Vad Ett Uppehåll Lärde Mig Om Livet

Jag brukade tänka på detta sätt också. Min födelsedag sammanföll i år med vår familj semester till Österrike. Min man hade hittat den en icke-direkt flyg från London, med en tre-och-en-halv-timmes uppehåll i Hamburg, Tyskland. Som ni kan föreställa er, är utsikterna för den långa-ass snacka framkallade fruktan. Veckan innan vi åkte, hade vi ett samtal som handlade om mig och frågar vad fan vi hade tänkt att göra i Hamburg-harburg för tre och en halv timme och min man påminna mig att han hade omsorgsfullt planerade varje detalj av resan, medan jag tittade på och smuttade på vin, så "gå inte dit".

Den första delen av resan gick utan incidenter, och vi hade en trevlig timme lång flygning till Hamburg. Men det var semester, och alla verkade ha ett uppehåll i Hamburg, eftersom vi deplaned in i en terminal som såg ut som...tja, en Amerikansk flygplats. (Om du har rest internationellt, du vet att Amerikanska flygplatser är ledsen tävlande mot alla andra flygplatser i den utvecklade världen.)

I Hamburg, internationella passagerare på uppehåll var tvungna att gå igenom säkerhetskontrollen igen innan du går ombord på nästa flyg. På denna speciella dag, säkerhet personal strejkade, så tusentals passagerare som stod runt i en förvirrad köer som ormade från in-i säkerhet—i princip hela terminalen. Att vänta ut mob scenen, vi sätter barnen upp i en roped-off hörnet av säkerhet så att de kunde spela medan vi höll våra platser på rad.

Och sedan. Något hände.

Min dotter, uppslukad i sin iPod, hade lagt ut vård av hennes favorit nalle till min son. Han var befallande det att göra tricks hoppar och skäller och sådant, som man gör när man är 6 år gammal och spelar med ett livlöst objekt. Tydligen en av sina tricks inblandade att gå upp en vägg, och jag såg min son våg leksaken på (eller tryck det mot, det var svårt att säga) en röd form av väggfäste.

Och sedan...pandemonium! En siren smattrade röda lampor blinkade, och en stor järn—ja, en stor järn gardin —härstammar från taket, ett effektivt sätt att skära igenom säkerhet och skära av horder av människor som står i kö till den. Flygplats skötare passagerare rusade tillbaka bort från järn-vägg eller släpade dem genom. I sann Hollywood-action-film-stil, en anställd faktiskt drev en äldre man framför henne för att rensa väggen. När ridån slutligen träffade golvet med en duns, sirener stoppas. Alla stirrade på varandra, blinkande, som om de skulle bara uppstått från post-tornado spillror.

Jag tog tag i min son och höll honom till mig. Jag kunde inte vara säker på vad han hade gjort hade faktiskt utlöst larmet, men jag hade en ganska bra känsla hade det, så jag höll mitt huvud. Vi alla väntat i flera minuter, men gardinen stannade ner. När jag vågade titta upp, en kvinna vinkade ivrigt på något, flera meter bort.

Det var Hamburgs Flygplats, brandkår, sju bastant Tyskarna marscherade i deras överdimensionerade gula gummi passar för att undersöka situationen. De slipat runt järnridån, strök sina kinder och pekar mot taket. De såg förbryllad ut.

Ljudet som kom ut ur mig, när han ser dem, inte till skillnad från mamman i A Christmas Story när servitörerna på den Kinesiska restaurangen hugga av ankan huvud för julbord. Jag tog min mans arm.

"Jag känner att jag behöver be om ursäkt till dem", sa jag desperat.

"Säg inget!" befallde han, under hans andedräkt. "Vi behöver inte ens tala tyska!"

En mamma med en liten tjej knackade mig på axeln. "Säg inget", sa hon i en tjock tysk accent. "Jag säger inte att det han gjorde var rätt"—pekar på Charlie, som hade smög in i skuggorna för att vara osedda av brandkåren—"men detta är en skam för Hamburgs Flygplats. Låt dem få reda på det."

Detta insider råd var en lättnad. Vem skulle veta bättre hur man handskas med tyska byråkrater än en tysk? Vi sade ingenting. Och nu, med mycket av publiken instängda på andra sidan av väggen, linjerna flyttas snabbare. Vi fick äntligen igenom checkpoint och till vår gate. Vi hade precis varit i centrum för en internationell incident, och det var min 40-årsdag, så vi beställde lite prosecco.

Som vi skålade, min man triumferande påminde mig om att han hade varit något att sätta oss på planet med en tre-och-en-halv-timmes uppehåll. Jag insåg layovers förtjänar lite respekt. Är inte livet i grund och botten ett långt uppehåll? Och att vara 40, eller i din 40-talet, är som ett kort uppehåll för—mellan ungdom och ålderdom, mellan strävan och acceptera. För kvinnor som mig, det är uppehåll mellan att vara mamma till barn och mamma till tonåringar, en hel slags twilight världen i sig. En kort paus i en resa kan vara en underbar påminnelse om att den plats du är i är lika spännande som den plats du är på väg.

När vi gick ombord på planet, det var den tyska mamma med sin lilla flicka. Vi lovade att vi inte skulle låta vår son röra något.

ADVERT

Lägg till din kommentar