Jag Var Tvungen Att Vänja Mina Barn Av Sin YouTube-Missbruk

CookieSwirlC . Irriterande Orange . Hobby Barn-TV . Dålig Baby .

Om du har ett barn mellan 2 och 6, du har förmodligen varit utsatt för konstiga, fruktansvärda, och krypa-värdig värld av YouTube-videor. I grund och botten, dessa filmer verkar vara gjord av ett gäng amatörer som ser ut som de är fotografering här saker ur deras källare. Många av de filmer med leksaker och godis — öppning "överraskning ägg" eller "ta väskor" — och sedan lockande barnen med (billiga, plast, overpriced) godis inuti.

Jag är inte säker på om skaparna av dessa filmer är som betalas av någon tillverkare eller vad eftersom videor känner hemmagjord annonser för varor värdarna är försöker pracka på. Men hursomhelst, de är enormt populära, mycket beroendeframkallande (jag har varit känt att kalla dessa filmer "barn spricka" ), och astronomiskt irriterande.

Nu, jag är i allmänhet ganska generösa med tid för skärmen. Vi spenderar massor av tid på att läsa och göra pedagogiska saker, så att TV och video är tillåtna ganska ofta i mitt hus. Mina barn kan inte titta på något våldsamt, men konstig humor och grova skämt är okej med mig. Och ibland mamma måste en oavbruten dusch eller några lång minuter på toaletten, så att saker som dessa YouTube-videor — för dem som hålla mina barn helt och fullständigt absorberade — är absoluta nödvändigheter, ingen ånger och ingen ber om ursäkt.

Vid första, min största klagomål med filmer som var irriterande ljud som skulle komma från iPad. De förstärkta "crinkle, crinkle" av paketen är öppnade. Gallret, högfrekvent, gnälliga röst av någon av värdarna (jag tittar på dig, CookieSwirlC). Och alla fisa och rapa skämt, komplett med äckligt exakt ljud effekter.

Men så, för några veckor sedan, började jag märka att min 4-åriga beteende blev starkt påverkad av filmerna. Han var krävande godis till frukost, lunch och middag. Varenda leksak han hade sett i filmerna hade att läggas till hans önskelista NU och jag fann honom att försöka att söka efter saker på Amazon (min one-klicka på inställningar var snabbt låst fan).

Sedan kom några andra röda flaggor. Han hade sett en video där folk skär upp leksaker med en sax, och han började försöka denna hemma — och inte bara med leksaker antingen (adjö till min lypsyl, mobil laddare, och hans storebror läxor).

Men jag tror att det är när han började imitera Irriterande Orange röst 24/7 att jag var tvungen att sätta min fot ner och sätta stopp för hela jävla cirkus. Jag kunde inte ta det längre.

Och nej, det skulle inte ha varit nog för mig att sätta på lite föräldrakontroll och låsa upp vissa YouTube visar. Dessa barn har olika sätt att hitta dem oavsett vad du gör. Jag bestämde mig för att gå full gas och bara sluta med YouTube galenskap helt och hållet.

Jag insåg dock att som med alla beroendeframkallande komfort du försöker att ta bort från dina barn, kan du inte bara dra ur kontakten. Du har att avvänja dem, och långsamt, erbjuder massor av tillfredsställande byten längs med vägen. Så på ungefär samma sätt som du skulle avvänja barnet från bröstet, flaska eller napp, jag började avvänjning min 4-åring från YouTube.

Som ni kan föreställa er, det gick inte bra i början. Efter att låta min son titta på YouTube när jag inhalerade min frukost, och sedan igen senare, medan jag tog min dusch, jag sa till honom att han inte skulle kunna titta på YouTube medan jag lagade middag. Och även om jag hade varnat honom, och låta honom titta på Sesame Street i stället har han rasat till en liten boll på golvet och grät — men det var först efter att han sparkade och skrek i 10 minuter innan.

Nästa dag gick lite bättre, och sedan lite bättre dagen efter det. Så småningom kunde jag få honom att hoppa över ett par sessioner av YouTube en dag, och ändå låta honom få sin fix här och där. Längs vägen, han blev kär i Den Magiska Skolan Buss (beröm till Netflix, som strömmar hela serien), och han bestämde att han behövde titta på varenda avsnitt innan veckan var slut.

Innan jag visste det, hans dagliga YouTube fix blev obefintlig och helt onödigt. Han fortsatte att vara genomborrade av Den Magiska Skolan Buss och vi hittade denna fantastiska app som heter Epic som har en miljon böcker om det. Han har även fått in "läsa" böcker själv, liksom att lyssna till stort utbud av ljudböcker som vi har hittat.

Det finns fortfarande tid för skärmen, och jag har fortfarande ge mina barn mycket mer än jag borde förmodligen men det är åtminstone lärorikt, hälsosamt, och viktigast av allt, inte irriterande i alla fall.

Som för YouTube, så här långt verkar han ha glömt bort det. Han har inte ens bett i över en vecka. Hallelujah! Det finns inget sätt jag ska nämna det, uppenbarligen, inte ens för att prisa honom för att framgångsrikt kunna utvinna sig själv från det. Om han inte hamnar frågar igen, kan jag låta honom ta en snabb titt. Men det finns inget sätt att han blir någonstans i närheten av CookieSwirlC eller Irriterande Orange igen utan att först skänka mig med en tunga uppsättning öronproppar och en 10 liters låda vin.

ADVERT

Lägg till din kommentar