Vad jag Lärt mig Föräldraskap Foster-Barn Med beteendeproblem

Jag var grön. Grönt som i aldrig med och hade en genomsnittlig barn. Grönt som i clueless om barn som blivit traumatiserade och försummade. Jag satte mig i träningen efter tre år av misslyckanden i att bli gravid. Jag satt i den utbildning som vill föra in ett barn i mitt hem att älska och vårda. Jag tittade på den äldre, erfarna fosterförälder beskriver sina erfarenheter till klassen för att "förbereda" för oss. Hon såg trött. Hennes berättelser varierade från återseenden med biologiska föräldrar till lyckliga adoptioner. Hon fångade min uppmärksamhet helt och hållet. Hon sa något om att få riktigt svåra barn. Hennes röst verkade faktiskt som att vända kallare. Hon diskuterade en aktuell placering som inte var bra i sitt hem. Detta barn var på dagis. Hon hade redan varit placerade i flera hem och flyttats på grund av hennes beteende. Jag ville ha det här barnet. Jag ville hålla i henne och göra henne att känna sig trygg. Jag var säker på att denna nuvarande fosterföräldrar var galen och helt enkelt för gammal och utsliten för att hantera den här tjejen.

Jag var upphetsad. Vi hade en pojke placerad i vårt hem för tre månader och han gjorde bra ifrån sig. Nu, idag, HON rörde sig i. Samma lilla flicka som hade fastnat i mina tankar, syn osedda, på utbildning, så var det faktiskt kommer att vara i min hand. Lastbilen svängde in disken och dörren ramlade öppna. Hon sprang ut med hennes blonda hår på sned och reflekterar solen. Hon tittade upp på mig med sina enorma blå ögon och sade, "Du är min femte Mamma." Mitt hjärta smälte.

Jag var bestört. I rummet. Tiden hade resulterat i f-ordet är snidade i trä bågar i fönster genom att en oskyldig som ser penna. Det var inte bara grovt huggen en gång, det hade varit upprepas. Det hade upprepats många gånger. Hon såg på mig lugnt. "Jag ville inte göra det," sade hon.

Jag var rädd. Förkolnade markera på golvet i hennes rum trollade levande bilder av vårt hem som brunnit ner och alla av oss dör medan vi sov. Jag höll henne i min famn och frågade vad som var fel. Hon tittade upp på mig. "Ingenting," sade hon. "Varför?" Frågade jag. "Det var inte mig", svarade hon.

Jag var rasande. Hon var försvunnen. Hon var tänkt för att vara du tittar på tv samtidigt som jag tog tvättstuga på övervåningen. Jag sprang ut ur huset precis i tid för att se birds nest kraschar i golvet och scatter. Vi hade bara gått här på morgonen och jag hade visat henne spädbarn. Vi hade diskuterat hur skör den nu stilla och tyst buntar var. Vi hade duckade och skrattade som sin skyddande mor schasade bort oss. Hon vände sig om. "Halkade", sade hon, att släppa trä styrelsen att golvet bredvid henne.

Jag vaknade. Jag hörde ljud. Jag lyste med ficklampan i den breda blick som ett skrämt barn med cookies för att fylla hennes kinder. Det var tre på morgonen. "Jag var hungrig," sade hon.

Jag var chockad. Baby ankungar flöt i poolen med vatten. Död. "De kan inte simma under vattnet", förklarade hon den jämt.

Jag var skyddande. När den gamla, slå upp fyra dörr körde långsamt flera dagar i rad, har jag märkt. Hon stannade inne i flera veckor.

Jag var hoppfull. Den dagen hon stod på trappan och vände sig mot mig. Hennes ansikte var tvinnade med ilska och hat. "Jag litar inte på dig", säger hon morrade, "du är vuxen." Nu gör vi framsteg Trodde jag.

Jag var sårad. Vi körde tillbaka från att besöka mina föräldrar. Barnen var bortskämd med presenter och godis från Jul. Rip. Jag hörde det. Bilen var tvungen att dras över som hon slet helt ny tröja på framsidan på dragkedjan. "Det är fult", sade hon, att avvisa både materialet som gåva och den acceptans det representerade.

Jag var förödmjukad. De böcker som kraschade så hela displayen tippas i butiken och lämnade sparkar barnet utsätts för. Redovisat den skrikande barn i hela sin längd mall just avslutat sjuk känsla i min mage.

Jag var i extas. Den dagen hon blev antagen och vunnit laga min lilla flicka.

Jag var störd. Vi dansade lyckligt tillsammans i vardagsrummet, och njuter av dagen, och plötsligt hennes hand var på mitt bröst och hennes höfter tryckte sig mot mina ben.

Jag var tårögd. Den dagen jag upptäckte den ilska som följde som sagt att sitta i en stol för time-out var en följd av att ha en historia av att vara bunden till stolar i timmar. Jag visste inte. Jag hade inte känt.

Jag var chockad. Kör hem för att se den sidan av huset fläckat med blå färg, tomma hinkar som ligger på marken.

Jag var rasande. När jag fick ett samtal från en lokal bar med en berusad kvinna frågar hur min flicka gjorde.

Jag var tacksam för. Varje år min andning skulle tillfälligt koppla av som hon lyckats i skolan med ändringar och stöd.

Jag var glad. Att se henne skratta med hennes ögon lyser starkt som hon sjöng i vardagsrummet med hennes vänner på hennes första födelsedag part.

Jag var krossad. När hennes känslor och beteenden utvisade henne från de flesta av sina vänner och att hon inte längre hade någon att bjuda över för att spela.

Jag var trött. Som jag diskuterat med polisen hur hon stal hennes väns bil och kraschade in i ett dike nära skolan.

Jag var illa för henne. Den dagen jag var tvungen att berätta för henne att hennes biologiska mor klev ut i mötande trafik på motorvägen och dog i djupet av en meth-inducerad hög.

Jag var förkrossad. När hennes adoptiv far kunde inte klara med sina beteenden.

Jag var förtvivlad. När hon inte längre skulle följa alla regler och var tvungen att flytta ut på hennes egen.

Jag var stolt. När hon gick upp på scenen och fick sin high school-examen.

Jag har fortfarande tron. Hennes liv är bättre än det skulle ha varit. Hon har kämpat genom många strider. Hon har lärt mig många lärdomar.

Jag är inte längre grönt.

Relaterade inlägg: De Barn som jag inte Anta

ADVERT

Lägg till din kommentar