Var Våra Föräldrar Fejka Det Också?

När min man gått med på att ha en bebis med mig, jag var chockad.

Jag kanske inte borde ha varit. Vi hade en flickas namn plockas ut eftersom vi hade varit tillsammans i fyra månader. Att flickans namn? Var Mia. Eftersom vi hade varit att titta på Pulp Fiction och bestämde sig för att vi älskar namnet på Uma Thurman heroin beroende av karaktär.

Inte för att vi vill att hon ska vara vår framtid dotter förebild. I fall du var orolig.

Även med våra framtida dotters namn långa fastställas, jag blev chockad över att han gick så lätt att ha barn med mig.

Kanske var det för att jag berättade det när jag låg i sängen i min pyjamas, glatt mumsar skräpmat. Rätter som var staplade på hög i vår diskbänk när jag ställde min baby som gör initiativ. Jag var inte bilden av ett lugn som jag antog att jag skulle behöva vara innan han gick med på att låta mig bakre hans barn. Om något, jag såg ut som en freakily äldre tonåring.

Jag är något av en motsägelse i termer när det gäller att slutföra uppgifter. De saker jag vill uppnå hanteras med en nästan ryckig körning. De saker jag tycker är tråkiga vänta på åskådarplats, eventuellt för alltid.

Jag väljer att erövra en ny värld, jag är säker sade att erövra skulle bli klar i tid och på ett effektivt sätt. Jag skulle skapa mig själv som en snäll och välvillig kejsarinnan med lätthet. Men skulle jag vara en av de få emperesses i världen med en hög av tvätt kittla henne i midjan.

När vår son kom till världen, vi hade det goda omdömet att inte namnge honom Mia trots att det var det enda namnet vi hade valt ut. Jag tillbringar mina dagar ifrågasätta resten av våra beslut.

Vi diska oftare och våra högar av tvätt inte vackla så högt som den brukade. Fortfarande finns det saker som plågar mig, saker som fortfarande får mig att känna mig som om jag bara spelar på att vara förälder.

När han gör något helt nytt och upproriska, att jag ofta måste kämpa för att inte skratta.

Ibland kan jag egentligen inte vill ha honom att gå till sängs på grund av att vi har för mycket roligt och jag vill inte förstöra det.

Andra gånger, som jag verkligen vill ha honom att gå till sängs så jag kan ha lite kul för att inte involvera mig för att skrapa mat från väggarna.

Jag vet inte riktigt känner sig allt som föräldraledighet. En del av mig trodde att när jag blev mamma så jag skulle förlora all kontakt med pop kultur, snark och saker som fanns i alla fall oorganiserad.

Men jag har inte förändrats så mycket. Mitt hår inte piska sig upp till en bulle vid befruktningen.

Istället, när jag vandrar runt i min pyjamas på 4 pm. Jag är scanning VH1 för att se om jag kan komma undan med att se en countdown istället för Yo Gabba Gabba. Plågat med skuld på idén att låta Alex veta vem som #1 kändis tåg vraket av 2010 är, väljer jag i stället att dansa och shimmy med DJ Lance Rock. Men jag är inte alltid glad över det. Precis som jag är inte alltid säker på hur eller när man ska tillrättavisa honom.

Fast jag har läst parentings böcker och artiklar, inte en enda av dem har gett mig den hemliga nyckeln till att vara en förälder. De flesta dagar, jag ska på tarmen; flying med säte i byxorna. Jag låtsas veta vad jag gör för något, ofattbart, jag är den som är ansvarig.

Även om jag fortfarande känner mig som en fem år gammal flesta dagar.

Vilket får mig att undra: alla den här gången, var våra föräldrar fejka det också?

Jag slår vad om att de fanns.

Min mamma skrattar åt mig får mig att tro att jag har rätt.

ADVERT

Lägg till din kommentar