5 Sätt Waitressing Förberett Mig För Moderskap

Ah, waitressing! Jobbet där du ler och lovar att ta hand om någon som de omedvetet missbruk dig med klagomål och annoyingness. Jag var en server hela college, och även om jag använde min faktiska psykologexamen för en stund, att denna dagen kan jag hävda att jag lärt mig mycket mer om den mänskliga naturen från mina år som servitris, särskilt när prepping för det ultimata testet i som arbetar med mänskliga försämringen. Moderskap.

Och om det är något som kan uppnås genom mina erfarenheter som en server och komma till god användning som en mor, det är denna:

1. Kom alltid ihåg vem killen är. Jag skulle stå på min abborre och titta på mitt bord satt. Jag skulle storlek upp dem och sedan ta tag i silver och gå över med ett stort fett leende på mitt ansikte. Men innan jag ens kunde avsluta min "Hej, välkommen till....", de skulle skära av mig att säga att coca-cola, sedan gest till den person de var med för att göra sin dryck val. Skitstövlar. Dag in och dag ut för att jag väntade på dem. Ibland jag visste att de hade problem omedelbart och ibland är det fångade mig på sängen. När jag kom upp från mitt badrum i går morse såg jag min son som går mot mig. Så söt att titta på hans hår en enda röra. Alla fyra åren av honom. Så bedårande i sin gigantiska onesie. Men innan jag ens kunde avsluta min, "God morgon min lilla...", han klipper av mig att säga, "ge mig choklad mjölk med en topp i den blå koppen med Blixten McQueen på, inte den med fotbollar". Jag har hittat när du handskas med otrevliga kunder och barn det är samma regler. Inte ta det personligt, låt det inte förstöra din dag, och alltid modell den respekt du vill ha från dem. Och kanske "glömmer" att sätta chokladen i mjölken hos dem.

2. Skyll inte det på köket, jag menar den unge. Paniken sätter in. Jag var helt i ogräs med en full avsnitt och var plötsligt skakas med insikten att mitt bord hade suttit i 45 minuter och jag har helt glömt att skicka sin beställning till köket. I själva verket är den mest intensiva mardrömmar jag har haft engagera så mycket scenario. Jag skulle springa in i köket, säger cooks jag glömde en annan jäkla ordning, lyssna till dem alla berätta för mig vilken idiot jag var, och sedan köra tillbaka till bordet och berätta för dem, "jag är så ledsen. Köket är långt efter". Jag skulle ta ut dem lite "gratis" chips och salsa, eftersom det var det enda jag kunde få på min egen. Jag skyllde allt på köket. Trots allt, hade de ingen aning om. Tills min chef gick och sa till mitt bord, han var så ledsen och att jag hade helt klart haft en "lång dag". Och då plötsligt var jag mitt i en lektion liv att ibland måste man bita ihop och ta ansvar. Mer förödmjukande vid första, men känns bättre i slutet. Så nu när jag är super frestad att förklara för människor att mina barn är att skylla för stökigt hus, fläck på min tröja, och det är sent, jag måste stanna upp och uppskatta det faktum att det kan vara jag som är att tappa bollen. Men tack och lov håller jag bunkrat upp på chips och salsa.

3. Det kan alltid vara grövre. I mitt första veckan tappade jag en hel bricka med mat precis innan jag gjorde det till mitt bord. Jag utspillda drycker på folk, och jag hade chili slog mig i ansiktet av en äldre herre vars fru klargjorde han bara "inte gillar det". Jag snubblade in i min lägenhet vid midnatt, plumsade på min säng och omedelbart få en fullt utvecklad doft av vad som luktade som att kasta upp, men var faktiskt öl blandat med olika typer av matrester fäst på min tröja, och grossness gunk fast på botten av min halkfria skor. När min son föddes och jag snabbt fick reda på vad reflux var och en "blow-out". Vi båda förändrats våra kläder tolv gånger om dagen. Jag var spruta honom i ansiktet point blank med bröstmjölk och han var vördnadsfull det tillbaka upp över mig. Och nu till min andra son sitter i sin barnstol vid 15-månader-gammal, ler när han just träffar mig i ansiktet med spagetti som jag har tillrett för honom. Tack för att waitressing jag bara antar att han inte gillar det. Och när barnen växer jag inser att inte betona den enda röra eftersom det alltid kunde vara grövre, alltid.

4. Klagande utbildning. Jag lägger för mycket is i glaset så att inte tillräckligt. Den måltid som beskrivs på menyn, "Vansinnigt Kryddig" var "för stark". Folk åt hela deras måltid begärde då den tas bort eftersom de var ganska säker på att det var faktiskt inte vad de beställt. Restaurang branschen och de gav mig en perfekt övning för 4-åringar är flytande i språket som "Det är aldrig tillräckligt bra". Att vara en server som tillhandahålls insikten om att människor är absolut nötter. De klagar som småbarn och bygga upp en tolerans för att deras ljud är viktiga. Jag minns de stunder när min son sitter ned till middag som han kör showen och nästan alltid avvisar den måltid som jag har förberett som om det inte var vad han beställt. När han berättar för mig spaghetti är för trådig" och chokladmjölk är inte "brun" nog, jag kan göra vad jag gjorde när du väntar på irriterande kunder. Jag ler, nickar, och sedan gå iväg på ett avstånd tillräckligt säker för att observera dem och ta en stund att uppskatta hur löjliga de är.

5. Alltid sätta barnen först. Jag skulle agera som om det var så söt när jag gick fram till ett bord och såg barnen tömma hela caddie av socker paket, bita dem öppna, och göra lite mönster på bordet av socker. Vad jag egentligen tänker är att barn är monster. Dock, efter månader av väntan tabeller insåg jag att nyckeln till att framgångsrikt få ett bra tips från en familj. Alltid, alltid, sätta barnen först. Få barnen deras drycker reda på först, sin mat först, dansa för dem, ge dem extra kritor, och i princip helt genera dig själv. Och nu när jag har barn av min egen jag vet varför. När barnen är glada, föräldrarna är nöjda. Personligen var jag välsignad med två pojkar och de är väldigt söta, men på restauranger är att de också är monster. Inte bara för att servrar, men de flesta människor jag stött på i mitt liv, står denna regel sant, Om du är bra att mitt barn, du är allt bra med mig.

Så nu kommer jag att fortsätta att använda alla de färdigheter jag har utvecklats och waitressing att ta itu med mitt lilla monster, tills den dagen kommer när jag kan skicka dem till världen för att få ett jobb på egen hand. Jag kommer att försiktigt vända dem i riktning mot den närmaste restaurangen och uppmuntra dem att ansöka. Då kommer jag att luta sig tillbaka och vänta. Vänta på berättelser av 12 upp blir satt precis innan deras skift var slut. Den skitig disk flyger i ansiktet. Nice par som aldrig spets, och den dubbla skift från helvetet. Och jag kommer att le och veta att mina barn är ett steg närmare till att få föräldraskapet kommer de en dag måste själva.

Men, viktigast av allt, de kommer att lära sig att alltid tip deras server och att ingen tycker om en skitstövel.

Relaterade inlägg: Den Perfekta Parodi För Varje Mamma Som Fruktar Orden "Vad blir det Till Middag?"

ADVERT

Lägg till din kommentar