Vi Är Magic Makers

När jag gick till sommarläger den rådgivare pratade om lägret magi. Det fanns speciella dagar som Pirate dag när alla bar bandanas och ögon fläckar och allt annat vi kan skrapa ihop, och tävlade i lag, även om det var mer om att vara dum och för att ha kul än konkurrens. Det var räder, som den där lite pojke rådgivare flyttade hela innehållet i matsalen utanför ska flaggstången, och vi hade frukost helt och hållet i den svala luften och morgon solen. Där fanns det grillar och fyrverkerier på den Fjärde juli, spontana tjejer " - sidan danser, och kvällsaktiviteter som fredag kväll glass socials. Det var eldar och sketcher och husbil och rådgivare stunt nätter. Jag minns första gången jag var kapten för en segelbåt av mig själv, och när jag kom upp på vattenskidor. Alla dessa stunder lagt upp massor av magi, och minnen.

Som campare, vi hade väldigt lite aning om att allt var planerat och iscensatt av rådgivare och personal. Nu inser jag att dessa rådgivare har arbetat hårt för att göra dessa erfarenheter, som magi, så för mig.

När jag var 12 år gammal på lägret, min rådgivare var denna underbara kvinna som heter Barb. Hon var inte den mest populära rådgivare på lägret, men hon var mycket speciell. Varje kväll i stället för att rusa för att kolla in och få se hennes andra rådgivare vänner, hon skulle stanna kvar och läsa Jonathan Livingston Seagull högt för oss. Varje natt hörde vi om hur Jonathan skulle flyga över havet som vi lyssnade till den milda ljudet av Chesapeake Bay utanför vårt tält. Varje kväll lyssnade vi med försjunken uppmärksamhet till historien, och somnade med Jonathan skyhöga i våra huvuden.

En morgon sent på sommaren, Barb väckte oss innan morgonen bell. Hon väckte oss från att sova, berättade för oss att få klädd, och för att få en baddräkt och handduk. Hon tog sju av oss 12 år gammal fnittrande flickor i lägret van till frukost på det lokala fiket, och sedan till en strand dag nära Bay Bridge. Hon hade ordnat lunchpaket så vi kunde äta smörgåsar och dricka läsk samtidigt som vi latat dig i solen. Vi alla hade en skitkul dag. Jag har tagit bilder med en Kodak engångskameror av oss skrattar och leker och pratar om att stranden. Selfies innan de kallades för våra solbrända, glada ansikten. På vägen tillbaka till lägret, vi stoppade även för peach milkshakes.

Den dagen var ren magi. Jag kommer aldrig att glömma det. Och jag kommer vara evigt tacksam till Barb, var hon än är, för att ge mig och mina vänner en sådan avgränsad och gott minne från min barndom. Jag önskar att jag kunde hitta henne och tala om för henne vilken effekt hon hade på mig. Att jag uppskattar hennes insatser för magi. Att hon lyckats skapa det för mig och mina vänner i våningssäng. Som jag känner igen vad hon gjorde för oss i att göra dessa minnen.

När jag fyllde 16, jag blev en Junior Rådgivare. Jag var ansvarig för en grupp av unga flickor, och jag hade lite mycket lite vägledning eller utbildning om hur man ska hantera mitt nya ansvar. Ser tillbaka på det jag känner att jag gjorde en ok jobb. Det var en svår övergång, och jag fortfarande ville vara med på lägret för mig. Jag var självisk. Jag ville att mina kul. Jag förstod inte att lägret magi hade att komma från mig. Att det var mitt jobb att göra särskilda läger för nästa generation av campare. Vissa rådgivare används för att skämta om dagarna när de var stressad eller utbränd att magin var borta. Det var aldrig borta. Vi var bara tvungen att få det att hända.

Jag tror inte att jag riktigt fick allt detta tills jag fick barn för min egen. Nu ser jag att vi föräldrar/camp kuratorer/vuxna är den verkliga magin beslutsfattare. Eftersom barn får bara en barndom, så varför inte göra det så magisk som möjligt? Det är upp till oss vuxna, för att göra våra barns barndom speciell, underbar och fylld av vördnad. Gör chocolate chip pannkaka frukost på söndagar. Överraska dem med en not från tandfen. Hålla Elf på Hyllan och Santa Claus vid liv. Ta dem i trädgården på en stjärnklar natt. Tillsammans med dem på en cykeltur. Gå till fyrverkerier på den Fjärde juli och titta på den genom deras ögon. Läsa en speciell bok med dem. Överraska dem när du kan med en tur till djurparken eller en dag på stranden. Glädja dem med en morgon kura ihop sig i sängen och tittar på en film, eller en pyjamas dag på helgen. Gör minnen och traditioner och speciella bilder för dem att hålla sig till när de är äldre.

Säker på att Disney World är en magisk plats. Vi åkte dit när jag var liten, och jag har många tydliga minnen av vår resa. Men jag minns också tenderar att trädgården i vår bakgård med min mamma, eller sitter på verandan med henne och mina syskon under ett fantastiskt åskväder, titta på blixtar lyser upp himlen. Jag kommer ihåg att gå på en baseball-match med min pappa på en vacker vårdag, eller rida på baksidan av sin motorcykel och hoppa över stenar i en damm. Det handlar om den tid du spenderar, och den möda du lagt ned på det.

På kalla nätter i vårt hus när alla läxor är gjorda, kan vi ibland samla in i vårt vardagsrum runt en eld. Våra två äldre barn spelar gitarr och alla sjunger med så gott vi kan. Och när jag har tänkt på det i förväg och har ingredienserna på sidan kommer vi att göra s ' mores.

Det tar arbete. Det krävs ansträngning. Det krävs planering. Men vi är magic makers. Och vi har bara fått detta ett skott.

Relaterade inlägg: Den Lyckligaste Jag Någonsin Kommer Att Bli

ADVERT

Lägg till din kommentar