, och nu är den tid då du behöver för att börja höra dem.

Så här är att de båda försöker... verkligen FÖRSÖKER... att sätta två partier politik bort i ett försök att rädda den här röran du hjälpt till att skapa.

Inte för din skull.

För vår.

Jag tror fortfarande att vi är starkare tillsammans.

Kärlek,

Anamarie

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar