Välkommen att Vara en Stay-at-Home Förälder! Sätta på Dina Handskar.

När jag gifte mig och fick barn och bestämde sig för att stanna hemma med dem, jag på bilden matlagning och hantverk. Här är vad det faktiskt är: en pågående strid med hälso-och försäkringsbolag och vårdgivare. Ibland kan en proposition är bara ett misstag, och du kan få bort lätt med ett par telefonsamtal och brev. Eller, som i artikeln, ett sjukhus leverantör du har aldrig träffat kommer att skicka en ny faktura, eftersom de är ute på nätet på sjukhuset där du behandlats. (Du har inget minne av denna person, men lycka till att argumentera för att.) Ibland sjukhuset skickar dina blodvärden till en out-of-network lab och du måste skriva bokstäver som förhandlar i nätverk betalning. Efter ett akut besök samtidigt som jag var gravid, sjukhus faktureras mig för en mamma-besök (av nätverket), snarare än att ER besök (i ett nätverk), även om jag kom in och behandlades i ER.

Jag har skrivit till försäkringsbolag och läkare; jag har eskalerat till ordförande i sjukhus-och attorney generals av flera stater. Jag har jiggled barnet i bouncy plats medan skriker på mitt försäkringsbolag om ett lagförslag som jag fick för en bröst pump—som tre veckor innan de hade sagt var täckt, i ett samtal som, lyckligtvis för mig, de spelade in. (Attorney General bedömning: som Omfattas.) Dessutom: inte knulla med en postpartum kvinna.

© flickr/footloosiety

För några år sedan, min man hade en försvagande tillbaka problemet. Han kunde knappt funktion: Han kunde inte raka sig, han kunde inte köra, han inte ens kunde verkligen sitta. Han tog en sex månaders sjukskriven från sitt jobb, som smärtan fick undervisning omöjligt. Vi började i en årslång odyssé av ortopeder, physiatrists, neurologer och neurokirurger, letar efter någon som kunde lokalisera källan till smärtan (det var tre potentiella gärningsmännen på MRT) och tala om för oss vad vi ska göra åt det. Det enda lokala sjukgymnast som tog vår försäkring skulle sätta patienten i händerna på tuggummi-poppar teenage assistenter, som inte var på alla utrustade för att övervaka allvarligt skadade personer. Neurologer ryckte på axlarna i vårt tilldelade åtta minuter och sa, "Det ser ut som att du har en pain syndrome" och försökte sälja oss på Botox-injektioner i hårbotten. I ren desperation gick vi ut på nätet för en läkare som vi hade hört var bra, på New York hospital som är väl kända för att behandla problem med ryggen. Vi var villiga att betala out-of-pocket avgift i hopp om att få någon, vem som helst, att erbjuda en behandling plan som skulle kunna fungera. I förväg, att vi bekräftat—verbalt—vad besöka och testerna kommer att kosta. Läkaren kunde inte erbjuda någon ny diagnos eller behandling plan, så vi betalade notan och gick vidare.

Vi rörigt med för ett år till, att binda samman en behandlingsplan för vårt eget förfogande—mjuka övningar, promenader, vila, icke-narkotiska smärtstillande medel. Han tillbringade större delen av vintern och våren i sängen. Han har gradvis förbättrats och gick tillbaka till jobbet, idag är han bra, med en ansträngande motion rutin och bara tillfällig dipp i Tylenol för smärtlindring. När jag skriver detta, han är skeda Nutella i munnen och chortling över Braves' management omdaningen.

Ett år efter vårt besök med out-of-network läkare vi fick en $1,500 bill från en "diagnos" company i New Jersey. Det visar sig att vad vi hade kommit överens om att betala—besöket med läkaren och testerna—inte inkluderar tekniker för att administrera tester, som faktureras $1 500 för sin tid. Vi ringde doktorn, som sa, ja, det är rätt, du är skyldig företaget $1,500. Våra muntliga avtal på vad vi skulle vara skyldig inte inkluderar diagnostiska företag; vi visste inte ens att det skulle vara en annan leverantör som är inblandade. För ett år skrev jag brev och gjort arga telefonsamtal. Jag betalade till slut när räkningen gick till samlingar.

Vårt försäkringsbolag sagt vårt enda försvar att gå framåt var att få skriftligt, i förväg exakt vad vi skulle betala för, för något visst förfarande. Du säg mig: Hur skulle detta ens vara möjligt för någon att gå in för en akut operation, eller för någon som var i smärta eller ångest—du vet, för någon i ohälsa?

© Chris Yarzab/flickr

Vid den tidpunkten var jag gravid med vårt andra barn och lösas, vid leverans, för att be bokstavligen alla som gick förbi om de tog vår försäkring, och om de inte gjorde det för att skicka dem på god väg. Som det visar sig, vi har inte fått några räkningar för leverans bortsett från co-betala för och självrisk—kanske för att jag redan hade tussled med detta sjukhus flera gånger under sina faktureringsrutiner och hade en lång paper trail. Efter att ha läst berättelsen i New York Times om jag hade en annan planerad kirurgi skulle jag allvarligt överväga sätter en not till min klänning att läsa: "Om du inte tar min försäkring, vänligen fortsätt att gå."

Nu, detta är verkligen inte speciellt ett föräldraskap problem—alla kämpar dessa bedrägliga metoder. Men för mig kändes det som är knuten till min nya roll som hustru och mor. I en oroväckande kort tid, jag gick från att vara en enda person utan hälsoproblem som att vara en gravid kvinna vårdande full tid för ett litet barn och en sängliggande man. Det var en skrämmande år; jag grät i telefon till min syster-in-law stående pråm, som vid en frysning lekplats; jag forskat om Social Trygghet funktionshinder och gjorde orolig beräkningar om min intjäningsförmåga och dagis avgifter. Räkningarna fortsätter att komma och jag höll i telefonen. Varför var inte min son som är två-och-ett-halvt-års besök som omfattas av försäkringen? Kunde du inte ha sagt till mig att innan vi kom i? Varför var min CVS workup skickas till en out-of-network lab när jag var särskilt säker på att det inte skulle vara?

Dessa brev och telefonsamtal åt upp den lilla dyrbara tid jag hade gratis från vårdande för min man och son. (Jag mätte det i naps—jag kunde i allmänhet hävdar en faktura per naptime.) Det åt också genom att våra besparingar I värsta året av vår hälsa bekymmer, nästan 10 procent av vår take-home pay gick till medicinska räkningar, många av dem "överraskning". Alla föräldrar jag känner har en historia som denna—en out-of-network forskare eller läkare, eller en separat faktura för nyfödda, som inte var tekniskt på försäkring plan ännu. De enda föräldrar som jag känner som hanterar detta okej är jurister, antagligen på grund av att de vet hur att skrika i en särskilt stridslysten sätt.

Nu ska jag tänka två gånger innan jag går till doktorn eller ta mina barn till barnläkare, eftersom jag fruktar angrepp av vilseledande räkningar och avvisade insurance krav och en känsla av att om jag koppla av för en enda sekund dessa fuckers kommer att ta varje krona som vi har. Detta är hur jag tar hand om min familj.

Omslag foto: flickr/kozumel

ADVERT

Lägg till din kommentar