Jag Avvanda Mina Barn, Men jag är Fortfarande Rörd Ut. Detta Är Varför.

Jag ammade min son för tre och ett halvt år.

Ja, du läste rätt. Nej, jag bryr mig inte vad du tror.

Jag visste att det skulle bli en svår övergång. En sak som jag inte räkna på? Honom fortfarande vill vara nära, röra vid mina bröst hela tiden. Det är meningsfullt för mig att han kan inte bara ge upp dem cold turkey eftersom han fann tröst och lindring det under en lång tid. Men det gör det inte mindre irriterande. En av de främsta anledningarna till att jag skulle avvänja honom var för att jag mådde majorly "rörd ut."

Jag hade aldrig väntat för att amma ett barn, så jag var riktigt nervös om avvänjning min son eftersom han verkade så fäst vid omvårdnad. Men avvänjningsprocessen var förvånansvärt snabb, vilket ledde mig till att tro att han var mer redo än jag trodde. Men även om han kunde ge upp omvårdnad, att han uppenbarligen inte var redo att avsluta sin relation med mina bröst.

Det är helt oskyldig, men precis som med vård, ibland kan jag bara inte vill ha honom att röra mig. Detta är inte en ovanlig fråga för småbarn som nyligen avvanda. I själva verket, Dr. Laura Markham av plats Aha! Föräldraskap tagit upp det i ett brev som dök upp i sin "Fråga Doktorn" - kolumnen sade: "Det är mycket vanligt för småbarn att behov av att röra vid sin moders bröst för komfort eller att somna om så mycket som ett år efter avvänjning."

Min son skulle ofta sjuksköterska omedelbart på att vakna, så jag har lagt märke till att han spenderar mest tid smek mina bröst första sak på morgonen. Ibland, han kan gosa sitt ansikte i mitt bröst medan han sover (även om jag har vant, att vi fortfarande co-sömn), men det varar inte länge. Han behöver bara veta att jag är det, och mina bröst är det mest tröstande del av mig till honom.

Naturligt, ibland kan jag bara inte vill ha honom att röra mig, och som hans mor, jag är tillåten att ha gränser. Amningen har varit ett bra sätt för att köra hem lektioner på kroppen självständighet. Om jag inte vill bli rörd, säger jag, "Du vet hur man ibland inte gillar det om jag rör vid din kropp? Tja, detta är en av de gånger då jag inte gillar det om du rör min kropp." Han förstår och respekterar att, även om det gör honom upprörd.

Bär en behå hjälper också. Om han inte kan se mina bröstvårtor, han ofta glömmer att mina bröst finns och är mindre benägna att få handsy.

I hennes svar på frågan om bröst röra, Dr. Laura gör en annan stark punkt: "Vi behöver inte erkänna det i denna kultur, men avvänjning kan vara traumatisk för små." När du sätter in det i denna typ av perspektiv, ditt barns motivation för att röra dina bröst är ännu mer tydlig. Det är naturligt för dem att försöka klamra sig fast vid någon del av den komfort som omvårdnad gav dem om det fortfarande finns. Ibland just min son kommer och lägger sitt huvud på mitt bröst och säger, "jag älskar dig, boobies." Det är nästan mer av en bekräftelse av tacksamhet för alla de saker de erbjöd honom så länge.

Nu när vi inte amma, han har blivit mer gosig, vilket är awesome. Han klippte nyligen sitt finger och kröp upp i mitt knä för att titta på en film med mig tills hans finger slutat göra ont. Innan, att gosa skulle ha varit en vård-session, och jag skulle ha känt sig rörd ut och inte bara njuta av den lugna stunden.

Det viktigaste att veta är att efter avvänjning boob filen är inte för evigt. Dr. Laura säger att den är i genomsnitt ungefär ett år, men det betyder inte att det kommer att ske på detta sätt för varje barn (tack gud). Det kan vara en hel del under de första månaderna, så har det varit för oss, och då kan det sjunker och inträffar sällan eller ibland. Bara bekräftar ditt barns behov och hitta gränser som fungerar för dig. Boob besatthet kommer att passera. Så småningom.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar