Vad jag Lärt mig Om Konkurrensen Från Min pojkväns Ex

Jag hade varit att titta på repriser av NCIS ett tillräckligt enkelt sätt att spendera en timme, när Abby sa Gibbs, "Goda kvinnor vet att det är OK att dela tron."

Jag stannade och gjorde en dubbel ta. Abby var som innebär att kvinnor kan dela i deras framgångar. Hmmm. Jag började tänka på att NCIS var faktiskt bättre än ett enkelt sätt att spendera en timme. Eftersom vi inte får en massa av den typen av samtal i pop kultur. Vi får en hel del snark och konkurrens, catfights och sårande beteende. Jag gillade representation av starka, smarta, roliga kvinnor faktiskt stödja varandra, och det tog mig flera år tillbaka på en konversation jag hade med ex-flickvän på den killen jag dejtade på den tiden.

Stacey var en unik skönhet med långt mörkt hår och stora, mandelformade blå ögon. Hon var också en matematiker och konstsamlare. Jag arbetade på en kvinnojour för våldsutsatta kvinnor och hade en ganska stark uppsättning autentiseringsuppgifter i min egen ficka. Vi var två fantastiska kvinnor som hade kastats in i en utmanande och ofta obekväma omständighet, men fick hantera det ganska bra generellt, eftersom vi båda hade en gedigen respekt för kvinnor i allmänhet.

Stacey förklarade att en av hennes elever hade vunnit en gemenskap i Italien och skulle bo och studera utomlands under ett år. Utan att tänka utbrast jag att jag var avundsjuk. Stacey omedelbart upp båda armarna, svängde hennes vinglas som en fackla, och svarade: "Nej! Vi ska fira hennes framgång. När en av oss lyckas vi alla göra."

Jag har aldrig hört feminism presenteras så tydligt innan. Och även om jag hade tänkt en ung student som inte sjuk på något sätt, förstod jag verkligen vad passionerad kvinna mittemot mig var att säga: att med varje steg framåt någon av oss gör, vi följer alla i den vägen, oavsett område i studie-eller tillfälle för framgång. När någon av oss förankringar eller skada en annan kvinna, som vi alla drabbas av. Vi bryter stödjande nät av enighet.

Så ofta vi upp för att tävla—för partner, jobbet, de tunnaste i midjan, den bästa föräldraskap, de bästa "rätt sätt att leva,"—att vi kritiserar varandra för våra mycket val att gifta sig, vara singel, vara en mamma, eller vara barnlösa. Och mitt i allt käbbel, vi förlorar ur sikte det faktum att vi är alla bara försöka vara nöjd med livet som vi har gjort. Vi misslyckas med att känna igen att det sällan är någon av dessa livsval perfekt, och att oavsett hur mycket övertygelse vi hade när vi gjorde dem, varje val kan också leda till stunder av stridigheter och frustration. Tänk hur mycket lättare det skulle vara om vi kände uppmuntran av de kvinnor som omgav oss i stället för på deras omdöme.

Min fjärde stor-systerdotter föddes i eftermiddag, och för hennes skull, liksom den skull av alla flickor går i den här världen, jag hoppas att vi som samhälle att kvinnor kan skapa en mer stödjande och vårdande kultur än vad vi har nu. Jag hoppas att vi kan stänga av de program som skildrar hatiska beteenden bland kvinnor och flickor och skapa något bättre för dem att vara en del av. Och jag hoppas som aunties och mödrar och systrar och vänner kan vi förhålla oss på ett sätt som de förtjänar att uppleva, och i sin tur efterlikna. Därför, då vi alla verkligen lyckas.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar