Vad Krossar Mitt Hjärta Om Pojken Som Hade En Operation För Att Fixa Hans Öron

Du kanske har sett historien i nyheterna om en pojke som heter Gage Berger som hade onormalt utstående öron, var mobbad i skolan, och bestämde sig för vid 6 års ålder (med sina föräldrars samtycke) för att få hans öron kirurgiskt "nålas tillbaka."

Jag skulle aldrig döma beslutet. Om mitt barn föddes med öron som det och ville ha dem "fast," jag skulle nog överens om. Operationen i sig låter ganska enkel och riskfri. En välgörenhetsorganisation som hjälper mobbade barn har råd plastikkirurgi även footed räkningen. Jag förstår att det är inte kul att ha en fysisk egenskap som är så slående—öppen nyfikenhet på bästa och mobbning, i värsta fall.

Allt detta åt sidan, denna berättelse gjorde mig beklämd djupt. Den lilla pojken är i första klass. Enligt nyheterna, han hade gjort narr av för år, barnen kallar honom för "Elf Öron" och andra grymma smeknamn. Hans föräldrar sade att han inte längre kände sig entusiastiska över att gå till skolan, att han egentligen inte ville spela med barnen längre. När jag hörde talas om att mitt hjärta bröt i hälften.

Jag är mamma till två pojkar: en som går i tredje klass, och en som nyss fyllt 3. Mina äldre barn har haft en ganska lätt i skolan, lite stress både här och där, men inget utöver det vanliga. Min 3-åring har inte börjat skolan ännu, men när han gör det, jag är lite mer orolig för honom än vad jag var för mina äldre barn.

Min 3-åring har en stor och märkbar födelsemärke på hans hals. Kanske är det inte i samma liga som Gage öron, men det täcker större delen av hans hals, och är en mörk eller brun. Det är en av de första saker du ser när du tittar på honom med sina stora, underbara ögon, naturligtvis!). Ända sedan han föddes, på frågan om hur han kommer att klara sig i skolan med en så uppenbar fysisk avvikelse har varit ett ständigt bekymmer för mig.

Bild via Wendy Wisner

Vi har talat med läkare. Vi lärde oss att det inte är den typ av födelsemärke som försvinner när han blir äldre: Det växer som han växer. Det kan inte vara belyst med laser som några födelsemärken. Borttagning av födelsemärke skulle kräva full-blown kirurgi—möjligen mer än ett förfarande.

På 3 år, vår son är bara början för att bli medveten om denna skillnad. Han vet att de flesta människor inte har stora födelsemärken på deras halsar (även om vi har påpekat mindre födelsemärken människor har, och har förklarat att födelsemärken är vanliga). När han var liten, skulle folk ibland frågar om hans födelsemärke, men han hade ingen aning om att deras fråga var på något betydande sätt.

Men nu när han är ute på skolgården efter skolan med hans storebror och umgås med de andra barnen, får han frågade ofta om hans födelsemärke. Jag är oftast med honom när barn frågar, så jag är där för att svara. Mer och mer, jag har varit att låta honom svara för sig själv. Jag är stolt över honom. Han svarar, enkelt och oerhört, "Det är min birf-mawk." Ibland måste jag översätta hans barn-tala till dem, men barnen brukar få det, och gå vidare.

Jag undrar vad som kommer att hända när jag inte är där. I själva verket, jag är lite livrädd om det. Jag tror att det kommer att finnas tillfällen när frågan kommer att ha ett hån kanten till det. Det kommer att komma en dag när min son kommer att vara mobbad. Jag hoppas till Gud att min son kommer att berätta för mig så fort det händer. Om och när den gör det, jag kommer att vara på trappan till skolan nästa dag för att prata med sin lärare om det. Jag har förtroende för skolan att min son kommer att delta—en hans storebror går till nu. Det har varit mycket få rapporter om mobbning där. Skolan har en policy om nolltolerans och är mycket lyhörd för föräldrar och deras oro.

Min förhoppning är att någon olycka min son upplevelser under hans födelsemärke kommer att vara minimal. Jag hoppas att någon bråkade som händer på skolan stängs av omedelbart, och att barnen bara får användas till hur min son ser ut. Vanligtvis vad som händer när någon möter honom är de märker, att hans födelsemärke på en gång, och då är det bara blir en del av honom—inte märks alls.

I fall av Gage Berger, samtidigt som jag vet inte vad som var gjort för att åtgärda mobbning fråga, det faktum att det gick för år verkligen upprör mig. Vilka åtgärder har skolan vidta för att förhindra mobbning från att fortsätta? Vad sägs om att föräldrarna till barnen? Dessa var unga grundskoleelever. Om jag fick besked om att mitt barn blev mobbning ett annat barn vid så ung ålder, jag skulle göra något direkt. Jag skulle inte låta det fortsätta.

Om skolledningen inte vidtog några åtgärder, jag skulle inte ge upp. Jag skulle gå över deras huvuden. Jag skulle tala med andra föräldrar, rally gemenskapen. Om inget annat fungerade, jag skulle byta till en annan skola. Jag vet att detta inte är ett alternativ för alla, men jag kan inte tänka mig under några som helst omständigheter låta min son bo någonstans där det var tillåtet.

Så för min son och hans kirurgi, vi lämnar det upp till honom. Även utan mobbning, det är svårt att växa upp med en fysisk abnormitet, även en som är rent kosmetiska. Min son kommer att ha vår välsignelse att få hans födelsemärke bort när han är gammal nog att fatta ett moget beslut. Men om någon retar honom eller mobbar honom för hans födelsemärke eller någon annan anledning—det första jag kommer göra är att ta upp frågan direkt. När ett barn blir mobbad, offret är inte den som är i behov av att vara "fast."

Jag är mycket glad över att Gage Berger känner sig gladare nu, och lättad över att han är inte mobbad längre. Men jag är oroad över det budskap det sänder till barnen som mobbade honom. Om Gage som behövs för att vara "fast" före mobbning kunde stoppa, detta tyder på att hans utseende var på något sätt ansvariga för hur han behandlades. Det tyder i själva verket, att mobbarna hade rätt. Och jag har en fråga om Gage internalisera meddelande om att den enda vägen ut för en hemsk situation var för honom för att ändra. Även om operationen i slutändan var det bästa beslut, det är ingen lösning på problemet med mobbning i samhället.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar