5 Sätt Att döva Buller av Moderskap

Medan soundtracket till mitt liv som en vistelse på hem mamma är fylld med underbara saker, som mina barn skrattar, och söta lilla "jag älskar dig, mamas", det kan också vara en ständig flod av fyra små barn tävlar om min uppmärksamhet, talar på varandra, skrika, gnälla, och andra hjärnan klättra dravel. Det gör att mina öron blöder och min ångest spike. Det buller som är ofrånkomlig.

Även när jag försöker att gömma sig i badrummet för att avlasta mig själv och fastnar en stund av välsignade tystnad, en eller flera av dem visas och börja ställa frågor (om dörren är olåst) eller börja prata med mig genom dörren och ber mig att låsa upp den. Jag gör mitt bästa för att lära dem gränser, utan deras önskan att vara med mig och den överväldigande spänning om, tja, vad som HELST, åsidosätter någon utbildning har jag hällde upp i deras huvuden. När en av dem slutar att prata, de andra barnen fylla i tystnad. Jag får slags desperat.

Desperata tider ge vika till desperata åtgärder, så här är en lista på saker som jag har börjat göra för att göra den kakofoni i mitt hus mer uthärdlig:

1. Slå på sophantering . Det är som att bekämpa eld med eld.... Eller meningslöst onödigt buller med mer onödigt buller. Även om detta kan låta kontraproduktivt, jag kan antingen göra rörelser som jag inte kan höra dem över slipning av avyttringen, eller bara låtsas vara helt omedvetna om att de försöker få min uppmärksamhet. Ett varningens ord till de som kan ge det ett försök: Detta fungerar bara om du redan är i köket och helst göra rätter. Vi måste upprätthålla en nivå av rimlighet eller riskerar att ha våra motiv utsätts för.

2. "Vänta... Vad var det för oväsen?" Taktik. Ibland, särskilt när mer än en av mina barn talar till mig på samma tiden, och försöker prata över varandra för att sno min uppmärksamhet, jag använder denna metod. Jag höjer en hand och göra en fokuserad, förvirrad blick på mitt ansikte, och säger "Vänta! Gjorde y ' all hör du det?! SHHHH! Hysch! Jag försöker lista ut vad som buller var!" De kommer att sluta prata och börja lyssna uppmärksamt, angelägen om att få höra allt ljud jag lyssnar på. Oftast detta ger mig en bra minut eller så för att lugna medan vi anstränga sig för att höra, och då kan jag skicka dem för att undersöka det "brus". Även om de inte går på jakt efter källan till bullret, att de i allmänhet glömmer bort vad de var prattling på om och gå och göra något annat.

3. Film Dags . Det finns tillfällen när jag öppet omfamnar den moderna bekvämligheter (kryckor?) i 21: a århundradet. Jag gör mitt bästa för att inte plundra dem framför TV: n för ofta. Begränsa TV-tid som faktiskt gör det till ett mer kraftfullt verktyg när jag väljer att hantera det, speciellt om jag är smart nog att sätta på en film som de inte har sett på ganska en stund. Fyra av dem kommer att stirra på skärmen, hungrigt absorbera tomt på Dumma Mig medan mitt sinne har en chans att kippa och väsande för ett par andetag av förnuft.

4. Med Snacks att Lugna Savage Bestar. I mitt hus har vi en starkt påtvingad "ingen talar medan din mun är full" - regeln, så om jag ger dem ett mellanmål kommer de oftast glömmer bort vad de var tjata på mig om och fokusera på att det är frestande att behandla så är det bara ljudet av mumsa. Min nivå av desperation för tyst avgör kraften av socker-fyllda ammo som jag använder. Druvor eller Goldfish kex är för när jag bara milt överväldigad Popsicles (som ska ätas utomhus, dvs bort från mig INNE i huset) är för att när jag är i fara av en Mamma härdsmälta. Dessa människor är alltid hungrig och aldrig vägra ett mellanmål. Och jag har Costco kvitton för att bevisa det.

5. Piska Knepig Listan. När de börjar kasta nonstop frågor på mig, "Varför är citroner gula?" Eller "Är min kudde tänkt att lukta som feet?", Jag vet att det är dags att börja ställa egna frågor. Jag börjar rabbla av rapid-fire undersökningar om tillståndet i sina rum och andra syssla jurisdiktioner, och påminna dem om att de inte skulle komma att gå till, oavsett var vi kommer snart att gå, som pool, om det inte är ren.

Även om dessa strategier inte helt lindra den oändliga hagelstorm av kid-buller, att de åtminstone tillfälligt distrahera dem. Och de hjälper till att hålla mig från att gå över kanten tills cocktail timmar rullar runt.

Relaterade inlägg: Den Nyfunna Glädje av Lugn

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar