Vad har Hänt När jag Försökt Ge Mina Barn En 1980-talet Sommaren

Det var sista veckan i skolan, och en handfull föräldrar som samlats runt ett fikabord på den tredje väghyvlar " end-of-year party. Vi gjorde små tala om hur snabbt året har gått, och sedan lanserade vi i vad som var på allas sinnen: sommar semester planer.

"Vi kommer att göra några fotbollsläger, horse camp, och sedan ta en tur till Disneyland," en mamma delade.

"Vi gör art camp, gymnastik och bada lektioner, och sedan en sleepaway Girl Scout camp i augusti," en annan instämde.

"Hur är det med er killar?" en bekant frågade mig.

"Tja, vi är ganska oplanerad detta år. Vi ska ha en 1980-talet sommaren," jag erkände med lika delar stolthet och rädsla.

På grund av en oklar blandning av lathet, oordning, sparsamhet och apati, jag hade planerat väldigt få aktiviteter för mina barn i sommar. Som närmade sig och jag hade inte gått med frenesi för att boka de bästa sommardag läger eller schemalägga lektioner, jag tänkte att vi bara skulle "gå med på det." Detta särskilt motto i livet är inte något som jag omfamna eller övar regelbundet, så att jag nästan gratulerade mig för att vara så avslappnad. Det var nytt för mig: en Zen-liknande, Typ B, super-chill mamma som låter sina barn ströva omkring barfota och springa genom sprinkler när de ville. Denna sommar, det skulle vara någon Sharpie-märkt solskyddskräm flaskor tote till aktiviteter, inga överdimensionerade T-shirts på lager camp logotyper att köpa, inga lärdomar att vara igång för sent. Vi skulle sitta på våra rumpor, och vi skulle älska varje minut av det.

Som en del arbetstid mor av en nästan 9 år gammal och ett förskolebarn, jag är van att en skola år med massor av barnomsorg. När jag hade gjort 1980-talet sommaren kungörelse—ingen skola, inga camp—jag var väl medveten om att jag var på väg från ett tillräckligt utbud av "mig tid" till ganska mycket nonstop familjelivet. Gulp. Vad hade jag gjort?

En gång i juni slog vi igång vårt nya schema. Två förmiddagar i veckan, lärde jag ett par klasser, släpa min avkomma med mig för att hänga på fritidsgården är barnomsorg rum. Resten av tiden var vår att fylla. Vi såg vänner, gick och badade en hel del, fångas varje $1 familj film, som spelas med grannar och lazed runt på morgonen. På många sätt, det var himmelskt. Sällan har vi klättra för att klä på mig och äta frukost i tid för mig att komma till jobbet, och många morgonen, barnen och jag behövde inte rulla ur sängen förrän 8:30. De gick direkt ner för att ta tag i sina egna färdigförpackade frukost och sätter på tv: n (Moder av Året här!), medan jag satt i sängen och dricka kaffe och läsa romaner. Det var nästan som en utopi. Ibland.

Som vi drivit igenom de första veckorna av sommarlovet, jag jämfört våra vecka rutin till juni dagarna av min egen barndom. Det fanns några likheter, men några uppenbara skillnader hoppade ut. I synnerhet min sommar som mamma innehöll två olika anti-1980 egenskaper: skuld och rädsla.

När grannens barn spelade i ett lugnt cul-de-sac, jag var aldrig inne i huset som gör middag eller läsa en bok. Min slitna Adirondack stol var ständigt närvarande på uppfarten, vilket gör att en alltför snabb bil skulle inte zip ner på gatan utan varning ropa "Bil!" Det vore ingen unge-bara cykel-ridning till närliggande livsmedelsbutik för godis—eller ärligt talat, bara för glädjen av att göra något oberoende och tidens gång—och inte heller skulle det vara några timmar på dagen när mina barn försvann i vem-vet-som-kompis.

När barnen klättrade på lekplatsen, jag var rätt det som sitter på bänken, om än att tvinga mig inte att sväva genom att upprepa att peka ut mantra "helikopter mamma, helikopter mamma" i mitt huvud. En spricka i trottoaren skulle kunna resultera i en skada mot huvudet, alltför många ICEEs kan resultera i hyperaktivitet eller juvenil diabetes, okänd adress kan indikera att barnet förs bort.

Och när jag gav mig själv tillåtelse att delvis kolla in—oavsett om det var på denna parkbänk på min iPhone eller återgå till mitt kontor under en Netflix marathon—jag kände den välbekanta knåpgöra skuld. Borde inte jag vara med och bygga ett fort av soffdynorna med dem? Borde vi inte vara att baka muffins i stället för mig gömma mig i mitt rum surfa Facebook? Det var verkligen inte rättvist för mig att vara på nedervåningen gör en yoga-video medan de spelade på övervåningen med Legos—vi ska gå på museum eller något.

Vilken löjlig kombination, för att inte nämna en bakvända en. Om jag någonsin lyckats bekämpa rädslan och låta mina barn flytta lite mer skuld på njutningslystnad för att tillåta mig själv lite ensamhet snabbt ersatt det. Jag är ganska säker på min egen mamma drog en suck av lättnad när vi drev 10 hus ner till våra vänners hus för att spela, snarare än att vrida sina händer för att hon ska kunna berika våra liv mer grundligt.

Och till en viss grad, jag för att suga upp alla smulor av egenvård som jag får glädja i glädje av att sola utan avbrott eller att sitta ner i ett tyst rum till verkstad en uppsats. Men det händer sällan, utan att den första vågen av rädsla, skuld sucker punch: Du ska kunna spendera tid med dem just nu. Vad händer om en av dem gör något farligt? Eller en annan variant på temat: Tänk om de missar genom att inte göra spanska nedsänkning läger eller ta tennislektioner? Tänk om de halkar efter sina kamrater?

En av mina favorit böcker, skrivna av slutet av Susan Jeffers, är Känn Rädslan och Gör Det Ändå. Hon påpekar att syftet är inte att helt utrota rädslan svar, utan snarare att märka det och makt igenom ändå. Jag älskar den här principen, och jag har anpassat det lite till att omfatta skuld också. Att känna skuld och gör det ändå. "Det" som att släppa lite.

Så jag kommer att omfamna vår version av 1980-talet sommaren, med lite mindre oberoende (för oss alla) än vad jag skulle föredra, med lite mer oroande och tillsyn, men som fortfarande bevarar avslappnad, fri(ish)-utbud, ostrukturerad semester jag minns att älska som ett barn. Vi kommer att sova sen, slösa tid, ta oplanerade utflykter, se vänner och bli smutsig. Vi kommer att göra minnen.

ADVERT

Lägg till din kommentar