Vad jag Lärt mig Chaperoning en Femte-Klass studieresa

Jag gillar också taggning på studiebesök för om jag är tillräckligt lugnt och hänga tillbaka bara lite, jag får en sällsynt inblick i vilka de är borta från mig, hur de passar in i, där de står i sociala schema av deras värld.

Förra året följde jag med min dotter i fjärde klass klass till Jamestown, tre timmar bort. Vädret var vackert, och fem tjejer i min hand var smart och rolig och lyckligt naiva. Modigare pojkarna i deras klass surrade runt kanterna på vår lilla grupp, försöker komma nära en eller annan av tjejerna, men de swatted bort dem som flugor.

Vi spenderade dagen med att prata om sina favorit böcker och filmer och låtar och sport. Vi bondade över Taylor Swift och Skilda och sjöng med till Frysta på bussen. De var bedårande nördig och otroligt söt. De gav mig biter av snacks deras mödrar packad för dem och girigt tog för vattenflaskor och Guldfisk-kex jag väckt.

Innan vi lämnade Jamestown, jag tog ett foto av dem med en staty av Pocahontas. De gjorde ansikten för kameran och studsade runt för mycket för mig att få ett skott. "Fryser" jag skrek, och jag menade det. Jag ville bara trycka på paus just det, stoppa det oundvikliga utveckling till pojkar och gäng och tvivelaktiga kläder. Jag visste vad som skulle komma, och jag ville låta dem få några fler år av ren barnslig glädje.

Snabbspola framåt till årets femte-klass vårens resa till en närliggande våtmarker bevara. Jag har ett par av samma tjejer i min grupp som förra året. De är längre—min dotter har vuxit fem centimeter sedan Jamestown—och börjar se mer ut som tonåringar, med all akne och tafatthet man kan förvänta sig. Nu talas det om att som klasskamrater är "ett objekt", som är "kanske en sak" och vem som bara vänner.

Förra året var det ingen queen bee, men detta året det är, och jag ser henne från en mil bort. Designer solglasögon, otroligt blankt blont hår med den typ av mjuka vågor jag har tillbringat 30 år försöker uppnå, och chic blek guld loafers som hon bär utan strumpor, i elegant kontrast till de färgglada Nike och New Balance sneakers alla andra tjejer sport. Hennes efternamn låter franska. Jag omedelbart hatar henne lite.

"Hon är anledningen till att jag var tvungen att gå ut och köpa solglasögon igår kväll?" Jag frågar min dotter, som har svårt att vara stilla lite med sa nyanser. "Um, ja, hon trodde att det skulle vara kul om vi alla hade solglasögon", medger hon. Jag märker att alla tjejer har knutit sin klass t-shirts till sidan knop. "Var shirts hennes idé också?" Jag skjuta tillbaka. Min dotter blinkar mig en titt och sedan flinar, "Nej, det var mitt."

När vi är utanför bussen, drottningen är snabbt sällskap av en pojke som lätt sticker ut bland de andra—söt, säker och lika högt som tjejerna (en bedrift för en 10-åring). De gör en slående par, och det är lätt att se det som balens kung och drottning, klass av 2022. Jag frågar en av mina flickor om de är ett objekt. "Kanske en sak," min dotters bästa vän rycker på.

Vi börjar längs leden, och de flickor alla behöver sina solglasögon. "Ta en bild, ta en bild," de ber. Jag samlar dem i en grupp, och de utgör som rutinerade supermodeller. Med solen bakom dem, de lyser. Queen Bee är precis framför.

Jag hänger tillbaka så att vi kan vandra genom kärr och titta på när de får syn på sköldpaddor och ormar och bull grodor. Min dotter flyter från ett kluster av flickor till en annan. Hon har en tydlig bästa vän, men verkar ganska tajt med alla. Jag är glad att se hur glad och säker på att hon ser. Hennes mörka hår är randiga med ljusa röda höjdpunkter, och som hon dart genom folkmassan, jag påminns om red-winged blackbird vi såg i början av vandringen.

Tjejerna skrika som barn när en familj av gäss paddla med. Jag knäppa en bild på den fluffiga gässlingar. "Hej," säger Queen Bee, som kommer att stå med mig, "kommer du att sms: a det till mig?" Jag förgyller hennes skor. Hon bekänner att hon var tvungen att låna dem från sin mamma: "Min valp tuggade upp mina sneakers sista natt." Hon sticker med mig så att vi kan vandra på, frågade mig om min andra klass son och där jag fick mina örhängen. Jag kan se att hon gömmer sig från Mr Prom King.

Så småningom hon vandrar iväg, och min dotter och hennes bästa vän streck över. "Vad tycker du om henne?" de vill veta. Jag säger att hon verkar trevlig. "Hon är", säger de, "men hon, som, rätar sitt hår och bär läppglans."

Det slår mig att även Queen Bee är fantastisk, hon kan redan tror att hon är inte vacker nog hur hon är. Jag är tacksam, min dotter är inte där ännu; jag kan inte ens få henne att använda grapefrukt face scrub som jag köpte. Jag omedelbart ångra mitt första ogillar. Queen Bee är bara ett barn, och från vad jag kan säga, hon är både glad och orolig om den uppmärksamhet som hon ser ut att föra med sig. Kanske hon önskar att hon kunde frysa tiden också.

När vi når slutet av leden, vår ledare fläckar en bisamråtta bland vassen. Barnen trängs runt för att se. Jag tittar på min lilla gruppen av flickor som balanserar på kanten av den berömda strandpromenaden, solen blinkande av de nyanser som de tror gör dem ser så cool, och jag slåss lust att dra dem tillbaka.

ADVERT

Lägg till din kommentar