Det Sätt som Vi Gör sjukförsäkring I Usa Är Bullsh*t

Den gångna sommaren, vår familj bytte sjukförsäkring planer på grund av min mans arbetsplats i förändring. Hans nya jobb var som erbjuder försäkring också, och vi hade bara att plocka planer och flytta över saker. Ingen stor grej, va? Verkar enkelt nog rätt?

Ummmm...NEJ.

Först av allt, eftersom min man är lärare och stänger för sommaren, det var mycket oklart för flera månader om sitt tidigare jobb skulle fortsätta som täcker vår familj under sommaren. Det bokstavligen tog oss 15 telefonsamtal (och hella långa väntetider) för att hitta ett svar på denna fråga. Och även när vi trodde att det var besvarat, vi fick höra att vi skulle ha att "vänta och se" hur löneavdelning behandlas med change-over. Hmmmm...

Vi tittade in COBRA (en federal lag som tillåter dig att köpa sjukförsäkring från din tidigare arbetsgivare under jobb luckor), men lärde mig att det var dyrt AF. Men, som föräldrar till två små barn (som båda har astma), det var något jäkla sätt skulle vi kunna gå utan sjukförsäkring för vår familj.

Japp, dessa typer av pengar och hälsa frågor är precis den typ av saker att hålla föräldrarna på natten, och de har definitivt hållit mig upp.

För månader.

När sommaren äntligen hit och vi fick reda på att täckning skulle fortsätta (yay!), vi var då inför övergången till den nya plan sjukförsäkring. För första gången — trots att min mans nya jobb som erbjuds försäkring — vi skulle få betala till vårt premium. Låt oss bara säga att detta var ett mycket högre belopp än jag förväntat mig.

In i ett helt nytt massa sömnlösa nätter, stora förändringar i vår budget, och ansöker om regeringen sponsrade sjukförsäkringar för barnen (CHIP; tack för att spara att Kongressen ), vilket bara var marginellt billigare.

Allt detta tog ytterligare en miljon telefonsamtal och kundservice reps (välsigna deras hjärtan) som alla sa till oss olika saker. Åh, och det visade sig att det fortfarande skulle sannolikt vara en vecka eller mer när ingen var täckt, så vi hade att välja mellan att använda COBRA eller för att hålla våra barn i en sjukdom-och-olycka skyddade bubbla för den veckan.

Cue ytterligare en runda av nyckfullt, sömnlösa nätter och ångest attacker.

Vid ett tillfälle under allt detta, jag tog till Facebook för att ventilera om alla våra sjukförsäkring elände. Och inte nog med att många av mina vänner dela med mig av mina känslor, och hade sina egna skräckhistorier, men min vän från Kanada lånade hennes perspektiv – och det nästan krossade mig.

"Sjukförsäkringen här i Kanada är inte perfekt", sa hon. "Men inte en enda gång har jag tvungen att fylla i papper för att få det. Aldrig en enda gång har jag behövt oroa sig för ett gap mellan täckning eller om jag skulle ha råd med det. Jag bara går till läkaren, få behandlas, och gå hem."

OCH ATT HON INTE ENS FÅR EN FAKTURA MED E-POST, MÄNNISKOR.

Jag visste inte om att skratta eller gråta. Men jag kunde inte låta bli att tänka att det är något fruktansvärt fel med hur vi gör sjukförsäkring i Usa. Nämligen, att den är fullständig och fullkomlig hästskit.

Jag vet att på många sätt, jag är en av de lyckliga. Jag är inte en av de ungefär 12% av Amerikaner som inte har sjukförsäkring alls . Även om hälso-försäkringar är dyra AF, jag kan ha råd med det. Jag har också tid och kunnande för att spendera en ogudaktig antal timmar i telefon dissekera all info, och att se till att min familj får den bästa och minst kostsamma täckning.

Jag vet att andra familjer är inte så lyckligt lottade, och trots framsteg som vi har gjort i att se till att människor är ganska omfattas (säga vad man vill om den Prisvärd Hand Lagen men saker som att ta bort den "pre-existing conditions" - klausul och att hålla barnen på försäkringen fram till 26 år är enorm framsteg i mitt sinne), vi är riktigt jävla bakom.

Och, ja, människor dör i Amerika helt enkelt för att de inte får en rättvis och anständig sjukförsäkring. Detta är inte okej .

Sjukförsäkringen ska vara som alla de andra saker som är offentligt finansierade i detta land – vår polisen, brandkår, skolor, bibliotek, parker, etc. Har du någonsin tänk dig själv: "det skulle vara så mycket bättre om vi alla betalade för vår egen polis och brandkår, eller om det var noll offentliga skolor längre"? Jag trodde inte det.

Hur är sjukförsäkring något annat än sådana saker? Vi tror att det är åtminstone delvis en uppgift för regeringen att hålla oss skyddas från eld och brottslighet, och hålla våra gator rena och säkra.

Hälso-och sjukvård är säkert lika mycket rätt som något annat. Och det borde inte vara så här jäkla svårt eller dyrt att få grundläggande hälso-täckning. Det bara inte. Alla bör omfattas enkelt och billigt. Familjer ska inte oroa dig för luckor i täckningen, löjligt självrisker och copays – eller ta reda på att vissa livräddande mediciner eller behandlingar som är helt enkelt inte omfattas av särskild plan.

Lyssna: det är svårt nog att göra med en svår sjukdom. Varför ska vi också lägga till stress av att reda ut saker och ting med försäkring medan allt detta pågår? Eller ännu värre, inte kunna ge livräddande hälso-och sjukvård ?

Allt detta är helt oacceptabelt.

Jag är inte en lagstiftare, jag kan inte heller förstå alla konster och knep i hur försäkringsbolag arbete. Men jag vet att nästan alla Amerikaner vill ha något bättre – och en majoritet av dem skulle vara intresserad av någon version av allmän sjukförsäkring ( 60% av Amerikanerna stöder detta, enligt de senaste opinionsundersökningarna ).

För på samma sätt som ingen familj ska behöva oroa sig för vad de skulle göra om deras hus fattade eld, eller om de har råd att ringa 911, vi alla ska kunna sova på natten och veta att vi kommer att vara väl omhändertagna om vi blev allvarligt sjuk, bröt ett ben, eller som behövs för behandling av cancer.

Vi kan göra bättre, Amerika. Vi behöver för att göra det bättre. Låt oss komma på det.

ADVERT

Lägg till din kommentar