Vad Händer När Du Tillbringa Julen Ensam

Jag trodde att jag var immun mot ben-djup depression som drabbar den person som bestämmer sig för att tillbringa Julen ensam—jag är, efter allt, Judiska, och jag njuta av mitt eget sällskap så mycket jag har varit kända för att hälsa nyheter för människor avbryta planer med tacksamhet och lättnad i paritet med att ta reda testresultat är negativa.

Men semester är så djupt fraktas med samhälleligt-överenskomna meddelanden av samhörighet—carolers " röster stigande unisont, mistletoe kisses, matsalar clown-bilen full av lagar och nyfödda barn och grannar—att spendera dagen ensam utgör en fruktansvärd kränkning av en helig sociala kontrakt. Detta avtal insisterar på att vi är menade att vara tillsammans med andra människor över helgen, och vi alla blir automatiskt co-undertecknarna av avtalet bara genom att befintliga under denna pepparkakor och frost som färgats av säsongen.

De Bästa Planer

© zanthia/flickr

Med tanke på de krav som ställs av mina syskon' partners' familjer, min egen närmaste familj ofta firar Jul för några veckor före den 25: e. Det året jag spenderade Julen ensam, vi hade haft vår semester fest i mina föräldrars hus i början av December. Med tiden faktiska Jul rullade runt, jag var peppad på tanken på att ta semester för mig själv. Jag vägrade lokala vänners inbjudningar att delta anonyma middagar och film datum och planerade att behandla några dagar ledigt från arbetet som en lyx att få vara ägnat sig åt att till det yttersta. Jag var på väg att somna sent, jag skulle läsa böcker och äta Mallomars för middag och titta på Den Västra Flygeln för tredje gången. Jag kommer att ha en dekadent staycation göra precis vad jag var säker på att jag ville göra i alla tider och det kommer att bli härlig.

På juldagens morgon, när familjer samlas surögd runt trädet för att öppna presenter, barnen i deras barfota PJs, föräldrar i flanell kläder med stora muggar kaffe, jag gick ut för en snabb joggingtur. Det var iskallt och parken var tom. Det var kusligt tyst, inte en varelse omrörning men en hemlös man mata bröd till en kull av herrelösa katter. Jag sprang snabbare, berätta för mig hur lycklig jag var att få det hela förmiddagen för mig själv när alla andra på jorden var inne att få cabin fever.

Ensamheten Sätter In

Men jag kände mig inte lycklig—jag kände mig som en outlaw. Jag kände mig nervös över vad jag ska göra med resten av dagen med att butikerna stängt, gatorna tomma grannar. Jag visste att telefonen skulle inte ringa, jag visste att det skulle vara någon e-post—arbeta eller på annat sätt—som alla visste jag var upptagen med Jul sysselsättningar.

Jag gick hem och duschat långsam, skön dusch av en person som har ingenstans att vara, men som jag toweled av, jag kände ångesten stiger. Var jag inför dilemmat om att få klädd även om jag visste mycket väl att jag inte skulle lämna huset, eller sätter min pyjamas på vid middagstid, en åtgärd som är så helt deprimerande att jag delar upp skillnaden och satte på vad jag själv övertygad om var mysiga kläder men var egentligen bara pyjamas som inte har hål i grenen. Jag sätter på radion, men naturligtvis inte det enda var att marathon-sändning av Händels Messias radio människor antar är den enda sak som vem som helst skulle sätta på radion för på Julafton.

Solen går ner om Jul på cirka 2 p.m. när jag hade ätit lunch—keso och vatten, bara saker i kylskåpet—det var som grå vinter twilight timme som är den tidsmässiga motsvarande förtvivlan. Jag försökte läsa, men det var kusligt tyst. Det kändes kallt i min lägenhet, som fastighetsförvaltning hade antas att alla var ute på stan och stängde av värmen. Det kändes som när du skulle stanna hemma från skolan sjuk som barn, efter Priset Är Rätt och morgonen pratshower var över, och Eyewitness News skulle komma på som du halvsov på soffan, damm fylld av ljus strömma in. Jag var ensam hemma, när människor inte är avsedda att vara hemma—det här är vad som händer när du lurar dig själv att tro att de flesta människor-centrerad dag på året är en bra dag att spendera ensam.

Det Var en Fruktansvärd Idé

Av 9 p.m. jag hade gett vika och ringde min vän Avi. "Få klädd," befallde han. "Vi kommer ut."

Över Kinesisk mat, som jag beskrivit min dag—den ensamhet så akut att det kändes farlig, den lömska kallt och lugnt i en stad avfolkad av människor, min bästa enligt planerna gått snett.

"Du kan inte välja bort helgdagar", Avi uttalade.

"Men i teorin bör du kunna spendera en dag ensam utan den känsla som du kommer att vara ensam för evigt," jag protesterade.

"I teorin bör du, men i praktiken..." sa han.

I praktiken väljer att semester är något du inte bör göra om du kan hjälpa det. Detta är inte att säga, naturligtvis, att ingen på jorden som skulle kunna ha en härlig dag för mig-tiden på Julafton. Drömmen om läsning och TV-tittande och manikyr och cookies är faktiskt möjligt, men för de av oss som är vana vid att Jul är en grupp händelse, en hektisk serie av present-ge och wassail-smuttar och glad-tiding-föra, försöker att spendera dagen ensam är riktigt—oavsett hur mycket du tror att du föraktar holiday—en riktigt fruktansvärd idé.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar