Vikten av en Moders Kärlek

Hej, Mamma.

Du kanske inte känner mig, men jag vet att du. Jag har gått i dina skor (långsamt naturligtvis, så mina barn är små ben kunde hålla upp). Jag har använt din baby carrier, känner vikten av mitt växande barn att skära i mina höfter och axlar. Jag har kört din bil, laddade med otymplig, bilstolar, barnvagnar, leksaker, blöjväskor, sippy koppar och strödda Cheerios. Jag har sovit i din säng, vaknar flera gånger per natt för att amma, för att lugna, för att jaga bort onda drömmar, eller att helt enkelt bekräfta min moderliga närvaro i världen.

Jag har varit där i himlen och helvetet av din kärlek.

Att älska—Oh Herre, att älska . Ibland är det för mycket, är det inte? Kärlek och oroa det drar längs med den. Den kärlek och den frustration som det drar ut på tiden med det. Kärlek och utmattning det drar längs med den. Kärlek är laddad, Mama. Det är tungt och alla tidskrävande och häftigt och skrämmande. Det är härligt och livsbejakande och välsignade och heliga. En mors kärlek är inte lätt, inte i början, inte i mitten, inte någonsin. Det är en enorm skattkista, laddad med rikedomar och ädelstenar värdefulla beyond measure. Men det är inte lätt, och det är inte lätt. Du kan inte ha som kärlek utan vikt. De två är oskiljaktiga.

Men dessa tidiga år, Mama—de kommer att göra dig så stark . Och den styrka du får nu kommer att hjälpa dig att bära som att älska över landskapen du inte kan förutse. Att kärleken är stor och tung, men tro mig när jag säger att du kommer att hissa den över dina axlar och bär det över bergen. Du kommer att simma genom stormiga hav med det kedjade till ditt hjärta. Det kommer att pull och push du platser som du inte ens visste fanns. Hisnande platser, magiska platser, skrämmande platser. Dessa år är att förbereda dig, luftkonditionering, bygga din styrka och uthållighet för att utföra denna kärlek genom allt, alltid.

Jag vet att det är hårt ibland. Kanske en stor del av tiden. Jag vet också att det är obeskrivligt vacker en stor del av tiden. Jag kan inte veta allt, men jag kan lova er att alla moderskapet kommer att vara på det sättet. Upp och ner. Ljus och mörker. Glädje och förtvivlan. Smidig segling och rasande stormar. Och alltid— alltid —att bära som att älska. Det tunga, utsökt kärl fyllt med skönhet och glädje och hopp och bävan. Det blir inte lättare, men du kommer att få starkare, jag lovar.

Jag vet att det är svårt nu, men vill inte för en annan tid, inte längtar efter en säsong, inte tänka att det kommer en tid då denna kärlek inte utmana dig. Jag kommer inte berätta för dig att njuta av dessa dagar eftersom de går snabbt, men jag vill att du ska veta att när dessa stunder, dagar eller veckor att känna sig tung—det är kärlek luftkonditionering dig att hålla bär det. Det är svårt. Så mycket hårt. Men din styrka och kapacitet är så mycket större än du vet. Moderskapet kommer att visa dig att så småningom, om det inte redan har. Den hårda är en välsignelse.

Och glädje—tack gode Gud för glädje. Glädje är den bästa föräldraskap verktyg om man använder det rätt. Ta tag glad varje ögonblick när det händer och håll den intryckt tills den smälter in i din själ. Du kommer inte hitta det i varje ögonblick av moderskapet, men fokusera fullt ut på de stunder som du gör. Glada stunder är remmar och remskivor och spakar och hjul som kommer att göra att bära som att älska så mycket lättare.

Och alla andra—Oh, Mama, vänligen hitta andra mammor som vet om att bära som att älska, också. Prata med varandra om hur det känns, om den vackra saker inne i det, om bördan av att bära det. Det är okej att erkänna skönhet och svårigheten i lika hög grad. Det är inte tänkt att vara lätt. Men vi kan hjälpa varandra genom att dela våra glädjeämnen, att påminna varandra om vår styrka, och genom att säga, " Ja, Syster. Jag vet. Det är svårt. "På dagarna när vår egen kärlek är enkelt glidande nedför en sluttning, vi kan erbjuda några av våra krafter till en mamma som kämpar för att driva henne upp för en bergssida. Vi behöver varandra, Mama. Alla av oss.

Jag har så många stora känslor när jag tänker på mina tidiga dagar av moderskap. De små är så ren, att deras framtid är så obegränsat, att kärlek till dem så full av undran och oro. Jag minns att jag ibland som det var för tungt för mig att hantera, som att älska. Jag kan fortfarande känna det ibland, trots åratal av luftkonditionering. Men att älska och jag har gått igenom en hel del tillsammans. Det har gjort mig stark. Det är fortfarande det som gör mig starkare, varje dag.

Och det kommer att fortsätta att göra dig starkare också. Jag lovar.

Bär på, Mama.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar