Vad Netflix 'Girlboss' Lärde Mig Om att Jaga Drömmar I Mitt 30-talet

Ingenting får mitt adrenalin att flöda som en fantastisk "You go, girl!" berättelse. Titta på en kvinna kick ass och ta namn och göra något av ingenting utan att behöva ansöka på nytt läppstift (om hon flippar vill) får mig alla varma och besvärade och som driver mig att fortsätta oavsett vad drömmen om den vecka jag tänker efter.

Så det är ingen överraskning att när Netflix släppte den första säsongen av Girlboss — en serie som är löst baserad på Sofia Amoruso skapelse av mode imperium Nasty Gal — jag var beredd att binge som skit. Men som jag gjorde, jag började undra om jag var för gammal för att bli inspirerad av henne. Jag hittade henne att vara inspirerande för säker, men jag kände mig som skördar girl-power-vibbar från ett 20-något som gjorde mig bara att se ut som en 30-någonting-åriga dud.

I den första säsongen, vi ser henne gå från att försöka hitta sig själv för att tända sin passion för att få ökända dörrar smällde i hennes ansikte och sedan slutligen uppnå det hon föresatt sig att göra. Hon bygger sitt varumärke från grunden. Hon är en vild och bångstyrig smällare, lite känslomässigt instabil ibland, men hon är hård, bestämd och stark. Hon gjorde sin dröm att hända. Det är badass.

När jag såg hur jag tänkte, "Ja! Jag vill vara precis som henne! Hon tar inte skit från någon! Rawr!" Men här är grejen: Hon är en ensamstående 20-något med sitt liv framför henne, och jag är 34 år, gift med två barn. Jag har rötter och ansvar och liv annat än mitt eget att tänka på. Jag kan inte spendera hela dagen från morgon till 2 på morgonen för att uppnå mina passioner, eftersom jag har barn att försörja och shuttle runt.

Jag lugnat ner.

Inte ljuga — jag kastade mig lite av en synd fest. Ett "ve mig, mina drömmar är död vikt, och mitt liv för att sparka röv är över" typ av part. Jag gav mig själv en känslomässig ass-kicking för att inte vara mer motiverade och inspirerade och fet när jag hade chansen. Jag har längtat efter mitt enda liv när världen var min för att ta innan nätter av att sitta uppe sent, masterminding min nästa stora sak, hade blåsts ut som en Yankee candle. Jag tillbringade lite tid sörjer det liv som är inte mitt längre.

Och då kom jag ihåg att jag är bara 34. Jag är inte död. Jag kan fortfarande göra höga mål och uppnå mina drömmar — jag har bara att anpassa mina förväntningar för att passa mina omständigheter.

Bara för att jag är en gift mamma betyder inte att jag inte få ha drömmar längre. Även om det känns som det stundtals, sjuksköterskor inte bunt med mina ambitioner upp i blodiga födelse lakan tillsammans med min moderkakan och frakta bort dem. Jag har dem fortfarande, fortfarande andas dem, och har fortfarande varje rätt för att gå efter dem med samma envishet som jag gjorde när jag var i min 20-talet. Och här är kickern: Det är ännu mer viktigt att jag gör det nu eftersom jag har en ung barnen tittar på alla mina flytta, och jag vill vara deras badass förebild.

Den andra dagen på min 3-årige son berättade för mig att han ville vara solen när han växte upp. Precis som alla morsan, jag sa till honom att det lät som en bra idé och han kunde göra det om han ville. Med oskyldiga ögon att han frågade: "Mamma, tror du verkligen att jag kan vara solen?" och med ett orubbligt förtroende jag stolt berättade för honom, "Du kan vara allt du vill vara." Okej, naturligtvis han kan inte vara solen när han växer upp, men jag hoppas att budskapet han tog från att convo är att han kan drömma stort, och arbetet med att uppnå sina önskningar.

Och det är vad som händer efter mina drömmar i min 30-talet kommer att lära honom och hans syster. Bara för att man är äldre betyder inte det att du är ute ur spelet. Bara för att du har barn betyder inte att du måste ge upp. Det betyder bara att du måste vara mer ansvariga med ditt val. Du kan ha andra människor att tänka på när du gör planer för och spendera pengar, men du kan fortfarande utöva din mål.

Och du får välsignelsen av att ha små ögon titta du göra det, de lär sig genom exempel att allt är möjligt, vid någon ålder eller tid. Det tar bara hårt arbete och en tro på sig själv som är så stark, att ingen kan plocka bort det från dig.

Inspiration känner ingen ålder. Det är okej att jag blev inspirerad av en out-of-control 20-någonting, och det är okej för mig att inspirera 20-somethings när jag är i min 30-talet. Vad som är mest viktigt är att aldrig ge upp, för att muntra upp varandra, och för att göra skit hända.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar