Vad Hände Med God Sed?

Varje gång jag slår på nyheterna eller bläddra igenom en sociala medier-foder, det finns otaliga berättelser om fruktansvärda saker som händer och människor som gör fruktansvärda gärningar till varandra.

Det finns många teorier om orsaken—är det bekämpningsmedel? Surt regn? Är våra frontalloben som smälte av genetiskt modifierade Organismer, eller är problemet en avsaknad av religion? Vad är det med alla!

Jag ska berätta vad som är frågan. Seder. Det hela kokar ner till en bristande jävla sätt.

Mannerless skitstövlar är avel mer mannerless skitstövlar, och ärligt talat är det skrämmer skiten ur mig. Världen kommer att bli en jätte asshole ganska snart, vilket låter inte roligt det minsta. Vill du bo i en jätte asshole? Jag fan inte.

När jag talar om seder, jag är inte bara talar om ett misslyckande med att säga "please" och "thank you", eller att titta folk i ögonen. Jag pratar inte om att lära sig att ge ett korrekt handslag, även om jag tycker att det är anmärkningsvärt eftersom jag har skakat hand med en hel del död fisk på sistone.

Jag hänvisar till den typ av vuxna som låter en dörr slå igen, i ett barns ansikte utan att ens titta tillbaka. Jag talar om för någon som inte kan bli brytt sig om att låta en mamma som kämpar med en barnvagn gå före dem i kön.

Jag talar om den typ av person som ser någon snubbla och falla på parkeringen och slutar inte att hjälpa eftersom det skulle ta för mycket tid.

Jag talar om människor som avbryter, som inte respekterar andra, och som tycker att det är acceptabelt att strunta i reglerna för vanlig artighet. Människor som tror att de förtjänar rätten att ta vad de vill ha från andra utan så mycket som ett tack.

Jag talar om titeln, oförskämd rövhål. Att vad som är fel med vårt samhälle.

Vi är alla upptagna. Jag får det. Våra liv är ofta amped till en takt som är nästan omöjligt att hänga med. Det tar tid att stanna och rätta till ditt barn. Det tar energi att träna ditt barn hur man beter sig på rätt sätt, hur man respekterar andra, och hur att vänta i kö.

Vägledande för våra leka är hårt arbete, eftersom föräldraskap är jävla hårt .

Det är inte en ursäkt för att hoppa över den delen där du lär dina barn hur man inte vara en skitstövel. Och om du tror att du kan vara en också? Då måste du arbeta på det.

Världen inte kretsar runt dig eller ditt barn. Barn är naturligt självcentrerad och måste få lära sig att andra människors känslor och komfort roll lika mycket som sina egna. Om du inte är villig eller i stånd att undervisa sätt i ditt hushåll, då det faller på resten av oss.

Kanske resten av oss måste göra bättre.

Vi kanske måste påminna de människor som behöver påminnas om, att tänka på sitt uppförande.

Kanske om vi alla går samman i medborgargarden artighet, alla runt omkring oss skulle komma ihåg att alla människor förtjänar vänlighet. Det spelar ingen roll om personen är annorlunda än du—du har fortfarande den jävla dörren för dem eftersom de är en person som du och det är rätt sak att göra.

Jag vill inte leva i en värld full av idioter, och jag vill tro att du inte heller. Jag gör mitt bästa för att hålla min del av avtalet—hur är det med resten av er att göra samma sak?

Och om du och jag är överens i vår strävan efter en mer mannerly världen, jag hoppas att du kommer att känna dig fri att påminna mina barn att tänka på deras sätt om jag inte runt och de glömmer. Jag ska se till att göra det samma för dig.

Vänligen och tack.

ADVERT

Lägg till din kommentar