Vi Gör Stora Jular I Min Familj, Och jag är Inte Ledsen

Förra året, min syster upp till Facebook ovanstående bild av våra familjer i kombination julklappar i hennes träd (och hela familjen rum), och taggade mig i det.

I kommentarerna var minst tre "wow" - s, som är en "jösses," och en "holy shit."

Jag förstår reaktionen. Även vi var ungefär som att, "Uhhhh, gjorde dessa saker bedriver otukt och föröka sig?" Men ändå, jag kunde inte hjälpa att känna lite... bedömd . Jag ville försvara mig själv. Jag ville förklara att de presenterar för nio personer, och också att många av dem var hand-me-down gåvor från min syster är äldre flickor till min lilla tjej som min syster hade svepte bara för att det är kul. Men alla mina motiveringar verkade tunn, och i slutet kände jag skäms för våra tydligen överbord Julklapp extravaganza.

Detta året, jag kommer att vara mycket mer återhållsam.

Det är vad jag sade till mig själv nu i oktober.

Och ändå är vi här, i mitten av December, och att få in i min garderob är som en scen i Entrapment där Catherine Zeta-Jones navigerar på webben av lasrar i en skintight Lycra pantsuit, utom betydligt mindre sexig.

Jag håller på att gå genom barnen " - listor och försöker hitta något som jag skulle återvända. (Jag har ett Excel-kalkylblad. Det, nu kan du verkligen hata mig.) Men jag kan inte välja en! Jag vet att mina barn, och jag vet att de kommer spela med och älskar varje docka, alla Lego set, varje science kit, med varje fiber av sin varelse. Och de kommer att vara tacksamma. De är tacksamma barn.

Den andra dagen, jag klagade för min man att jag kände mig skyldig för att vara materialistisk. Han påpekade att vi egentligen inte är materialistisk. Den enda gången på året som vi "skämma bort" våra barn är vid Jul. Vi har aldrig köpa leksaker på impuls när man är ute och om, och om födelsedagar de antingen få några julklappar eller inga julklappar alls i utbyte för en familjeutflykt. Min man påpekade också att vi fortfarande undervisning och modellering för våra barn den sanna betydelsen av Jul: kärlek, medkänsla, tacksamhet, familj. Vi pratar dagligen om skillnader i hur människor lever runt om i världen, hur lyckligt lottade vi är, och varför det gör det åligger oss att vara tacksamma och att ge tillbaka. Vi skänker pengar till välgörenhet, både monetärt och materiellt. Vi gör för att spendera tid med familj och vänner till en prioritet. Och vi gör dessa saker under hela året, inte bara på Jul.

Min man sade också att han älskar tanken på att våra barn kommer att få livslånga minnen av Julen på morgonen packar upp vansinne, tillsammans med andra, finare sysselsättningar. Och sanningsenligt, det gör jag också. Jag minns att jag hade galet Jular som växer upp med flygande omslagspapper, squeals av glee, och en hel eftermiddag brottning nya dockor av deras twist-band. Jag minns de oskyldiga, hjärtat slog hårt och njuta av att tro på en fet man i en röd kostym magiskt poofed in i vårt vardagsrum (Florida — inga öppna spisar) och dumpad i en hög av leksaker på soffan. Dessa minnen är ovärderliga för mig, och ja, de är några av mina favoriter från barndomen.

Så varför kan jag inte släppa denna skuld om den där högen av leksaker i min garderob?

Tja, om jag är ärlig, det vill säga, om jag inte tror att någon förutom oss skulle någonsin veta om den där högen av leksaker, jag skulle inte känna mig skyldig på alla. Min skuld har ingenting att göra med mina personliga känslor om Julen eller materialism, och allt som har att göra med en känsla av att krossas under tyngden av andra människor dom.

Facebook är fylld med trådar av folk kommenterar om hur de bara tillåter sina barn tre objekt från sina önskelistor, eller hur de har svurit mindre presenterar helt och hållet . Många fördömer föräldrar som köper deras barn en hel del leksaker, säger att de borde skämmas över sig själva, att de är att lära sina barn att vara materialistisk — eller ens att de är hemska föräldrar.

Men saken är den, det är verkligen ingen verksamhet hur föräldrar väljer att fira Jul, eller någon annan helgdag, med sina barn. Det är verkligen ingen plats för att döma någon annans föräldraskap baserad på en enslig del av fotografiska bevis från denna dag på året. Min familj och andra familjer som går lite galen i Julen, inte gör Jul "fel". Vi har helt enkelt en tradition av stora Jular. Och det är inget fel med det.

Nu, om du ursäktar mig, jag har en hel del presenter till linda.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar