Vad som Hände När Barnen Lämnat Sina iPads Hemma

Så nyligen min man och jag bestämde mig för att göra något lite udda i vår värld av iPad och iPhone besatthet; vi bestämde oss för att lämna den jag-enheter i hemmet på under vår semester i Mexiko. Tja, om jag är verkligt jag ska erkänna att min man och jag ville inte lämna oss hemma. Efter alla, vi har så mycket, ahem, super viktiga saker att göra på dem hela tiden.

Detta var ett socialt experiment för oss. Att åka på en resa som innehåller en plan att åka med uppehåll och en lång sit genom tullen i Mexiko följt av en taxi till vårt hotell utan iPads eller filmer kan vara ett recept för katastrof.

Intressant, när vi berättade för barnen att vi inte skulle få iPads på vår resa de gjorde inte starta i ett myteri. Istället, de började genast att kasta ut andra idéer om vad de skulle vilja spela med på resan.

Barnen verkade vara villiga deltagare i våra sociala experiment. De verkade fullkomligt nöjd med att spela hangman, skriva i sin dagbok, färg, och läsa tillsammans. De längtade efter sin i-Enhet ett par gånger på resan, men mest för att de tyckte om att spela vid poolen eller på stranden.

De lärde sig att spela kort spel under denna resa.

De färgade en hel del.

De spelade imaginära spel med varandra.

Medan mina barn överlevde sin vecka lång semester utan teknik, det var inte alltid lätt. Det sociala experimentet fick mig att undra: när tekniken blir mer genomgripande i vårt liv och våra barns liv, vad gjorde vi föräldrar göra som barn växer upp utan tekniska enheter? Hur gjorde vi fyller våra dagar utan Minecraft, Candy Crush, sociala medier, e-post, sms, och Google? Gjorde vi kör våra föräldrar bonkers genom att berätta för dem att vi var uttråkad varje fem minuter som våra barn gör när de är berövade på skärmen?

Åh jag vet, vi hade vår egen teknik för missbruk tillbaka på 80-talet. Vi var barn av Nintendo och handhållna NFL spel. Vi spelade Pac Man och Frogger.

Vi bodde under födseln av MTV och Efter Skolan TV specialerbjudanden. Jag har nyligen lagt ut en förfrågan till mina Facebook-vänner berättar för mig vad de gjorde som barn för underhållning innan iPads och iPhones. Jag fick en hel del svar.

Cykel ridning var den mest populära aktiviteten för oss som barn. På 80-talet, vi var tillåtet att rida våra cyklar runt stan på egen hand eller med våra vänner. Det gav oss friheten att gå ställen och göra saker självständigt. Du vet, hur Elliot och hans posse fick rida runt på sina cyklar på natten och hittade en sjuk E. T. i buskarna. Det var oss innan tekniken, bara ut med våra vänner riding våra cyklar, utan tillsyn.

Tvåan var koreografera spelar och dansar. Om du var en flicka som växer upp i 80-talet, du var allt om koreograferade rutiner och spelar. Den andra dagen jag var ute och handlade i mataffären när en Pointer Sisters låt kom på radion. Det förde mig tillbaka till mina dagar som en wannabe professionell dansare. Vi ville alla vara Alex Owens från Flashdance, dansa hennes hjärta ut för att Galning, eller Barnet när hon hoppade in Johnny Slott armar i slutet av Dirty Dancing.

Här är listan över saker som vi gjorde som barn innan iDevices:

1. Oövervakad prospektering: gå ut genom ytterdörren på morgonen, att spendera åtta timmar omkring på stan med våra vänner, för att sedan komma hem precis i tid för middag.

2. Skapa pizzor ur smuts och träd spillning: detta kan bara vara en unik aktivitet för att min syster och jag har deltagit i, men det är ett perfekt exempel på hur vi skulle hitta enkla saker att göra utanför.

3. Insamling buggar: gräshoppor, nyckelpigor, maskar, eller vad läskigt crawly vi kunde hitta i växter.

4. Spela KRIGET: de mest korkad kortet kom någonsin men vi kunde spela det i timmar.

5. Cops och Rövare roll att spela.

6. Gör forts: ta varje stålplåt och filt ur skåp och knyt dem till sängar och soffor för att göra det roligaste stället att spela i våra små enkla världen.

7. Spela baseboll och kickball på gatan.

8. Gör blandade band: spola framåt, spola tillbaka, spela in, upprepa.

9. Gymnastik på gräsmattan: innan föräldrar var pressad till att betala hundratals dollar på gymnastik lektioner och dans lag vi fick just reda på gräsängen och lärde oss hur man gör några kick-ass back-flips.

10. Dörrklockan dike: jo, vi var uttråkad. Att vi inte har iPads.

11. Gick från dörr till dörr för att sälja produkter eller tjänster: biltvätt, mistel, saft står, står frukt. Idag skulle vi ta pengar och spara till en iPad.

12. Kör genom sprinkler: att vi inte har pooler i våra huven så vi fick slang, fäst en gammal sprinklerhuvudet till det och gick igenom det i timmar.

13. Klättra i träd: när jag klättrade upp till toppen av en Tall med min vän framför mig. Hon föll av sin gren och tog mig ner med henne. Det gör ont. Goda tider.

De var fantastiska tider att växa upp i. Varje generation ser tillbaka på sin tid som växer upp med en känsla av fond nostalgi om hur saker var. Jag önskar att mina barn hade frihet att ströva omkring och spela som jag gjorde när jag var liten. Jag önskar att mina barn skulle spela ute mer och använda sin fantasi. Jag undrar vad våra barn kommer att minnas från sin barndom? Som första barn av sociala medier, jag är säker på att de kommer att ha en hel del att lära oss om denna stora värld som vi nu vet så väl, eftersom vi är alla så är ansluten.

Relaterade inlägg: Kära Mamma att Döma Mig För Min iPhone

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar