Vad Som Def Leppard Har Lärt Mig Om Faderskap

Def leppards första album High 'n' Dry , var min absoluta, hands down favorit rekord i högstadiet. Det finns ingen skam i det uttalandet. Jag känner ingen skam. I själva verket, jag kommer att fritt erkänna att posten är fortfarande i min rotation idag.

Jag kan förstå varför andra kanske känner sig illa till mods om att anställa Def Leppard och "favorit" i samma mening. Efter allt, Def Leppard gjorde överlåta till en kliché, hair metal-bandet och i mitten av wifed det beklagligt genren pop-metal. Men High 'n' Dry var innan allt det där, innan den besatthet med att namnge album efter patologiska störningar med en ia-suffix ( Pyromania , Hysteri ), innan "Häll Lite Socker på Mig" innan trummis Rick Allen förlorade en arm men fortsatte trumma. High 'n' Dry var ren rock 'n' roll, och jag älskade det.

Jag älskade att det var högt. Före High 'n' Dry Har jag mest lyssnat på band som Journey och Styx. High 'n' Dry var ett annat djur. Postens första distorsion-fylld gitarr riff var en bokstavlig wake-up call, för att beordra mig att komma ur sängen, ta något tungt och börja slå sönder saker—men på ett lyriskt sätt. Posten förde mig till en ny värld av musikaliska uttryck med mer edge, råhet och makt.

Jag älskade också albumets texter. De var chockerande att min preteen öron. I titelspåret, sångaren Joe Elliott skryter att han har druckit hela dagen, att han fick sin whisky, hans vin och hans kvinna, att "den här gången ljuset är på väg ut," eftersom det är lördag natt, han är hög. Wow, är allt som kosher? Ska någon ringa polisen? Detta var ingen Resa lovestruck power ballad. Det var primitiva och farliga. Jag visste inte korsa några rader i att spela luftgitarr och skrek tillsammans, men jag kände mig som jag hade.

Att växa upp i New York, gick jag till en massa bra konserter. Ganska mycket varje band jag brydde mig om kom till stan, men inte Def Leppard. Det fanns en tid i början till mitten av 1980-talet när jag skulle ha glatt handlas min Clash, U2 och Ersättare biljetter till Def Leppard biljett (jag am pinsamt att uttalande). Def Leppard var den vita valen.

Så kanske är det inte förvånande att när min fru och jag var på väg 101 i sommar nära Paso Robles, Kalifornien, och såg en skylt reklam Def Leppard i Kalifornien i Mitten av State Fair nästa natt, att jag nästan körde av vägen. Jag gick in i en slags drömtillstånd, skeptisk som jag kan äntligen repa kliar jag skulle haft sedan högstadiet.

Stjärnorna var helt klart i linje. Vi bor i Paso Robles som natt, och även om vi planerar att köra hem till Bay Area nästa dag, att vi inte behövde. Vår son var iväg på sleepaway camp, min fru är en akademisk i full kontroll av sin sommar schema, och även om jag skulle missa en dag av arbete, vilken bättre ursäkt kan det vara? (För undvikande av tvivel, det är en retorisk fråga).

Och spontanitet var i luften. Med vår son som tillfälligt ute ur bilden, min fru och jag hade återgått till vår pre-barnets liv, att säga ja entydigt till middag inbjuder utan säkring baserad på barnvakt tillgänglighet och även möta upp för vardagskväll filmer. När jag slutade att riva upp vid åsynen av random killar gående längs gatan med sina pappor, det var lycka. Det fanns ingenting att hålla oss tillbaka från att äta majs hundar, åkt pariserhjul och se Def Leppard rock Mitten av State Fair.

Men det gjorde vi inte. När vi vaknade nästa morgon, var känslan borta, avdunstat som sockervadd på tungan. Det var något som håller mig tillbaka. Som den berömda scenen i Animal House Middle School Mig var på ena axeln och säger mig att leva fritt och i den stund, medan Vuxna Mig var på den andra axeln och påminner mig om att jag hade ett jobb, att festivaler skrämma mig och att Tesla var förband.

Även om en Vuxen Mig hade bättre argument, jag kunde inte skaka känslan av att jag ger upp något som jag verkligen ville göra. Det var en känsla av att, som en far, jag har haft många gånger. I själva verket, eftersom min son föddes, jag har kommit för att tillskriver mycket av vad jag har "gett upp" att behovet av att vara en far. Som romanförfattare Rika Cohen uttrycker det, när du blir förälder är du inte längre den enda huvudpersonen i ditt eget liv drama. Du är nu bara en del av rösterna, en del av ensemblen, och du måste humör du vill ha detta.

Men beslutet att borgen på Def Leppard var inte ett offer för att faderskap. Trycket jag kände mig inte om föräldraskap, men i vuxen ålder. Dessa dagar, jag behöver en bra anledning att stanna upp sent (och inte bara för att min son tar mig). Det var Middle School Mig att göra en dubbel-ta på motorvägen billboard. Vuxna Mig inte vill missa en träning på grund av en sen natt eller bränna igenom en semester dag bara för att se en gång favorit band decennier förbi sin premiärminister.

Medan i de omedelbara efterdyningarna av det beslut som jag sörjde förlusten av Middle School Mig, det var befriande att inse att faderskapet inte hålla mig tillbaka. Det är en ursäkt. Faktum är, om jag vill göra något illa nog, jag kan fortfarande, trots min föräldraskap status. Det visar sig att se Def Leppard bara inte betyder så mycket för mig längre.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar