Vad som Hände När jag Hittade Min Mellan Dotter X-Rated mobilen

Kom ihåg att de gamla public service announcement från 1970-talet, som frågade, "Det är 10 pm, vet du var dina barn?" Jag tror denna varning ska kunna uppstå, men uppdaterade för att fråga om vi vet att där finns barn elektroniska enheter.

Förra veckan, jag konfiskerade min 12-åriga dotter är iPhone eftersom hon använde det på efter läggdags, som går mot en starkt påtvingad regel i vårt hus. Detta är inget nytt (jag vet hur frestande det är när jag inte kan sova för att spela med Ord Med Vänner tills jag är sömnig!) men vad som var annorlunda den här gången var hur häftigt hon var fast besluten att helt stänga ner henne i telefonen innan du lämnar det till mig.

Att minnas tillbaka till hennes ålder och hur panikslagna jag var att få min dagbok under lås och nyckel om någon kom in i mitt sovrum, jag tänkte genast att detta var ett tecken på att min dotter var säkert döljer något. Kanske hade hon köpt en vara från Amazon att jag redan hade anses oseriöst? Kanske hon hade gått över henne prata minuter användning och visste att jag skulle vara missnöjd med en större bill. Dessa var de enda scenarier som jag kunde begripa för ett barn som går rakt Som alltid talar med respekt, och hänger med vänner som har mitt godkännande.

Efter att insistera hon lämna ut sitt lösenord till mig, jag öppnade upp en chockerande (och äckligt!) världen som skulle göra Marilyn Chambers eller Linda Lovelace blush—om de hade en tween dotter, som är.

Bortsett från sms från hennes kvinnliga kompisar beskriver som pojke att de hade låtit "slipa på dem" på den sista sjunde klass dans, det var grupp texter för att spela "F***, Gifta, Döda," som på ett oroväckande sätt hade namn på alla i min dotters vänner som anges i varje kategori i åttonde klass pojkar som ombads att gradera varje flicka under vilka eventuella åtgärder som de skulle vilja göra med dem. Varje Chloe, Sydney eller Alyssa därefter forsade över att vara placerad i den första kategorin och erbjöd sig att "hook-up" med pojken som hade nominerat henne namn. Egentligen? 12 år gammal?

Kanske mer oroande än något av detta var en ansökan om min dotter hade sneakily ner (du är tänkt att vara 13 år eller äldre) som kallas att Be.fm. Detta tillåter vem som helst att posta anonyma kommentarer och frågor till en persons profil och förknippas alltmer med verbala övergrepp och mobbning, och har även varit kopplade till några fall av tonåring självmord. Men på min dotters telefon, dess primära syfte tycktes vara för mycket att göra X-rated sexuella förfrågningar.

"PAP av din...(fyll i de tomma) klyvning, favorit stringtrosor, bröst, könsorgan, hela din kropp, etc., var vardagsmat förfrågningar, även om det språk som jag har använt här är långt mer acceptabelt än det ordförråd som jag faktiskt hittade på denna app. "PAP" står för "Posta en Bild" om du inte vet. I själva verket hade jag att göra en lista över förkortningar och leta upp dem i dagens urban dictionary (för definition) bara för att göra känsla av vad jag läste!

På denna samma app, jag hittade också inlägg från högstadiet pojkar ranking grupper av sjunde klass flickor baserat på vem som gav det bästa till sämsta oralt sex. En annan påminnelse från mig att vi pratar om 12-åringar här. Sida notera: Vid denna ålder, pojkar i min skola var att utforma diagram lista som flickor hade den största baciller.

Efter konfrontera min dotter med alla hårda bevis (se bilder!) hennes deltagande i denna fel-jag blev bestört över att höra henne säga att jag överreagerar på vad jag såg och att "alla hennes vänner är att göra denna typ av sak."

Anonymiteten för dessa typer av webbplatser tillåter ungdomar att gå online och samtidigt beröva dem av någon känsla av ansvar eller att ha dåligt samvete för sin egen personliga medverkan i några av dessa aktiviteter. Att ha noll identitet i samband med dessa tjänster också håller föräldrar från kräsna om sina egna barn är inblandade.

När jag förklarade för min dotter att jag skulle kontakta alla föräldrar till tweens jag hittade som går i hennes skola (för att ge dem en heads-up på sina barns möjligt mobiltelefon beteende), min dotter blev hysterisk för att hon skulle utsättas för extrema förlöjliga för att vara en tjallare på bästa och svår mobbning i värsta fall. Jag gav det en tanke och insåg att det kanske mycket anonymitet som är så problematiskt med dessa cell-phone-apparna kan vara fördelaktigt i våra omständigheter.

Igår kväll tog jag en skola katalog och skickat ett anonymt mail från en "berörda kolleger förälder" till alla på listan, kortfattat sammanfatta vad jag hade hittat och att rekommendera att slumpmässiga kontroller på mobiltelefoner kan vara i ordning.

Tiden får utvisa hur effektiv denna taktik för att min kommer bli, men jag kan säga att om jag var en ovetande och intet ont anande föräldrar (vilket jag var bara åtta korta dagar sedan) jag skulle gärna ta emot sådan e-post, om anonyma eller inte.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar