Vad Fars Dag Innebär att När Din Pappa är Borta Och Du Får Frånskild

De av oss som har förlorat en make på hälarna av en förälder kan berätta för er, de två var inte helt orelaterade. Man skapade ett vakuum som de andra inte kunde fylla.

Det är naturligtvis mycket mer komplicerat än så, men i alla fall, i dessa dagar, efter mycket sorg och känslomässiga slit, både mina barn och jag har nått en punkt av jämvikt. Vi har möjlighet att gå om vår dag utan att älta våra förluster på ett sätt som stör våra liv, antingen känslomässigt eller praktiskt.

Utom på Fars Dag.

Fars Dag är en klass a-shit-show när din pappa är död och dina barns far bor på annat håll: en semester för att stå ut snarare än att njutit.

Jag vet att vi inte ska bry sig om Kännetecken semester, men talar enbart för mig och mina barn, det gör vi. Vi har verkligen inte. Jag blev rörd av detta år när mina barn hjälpte mig att fira Mors Dag genom att föra mig frukost på sängen och tar mig till ett museum. Jag var lättad när min vän, som är födda på alla Hjärtans Dag, fortsatte sin tradition att hålla sin årliga födelsedagsfest samma kväll, så skulle jag inte har att spendera den ensam. Och jag blev rörd när jag kom hem från sa bash till ett vackert arrangemang av blommor, som skickas till min dörr med en annan vän som går igenom en liknande tufft uppbrott.

Säga vad man vill om kommersialisering av dessa helgdagar, på deras core de är födda av goda avsikter. Varför inte berätta för din mamma, en gång per år, att du älskar henne? Varför inte uttrycka kärlek till en älskare? Varför inte berätta för din pappa att du...åh, just ja: Pappa har för att vara runt för dig att berätta för honom att du älskar honom.

Besvikelse.

När jag säger att jag hade den största fader tid, jag försöker inte att skryta. Jag försöker att uttrycka en sanning som existerar för mig. Jag inser att det är hyperboliska och orimligt för mig att göra ett sådant uttalande, att det finns andra där ute som är övertygade om att deras fäder var eller fortfarande är den största fäder hela tiden, men sanningen är, om du tror att du hade en största fader tid, du gjorde.

De känslor som ligger bakom mitt eget uttalande är sant, vilket gör att det är sant för mig: Min pappa var ett underverk. Jag vet att jag är lycklig att kunna säga detta. Och det var inte bara jag som tänkte så. Mina vänner tyckte om min far så mycket, att de ofta skulle frångå sina egna pappor på helger för att delta i vad munterhet min pappa var planering: en fisketur, en art projekt; en resa till ett museum, ett spel av touch football, varm choklad efter pulkaåkning, med en sida av Simon och Garfunkel, en tur till biografen för att se en helt olämpligt film, men varför inte? Jag såg både Tommy och Käkar och med det år de kom ut. Jag var 9.

Det var min pappa. Du får bilden.

En gång—och jag berättade den här historien på hans begravning, så det är inte något vi skäms för att diskutera—två av oss var i Japan på en av hans affärsresor. Den concierge på vårt hotell i Tokyo hade berättat för oss om en "Kaffe-Lady Festival" ner i Kawasaki, så vi gick, med ingen aning om vem kaffe-och lady var eller varför hon hade sin egen festival, men vad som helst. Som Pappa sa alltid, att det är resan inte målet.

När vi kom fram till just detta resmål, men vi möttes av tusentals festprissar redovisade papier-maché penisar. I själva verket, penisar var överallt: som säljs på den sida av vägen i form av nyckelringar, godis och ballonger, bärs på T-tröjor, som säljs som en fallos-formade mat.

"Var är vi?" Pappa frågade en festprisse.

"För Kaffe-och Dam Festival," sade mannen.

"Var är Kaffe-och Dam?" sa Pappa.

Mannen tittade på oss uttryckslöst.

"Jag tror att han säger 'fertilitet festival,'", sade jag, att rodna. Jag var 13 år. Du kan inte ens föreställa mig.

"Ah, fick det," sade Pappa. Och utan att hoppa över ett slag, han köpte två penis ballonger på minnen från en leverantör, överlämnade en till mig, och så åkte vi till mars i paraden, och viftade med våra penisar stolt.

Att, i ett nötskal, var min pappa. Och varje år på Fars Dag, jag påminde om att han är borta. Förra året lade vi till frånvaro av mina barns far till vår Fars Dag elände. Jag kan inte ens komma ihåg vad vi gjorde den dagen. Jag har bokstavligen blockerat den från minnet. Kanske gick vi ut på en cykeltur. Jag hoppas att vi gick på en cykeltur. Det skulle ha varit en bra lösning till sorg. Det är vad min pappa älskade mest. Mina tidigaste minnen är att rida på baksidan av sin cykel, solen pulserande genom löven, vinden blåser mitt hår bakom oss—detta var innan hjälmar cykel—som Pappa menade på skönheten i den naturliga världen och hur lyckliga vi var att vara i den.

Detta år, min dotters examen från high school är samma vecka som Fars Dag, så mitt ex kommer att flyga tillbaka Österut för båda. Han är även prata om att flytta tillbaka hit, om han kan. Det är för sent för vår dotter, som kommer att ansluta sig till sin äldre bror på högskola i höst, men att det skulle göra en enorm skillnad till vår 9-åriga son.

När jag hörde detta, att jag inte bara kände mig lättad och glad för min son, jag kände mig en ny uppskattning för Fars Dag. Min pojke kommer att vara med sin pappa igen. Och jag, på min cykel, med "Sounds of Silence" i mina hörlurar, kommer att vara med mig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar