Jag Växte Upp Med En Stark Ensamstående Mamma, Och Det Här Är Vad Jag Lärt Mig

Min mamma var den typ av förälder som bokstavligen höll allt.

Varje fotavtryck Jul prydnad, alla handgjorda Mors Dag-kort — allt . Jag förstod inte detta förrän jag gifte mig och ärvt en ginormous skattkista full av dessa nostalgiska små skatter. Den vägde ett ton, och var sprängfyllda av minnen från varje fas i mitt liv.

En sådan skatt som jag upptäckte var en bild som dras i 1990. Jag hade varit sex på den tiden. Det var rubricerade "MK: s Framtida Familj" i topp, följt av en teckning av en mor, 4 barn, en hund och två hästar. Helt frånvarande från familjen setup? En pappa.

Då, skolan rådgivare som används för att oroa dig för mina konstverk. De ansåg att, eftersom jag var en barn av skilsmässa avsaknaden av far siffror i mitt konstverk var vägledande för djupt rotad relation osäkerhet.

Det är lite roligt för mig nu, eftersom sanningen var tvärtom . Jag ville inte rita en bild av en man i min framtid för samma anledning jag inte lägga en val eller en katt. Jag tänkte bara att jag skulle inte behöva en .

Jag är en mamma nu, och även om jag bestämde mig mot valar och katter, jag har en make som är mycket kärlek i mitt liv. Men jag vet också att om jag var tvungen att göra våra hem utan honom, Gud förbjude, att jag kunde. Du ser, jag ärvt mycket mer från min starke, ensamstående mamma än jag någonsin kunde klämma in att otymplig röv stammen. Och livets lärdomar hon förmedlade i mig är lika värdefulla.

Pengar inte kan köpa lycka, men det spelar ingen roll.

De säger att de bästa sakerna i livet är gratis, men egentligen, tak över huvudet och mat är ganska häftigt och dessa saker kostar pengar. Växer upp i mitt hushåll, saker var ganska tight. Bara pengar som kunde ha lättat på trycket min mor var axla på den tiden. Det är ingen stress helt som den finansiella osäkerhet. Min starka, ensamstående mamma lärt mig att samtidigt som pengar inte kan köpa lycka, det spelar ingen roll . Och kom ihåg att sanningen har tvingat mig att arbeta med min svans och se till att jag kan ge mina barn oberoende om det någonsin blev nödvändigt.

Könsroller är ett skämt.

Tro mig när jag säger, jag är tacksam för mannen som är i mitt hus. Jag blir illa av enstaka ättikslag burken, och han är nöjd med att gå upp och hantera de mer fysiskt krävande uppgifter i vårt hem. (Dessutom älskar jag honom. Så det så.) Men, min mamma inte har lyxen av ett live-i en händig man. Och ändå minns jag fortfarande äter saltgurka. Gräset blev klippt, oljan i vår minibuss förändrats, och mer än en gång jag minns att jag såg min mamma med en hammare i ena handen, en spik mellan hennes tänder, och beslutsamhet målade på hennes ansikte. Min mamma fick ett skit gjort, och hon lyckades göra det utan en man. Hon var en promenad mitt finger för samhällets könsroller, och hennes exempel är en artikel som jag tänker följa.

Föräldraskap kräver offer.

Föräldraskap är svårt som fan. Min man och jag ofta känner att vi är nära bristningsgränsen, och det är en två-förälders hushåll. Min mamma lyckades att ladda själv. Mängden av självuppoffring som det krävs för henne att ta oss upp i ett kärleksfullt hem, samtidigt som vi ger till våra vård fortfarande blåser mitt sinne. Ensamstående mammor är värda alla applåder (och absolut noll av stigma) .

Jag kan vara tillräckligt.

Jag kan tänka mig att min mamma var ganska jävla livrädd när hon insåg att bördan av att uppfostra tre barn föll helt och hållet på hennes axlar. Men hon reste till tillfälle utan att tveka. Titta på min mamma jobbar heltid, är klar med sin examen, och sätta mat på bordet lärt mig att, om det någonsin blev nödvändigt, jag skulle kunna vara tillräckligt för mina barn. Det kan vara svårt som fan, och jag kan offra några år av mitt liv, men jag kunde göra det. Sanningen är, att vår lilla familj kämpat en hel del ekonomiskt. Men även i dessa svåra tider, vi visste att vi hade en annan — och som vi upptäckte, att det var nog.

Min mamma lärde mig alla dessa saker och mer. Bli upp av en stark mamma gjort mig till den jag är idag, och jag kommer för evigt att vara tacksam för.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar