Dumma Sh*t jag Gjorde Som Tonåring (Som jag Hoppas Mina Barn inte Kommer att Göra)

Jag var en bra grabb. Jag gjorde bra i skolan, hade fina vänner, och faktiskt tyckte om att umgås med mina föräldrar, även när jag var tonåring. Och jag tror att jag växte upp till att vara ett ganska bra för vuxna också. Jag anser mig vara en mycket fungerande individ, en välinformerad medborgare som bidrar med något positivt till samhället. Jag är en hängiven mamma, fru, dotter, syster, och en allmänt uttalad person.

Allt bra, eller hur? Men här är grejen: När jag växte upp (särskilt i tonåren), jag gjorde några riktigt dumma skit. Som mina barn närma sig sin tonårstid, mitt hopp för dem är att de kommer att undvika att göra samma dumma skit.

Den brasklapp här är att trots alla dumma skit jag gjorde, jag fick aldrig fångas, eller saker som verkade gå min väg när de mycket lätt kunde ha gått den andra vägen. Och min dumma skit inträffat långt tillbaka i 20 th talet, innan kameran telefoner, sms, sociala medier och alla andra typer av inspelning graverande bevis och förstör rykte. Saker och ting är lite mer komplicerat för barn av 21 st - talet. Här bara några exempel på några av de dumma skit jag gjorde som jag hoppas mina barn kommer att undvika:

1. Kör Utan Körkort

I mina tidiga tonår, mitt kvarter vänner och jag trodde att det skulle vara kul att ta en bil ut för spin. Strunt samma att vi inte har det körkort eller den första aning om hur man kör. En tidig Lördag på kvällen, när våra föräldrar var ute på middag, vi tog mina grannar' father ' s very large Oldsmobile för en tur runt kvarteret. Spara ett par korta stopp och ett par däck låtar på min grannes gräsmatta, vi på något sätt kommit tillbaka till uppfarten på ett säkert sätt, och ingen förälder någonsin tyckt om det (förrän nu, antar jag.) Vad händer om något hade gått fel? Vi kan allvarligt skada oss själva eller någon annan eller dragits över och greps. Ser tillbaka, är det uppenbart vad som en dum sak att göra.

2. Dricka Matlagning Vin i Källaren

Första gången jag någonsin druckit alkohol (spara en klunk av min fars öl) var på en fest i min väns källare. Detta hände också i min tidiga-ish tonåren när det inte fanns något att göra som inte kräver en förälder köra dig någonstans. Så vi bestämde oss för att bo i en väns hus med en massa andra barn medan deras föräldrar var ute. För dum för att veta bättre, hittade vi och drack matlagning vin. Vi blev sjuk, kastade sig upp, och gick för att sova. Men vad händer om vi hade druckit för mycket? Vi kunde ha blivit riktigt sjuk. Det kan ha varit dåligt. Men vi var för dumma för att tänka på det.

3. Broms Stora Skolans Regler

Min skola hade mycket stränga regler. Över hälften av barnen gick ombord på skolan, och lärare och administration som krävs för att hålla en stram grepp om dessa barn. Som en dag student som pendlade till skolan, jag hade lite mer frihet. När jag fick mitt körkort (um, kanske för att öva runt kvarteret hjälpte trots allt!), Jag tog på mig att köra många av dem som internatelever in till stan full vetskap om att det var ett klart brott mot skolans regler. Jag skulle träffa mina vänner i vår hemliga plats (bakom bageriet mittemot skolan), gå in till stan för en bit mat eller shopping, och komma tillbaka i tid innan utegångsförbud. Vi fick aldrig fångas, men vi kan ha. Och vi kunde ha blivit relegerad från skolan, inte kommit in på högskolan, för att inte bli fungerande samhällsmedborgare. Jag är säker på att jag bara överdriver lite.

4. Gå på en Skissartad Spring Break-Resa

Kom ihåg att de erbjuder de används för att främja för seniorer att gå på otroliga våren resor från rock bottom priser? (Ja, jag vet att jag dejta mig själv här.) Tja, om de lät för bra för att vara sant, som innebar att de förmodligen var. Jag kom i kontakt med en sa skissartade resa till Bahamas där de flygningar som var så billiga att du undrade om de plan som även hade något bränsle i dem.

Jag och mina vänner gjorde det till Bahamas och tillbaka i ett stycke, men flera månader efter vår resa, vi fick reda på att de flygbolag som gick i konkurs på grund av säkerhetsfrågor. Jag är så tacksam för att vi aldrig fick uppleva en av de frågor, men vi är mycket lätt kunde ha. Jag vill inte ens tänka på några av de riktigt dumma situationer vi lyckades ta oss in i Bahamas. Faktiskt, jag är ganska säker på att jag sparat ut några av de mer tvivelaktiga val.

Är du ifrågasätter dom i min ungdom? Jag är. Som en vuxen, jag kan knappt tro att några av de dumma skit jag gjorde när jag var tonåring. Men som ett barn, i den nu (och jag upprepar igen att jag var verkligen en bra kid ), Jag hade ännu inte utvecklats bra dom kompetens. Och de flesta tonåringar inte.

Barn (även bra för barn) är ofta inte tänker på konsekvenserna eller vad som ifs eller olika sätt en situation kan gå fruktansvärt fel. Men som vuxen, och särskilt som förälder, det är alla Jag tror att om—särskilt när det kommer till mina egna barn.

Jag hoppas att jag kan använda mina egna erfarenheter för att hindra mina barn från att sätta sig i vägen. Jag vet att jag inte kan hindra alla dåliga beslut, jag vet att mina barn kommer att vid något tillfälle göra några dumma skit. Jag hoppas bara att de inte kommer att dumt om det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar