Diska Kan Vara det Farligaste Du Göra Idag

Skadan

Förra vintern jag skurit av en sena i min tumme.

Det var en ganska allvarlig skada. Det krävs komplicerad kirurgi under vilken det fanns en chans för en kompletterande senan skulle behöva skördas från insidan av min handled för att fixa tummen. Tack och lov att det inte kommer att passera, men jag har att bära en gjuten till armbågen som lämnade bara de fyra återstående oskadade siffror på min dominanta hand fri att göra saker som typ—vilket är vad jag gör för en levande—och skriva—vilket är vad jag skulle ha gjort med min dominanta handen om jag hade kunnat hålla i en penna. Jag var tvungen att flytta lägenheter plötsligt under den tid jag var klädd i rollistan, men jag är inte ute efter (alla) din sympati.

Hur det gick till

Vad jag söker är en uppskattning av det sätt på vilket det är möjligt att skada oss själva och för övrigt kraftigt under mycket unrisky beteende i hemmet: Min senan var skadad i ett vardagligt ögonblick när den keramiska sallad plattan jag tvättade sönder i mina händer. Jag var förvånad över att en bit av brutna porslin kunde rita så mycket blod, när jag berättat historien senare, skulle jag bli påmind om att de gör skalpeller från keramik.

© internetarchivebookimages/flickr

Jag ville inte gå till akuten när jag skär mig i tummen. Medan snittet gjorde verkar vara djupare än din genomsnittliga skivning-en-lök nick, och jag kanske lämnade min kropp för en minut vid åsynen av såret, jag trodde inte det var möjligt att verkligen skada mig själv och diska. Om jag skulle åkt till AKUTEN, de skulle ha sytt upp senan på plats och jag inte skulle ha haft för att få operationen eller rösterna, strunt veckor av fysisk terapi och ärrad inte-helt-normalt fungerande tumme jag har nu på min dominanta hand.

Vad människor med barn vet

Personer med barn vet att när man ser en hel del blod, du rusar till sjukhuset. Jag skyller en del av min cluelessness—det faktum att jag sätter en serie av novelty band-aids på min anfrätta såret och tyckte inte att gå till läkaren förrän tre veckor hade gått och jag kunde inte räta ut min tumme på det faktum att jag inte har barn. Det är ett larm som inte går av.

Operation av något slag är ett fruktansvärt drag. Den enda goda del är smärtstillande medel, och det är bara om du vet med dig att säga "8" när de frågar dig hur mycket smärta du är i efteråt, eftersom "10" låter misstänkt och talar sanning kommer att landa dig med ett direktiv för att ta två Tylenol som behövs.

Varför på jorden skulle någon få elektiv kirurgi är ett av livets stora mysterier, som återhämtning är en sådan löjlig pärs, men åtminstone efter plastikkirurgi du ha en ny näsa. Efter senor reparation, får du fortfarande har en tumme, endast en mindre skicklig version av den du har.

Göra värsta olyckor sker i hemmet?

När människor såg min rösterna och frågade mig vad som hände, jag skulle göra saker och ting up: jag fick i en kamp. Jag var rädda en katt. Det känns löjligt att berätta för folk att du var i ett freak diskning olycka.

De lag är intresserade, men egentligen är de bara tycker synd om dig: De ser dig som en av de tanklösa, olycksdrabbade typer och glida vidare till nästa cocktailparty samtal innan de fångar vad du har. Nästan skära av din egen tumme i köket medan inte ens svingar ett vapen är så odramatiskt, så unexotic, så totalt inhemska.

På samma sätt som du kör så mycket mer långsamt och noggrant efter att du fått en fortkörningsböter, jag jobbar på att bli bättre på att stanna hemma ensam utan incidenter. Det går okej. I lördags försökte jag mig på några förhastade hem operation på en hudvalk med ett credo bladet och nu förstår exakt varför de är olagliga att använda i nagelsalonger . Det var några allvarliga eller bestående skador. För tillfället, åtminstone, jag är intakt.

Foto: ettlz/flickr

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar