5 Sätt Småbarn Är Lättare Än Tonåringar

Åh, mammor. Jag läser så många blogginlägg och artiklar om prövningar och vedermödor för att höja småbarn . Och JA, oh sweet 18-månader gamla Jesus, JA de är alla plats på: att ha ett barn (eller två) hemma är typ som att ha den mest motbjudande, handsy, berusad frat kille på festen som lever med dig 24/7. Föräldraskap två, tre och fyra-åringar förtjänar sin egen speciella barn-ljudisolerade cirkel i Helvetet några dagar.

Men låt mig berätta något för er, mina damer. Det kommer att komma en dag när du ser tillbaka på dessa år med något som känns som wistfulness. En längtan, ännu.

Eftersom det ärt-soppa spyr, huvudet snurrar, kyckling nugget-kramade styggelse i bilen sätet bakom dig kommer att vara en tonåring en dag.

Och då blir saker verkligen kul.

Jag kan inte skriva något här utan att först peka ut fördelarna med tonåringar. De är ett under att skåda. Titta på din egen lilla kött och blod buntar navigera den förrädiska tonåringar tar dig tillbaka i tiden. Du får återuppleva din teen år, bra eller dåligt. Varenda sak du gjorde som tonåring kommer tillbaka till antingen att förfölja dig eller för att ge dig foder för tal och utfall och skuld resor att lägga på din egen tonåring.

Du kan ha faktiska samtal med tonåringar, som kan vara cool. De kan göra saker som att köra och knyta sina egna skor och använda spisen utan uppsikt. De flesta av dem är skickliga på personlig hygien och sällan behöver hjälp på detta område, utom när de skriker från nedervåningen badrum att de behöver en handduk.

Missförstå mig inte: jag älskar min tonåringar . Vilket är bra, för just nu har jag fyra av dem som bor under mitt tak. Vi har några bra tider, fem av oss. Vi har intressanta diskussioner, vi titta på The Walking Dead tillsammans, några dagar i vår samexistens känns en hel del som harmoni.

Men de senaste veckorna har varit en doozy. Jag har gått apeshit med mina tonåringar för att vara...ja, för att vara tonåringar. Den låga punkten var den natten jag tillbringade en timme att åka runt som en turist i mörkret, försöker hitta restaurangen min 17-åriga dotter och hennes vänner som krävs för att plockas upp från. Min tjej ringde och gnällde, "OMG mamma, vi har väntat, som, för evigt! När kommer du vara här?" Jag skrek tillbaka: "jag KAN INTE HITTA MOR-EFFING RESTAURANG!" Jag hörde dova teenage fnittrar och insåg med en varm, skamligt fasa att jag var på högtalare.

Japp. Jag är att morsan. Spastisk f-bomb att släppa en. I mitt försvar, jag är också en som alltid låter barnen har massor av vänner sova över och jag ger munkar på morgonen. Bacon om jag känner mig generös. Som räddar mig, eller hur?

Men för några mornar sedan, fick jag tänker på mina barn som de brukade vara. Jag fick faktiskt fuktiga ögon att tänka på min restaurang-gå dotter som ett litet barn. Hon skulle bära dessa elastiskt stickat pannband hela tiden, så att hon såg ut som en mini-John McEnroe. Hon älskade att bära hennes äldre brors träningsbyxor och vi hade ofta lämna huset med henne bära Batman undies under en glittrig tutu. Hon var besatt av ryggsäckar, så mycket så att jag tog för att kalla henne "Packy" och i varje givet ögonblick hon skulle ha en fastspänd på ryggen, fyllda med småbarn skatter.

Jag mindes hennes vredesutbrott. Jag mindes poopy byxor och kors och syskon rivalitet och endlessssss bedtimes.

Men ändå...bara för en stund, jag önskar att jag fortfarande hade småbarn. Och jag kom upp med ett par anledningar till varför SMÅBARN HELT TRUMP TONÅRINGAR:

1. SOVA: Jag är säker på att du har hört talas om boken "Go F*ck att Sova ". Gör dig redo för den tonåring version jag kommer att skriva kallade "Get the F*ck Up, kommer Du att Missa Bussen". På allvar. Dessa människor sover som vampyrer. Visst, inget mer att väckas av två läskiga ögon kikar på dig från sidan av sängen vid 5:00 på morgonen, men att vakna en tonåring är ungefär som reenacting "En Weekend At Bernie 's". Gud hjälpa dig.

2. OLÄMPLIG ANVÄNDNING AV BADPRODUKTER: Åh det är så roligt när Junior kommer in i ditt läppstift eller bindor och gör en härlig röra. Ibland kan du ta bilder av dem och lägga upp den på Instagram. Men gör dig redo för vågor av illamående när du hittar din god flaska body lotion under din tonåring sons säng. Tillsammans med två dussin wadded upp vävnader. Du kommer inte vara så snabb med att publicera dessa bilder, mina vänner. Jag lärde mig detta den hårda vägen: att DÖLJA DEN DYRA LOTION, mina DAMER! Sarkastisk och St Ives här på ut.

3. LÄXOR: Ditt barn har ingen. Boom. Tonåringar har en hel del läxor och även om du kanske inte blir tillfrågad att hjälpa till med det när de blir äldre, du kommer säkert att få höra dem tik och stöna om att göra det. Och kanske du måste köra skada kontroll när det är 10:00 på en söndag kväll och de magiskt kom ihåg att de har en ginormous projekt/uppsats/4-rätters måltid för att förbereda sig för kulinariska klass. Jag faktiskt levde under den 4-rätters middag sak. Tack Gud för en bästa vän som kan laga mat som en chef och som inte ens blinkar när du kallar henne, snyftande, och frågar om hon kan "HJÄLPA OSS att GÖRA EN FYRA-RÄTTERS MÅLTID" at 10:04 pm på en söndag kväll.

4. AXE BODY SPRAY: Du tror att du är trött på att lukta bajs och kiss och sur mjölk och ketchup? Vänta bara.

5. SOVER (JA, IGEN): När du har spädbarn och småbarn, du vill sova men det går inte. När du har tonåringar, har du äntligen kan sömn, men du vill inte. Eftersom tonåringar gå ut. Utan er! Och ibland du inte vet exakt var de är, vem de är med. Out of sight innebär absolut INTE ur sinne när det kommer till att vara förälder till en tonåring. Out of sight innebär att din fantasi går på högvarv och varje värsta scenariot utspelar sig i ditt huvud med fula klarhet. Visioner av kidnappningar och kvävning är nu ersatt med mardrömmar om att dricka alkohol och droger och sex. Du behöver inte mentalt andas förrän du kontakten med din tonåring/barn.

Du kommer aldrig att få veta den verkliga kraften i att skicka sms tills du får en som säger, "Hej mamma, vi är bra. På vår väg hem." Eller ens en som säger "U totes behöver 2 chill, mamma."

De är bara fem sätt småbarn är lättare än tonåringar. Vi skulle nu kunna vända detta och gå Motsatt Dag och säga Oh yeah, Jenny? Här är hur tonåringar är lättare! De kan prata! Att de inte skit sina byxor! De behöver inte krypa i säng med dig och förlorar kontroll över sin urinblåsa! De behöver inte deras korv skuren i icke-dödliga bita storlek bitar! De gråter inte på Målet! De bär inte snowsuits! De går inte benfritt och vägrar att flytta i mitten av din Mamma och Mig klass, den ena med den perfekta kvinnor som tyst domare din sub-par föräldraskap!

Och vet du vad? Vi skulle vara rätt. Att ha barn är svårt. Det spelar ingen roll om dina avgifter är små och har mjuka små fötter eller om de torn över dig och ibland skrämma dig med sin man-röster.

DET ÄR SVÅRT.

Bara olika typer av hårda, det är allt. Och här är en liten hemlighet för dig, något som jag tycker om när mina fyra tonåringar är alla till synes konspirerar för att göra mig galen:

Om du tittar tillräckligt hårt, kan du fortfarande se ditt barn. Det kan vara kurvan av en kind, det kan vara på det sätt de twist sitt hår, kan det vara det sätt de sover med munnen öppen och en hand uppkrupen i närheten av deras ansikte (ja, det är okej om du smyga en titt på din slummer tonåringar, människor...bara inte när de har vänner över. Eller i sovsalar.). Du kommer att kasta en blick på din vackert tafatt tonåring och de barn de brukade vara att hoppa ur ingenstans och skriker "BU! Jag är fortfarande här, mamma! Saknar mig??"

Och när du får denna glimt av vad som en gång var så vackert inramade i vad som är ännu för att vara? Det tar din andedräkt borta. I den inblick du börjar förstå vad alla dessa irriterande-men-väl-mening gamla mamas försöker säga när de pladder om hur snabbt tiden flyger, och hur vi bör njuta av det medan det varar.

För ett flyktigt ögonblick, du ser den vackra, ljusa båge av föräldraskap. Dess skönhet är ofta dolda under lager av monotoni och stress och liv... men det är det. Och det är större än du någonsin kunde föreställa mig.

Så, här är alla av oss och våra ibland omöjligt barn, stora och små. Kan de alltid hålla oss trötta och oroande och städning...

och kärleksfull.

ADVERT

Lägg till din kommentar