Vad Som Kunde Ha Varit

Det kan slå dig på den konstigaste gånger. Det bara fungerar. Och när det gör det... det ger dig en känslomässig kyla som en skugga från ditt förflutna.

Jag körde min fru till jobbet i dag som vi ofta gör på morgonen och det slog mig just då. Hon gick igenom Facebook rulla med en bild av några gamla vänner med deras barn. Jag frågade henne, "inte har de fyra barn nu?" De gör.

Och det slog mig. Vi kan också. Eller skulle kunna ha. Men inte gör det.

Vi har kommit så lång väg... många år och tusen mil från ett telefonsamtal till mitt arbete en natt. Något var fel. Min fru visste det. Genom sina tårar hon bad mig komma och hämta henne. Jag lämnade jobbet direkt. Jag hittade henne i ett stall i damernas rum vid Boston University där hon arbetade... gråter.. hennes kläder indränkta med blod. Jag tog henne till läkare men hon visste... visste vi... hur kunde du inte veta... hon hade haft ett missfall.. vad som skulle ha varit vårt första barn som nygifta. Naturligtvis, min fru fysiskt var OK och det var det viktiga. Vi var säker på att vi kan prova igen någon gång när tiden var rätt. Det var viktigt också. Under tiden gick vi hem för ett par dagar och gömde oss i takeout och filmer och självömkan. Vi berättade några familjemedlemmar som redan visste att hon var gravid. Men let ' s face it.. Det finns inte en hel del någon kan säga eller göra för att få dig att må bättre. Och all god vilja kan inte ersätta det faktum att du redan hemlighet att plocka baby namn och förskola färger och blir glada över att få nya föräldrar. Du delar upp detta kapitel i ditt liv som ett gammalt foto i ett album som du stoppa undan på en hylla och bara kasta en blick på en gång i en lång stund.

Tid passerade. Vi gick på för att få en vacker dotter Alicia.

Vi skulle gå på för att ha en annan missfall också. Vid den tiden kände vi oss som gamla proffsen på det. Den här gången min fru var rätt i läkarens kontor på hennes graviditet examen när läkaren talade om för henne att hon var miscarrying. Det gör inte saken lättare. Vi gick hem. Vi har knappt berättat för någon. Den här gången, vi lade oss i att ta hand om våra unga flicka hemma som vi redan hade. Och återigen är vi uppdelade som kapitel i våra liv som ett gammalt foto i ett album som vi undangömt på en hylla och bara kasta en blick på en gång i en lång stund.

Tiden gick igen. Vi gick vidare till en annan vacker dotter Andreya.

Vi valde att inte försöka för fler barn. Av fyra graviditeter, två slutade i missfall. Jag känner mig välsignad att ha två friska barn. Varför testa procentsatser igen? Säkert en gång i ett tag tänkte på en annan bebis kryper i... tanken på att höja en ny baby och med att spänningen tillbaka i familjen. För oss, tiden har gått. Men ja, jag tycker fortfarande om det ibland... på de konstigaste gånger... att vår familj kan ha varit större... kunde ha varit större... men är det inte. Och jag vet att det finns så många andra par som precis som oss. Detta är min subtila nicka till dem.. vi har varit där också. Jag tänker inte berätta hur du känner. Jag vill bara att du ska veta att du är inte ensam. Du är inte. I dag bläddrade jag igenom gamla fotoalbum i mitt sinne och togs tillbaka det.

Jag tappade min fru iväg på jobbet och återvände hem för att göra frukost med barnen som man dansade runt med henne panda uppstoppade djur... Och den andra drog en av hennes fantastiska teckningar. De är verkligen de mest otroliga barn. Ja, jag tycker fortfarande om det ibland... på de konstigaste gånger... att vår familj kan ha varit större... kunde ha varit större... men är det inte.

Det kommer alltid att vara en sida i gamla fotoalbum av våra liv tillsammans. Men min familj är perfekt som det är och det är bara bra med mig.

Relaterade inlägg: Den Osynliga Moms Club

ADVERT

Lägg till din kommentar