Var Det Mitt Fel

Jag har sett den mediala bevakningen av Steubenville våldtäkt denna vecka. Jag har sett pojkar som gråter. Pojkarna som våldtog en flicka. Jag har hört att media talar om hur dessa 'lovande' unga pojkar har förstört deras framtid. Jag har hört folk slam offret för att vara berusad. En av de sorgligaste är dock att ingen nått ut för att hjälpa den här tjejen som natt. Ingen stod upp och skyddade henne. Istället skrattade och tog bilder och nu fortsätter att hota henne och faktiskt stå upp för pojkar som begått detta brott. Det faktum att hon är fortsatt att få skulden för detta brott. DENNA VÅLDTÄKT, är inte okej. Vi kan göra bättre. Vi kan göra det bättre för våra barn, våra grannar, våra vänner och de främlingar som vi möter. Vi kan göra bättre. Men främst, kom ihåg... våldtäkt är ett brott. Och det är inte hennes fel.

Jag har tre döttrar. Och jag är rädd för att när jag vill ha dem för att fatta bra beslut, jag vill också leva i ett samhälle som ser ut för andra, och jag hoppas att de kommer att vara som de alltid hjälpa en vän eller främling.

Men oavsett de val de gör, de partier de gå till, eller den danser de går...ingen, ingen, är även tillåtet att kränka dem. Det är inte deras fel. Det kommer aldrig att vara deras fel. Någonsin.

* * *

Jag var 17 och en cheerleader. Jag bodde i en liten stad och daterad den populära pojkar.

Det var mitt fel.

Jag gillade att festa. Vi skulle dricka för mycket. Ibland alldeles för mycket och vi skulle gå till parterna när vi redan borde ha varit hemma.

Det var mitt fel.

Jag daterad dessa pojkar. Jag trodde att de gillade mig, men de ville inte. Jag trodde att de var pojkvänner och ibland vill jag sova med en kille som jag gillade.

Det var mitt fel.

Jag var berusad flicka. Den som är berusad flicka i liten stad, med rykte.

Det var mitt fel.

Så en natt, när jag var så här berusad flicka på en fest, jag hade sex med min pojkvän. Jag trodde att han var min pojkvän.

Det var mitt fel.

Vid ett tillfälle fick han bort mig och ursäktade sig för att använda badrummet. Det var mörkt i sovrummet. Han kom tillbaka och fick tillbaka på mig och jag tog hans hår. Min pojkvän hade rakt hår.

Den här pojken hade lockigt hår.

Det var inte mitt fel.

Jag skrek och försökte att trycka bort honom, men han var större än mig och starkare än mig..och ganska snart att min "pojkvän" var det som håller mig ned medan denna pojke våldtog mig.

Det var inte mitt fel.

Och sedan bjöd han in fler vänner.

Det var inte mitt fel.

Jag var berusad och dum och bara 17. Men inget av det var mitt fel.

Och det har tagit mig 27 år att inse att det inte var mitt fel.

Eftersom de kallade mig hora och vänster som berusad flicka uppkrupen på en säng gråter ensam..och berättade att det var mitt fel och att de skulle göra det värre för mig om jag berättade för någon.

Boys will be Boys de sa när de gick ut. Jag minns deras skratt.

Skitsnack.

Det var inte mitt fel.

Det var aldrig mitt fel.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar