Vill Att Dina Barn Att Vara Lycklig? För Att Göra Detta.

Vårt främsta mål som föräldrar är att se till våra barns lycka. Jag vill ha det, vill du ha det, vi vill alla ha det.

Vi kan ha olika sätt att uppnå detta mål och vi gör vad fungerar för oss, men det betyder inte att vi inte är öppen för att lära och växa — särskilt när det kommer till våra barns hälsa och lycka. Så när jag ser en artikel som förklarar att vi har gjort fel — för en mycket lång tid — mitt intresse är väckt. Och ditt hem är förmodligen också.

Emma Seppela, PhD, vetenskap chef för Centrum för Medkänsla och Altruism Forskning och Utbildning vid Stanford University, har forskat på vetenskapen för att vara nöjd en lång stund, och säger att vi har vissa områden för förbättring när det gäller att höja glada barn. I hennes nya bok, Lycka Spår: Hur att Tillämpa Vetenskap av Lycka för att Påskynda Din Framgång, förklarar hon behöver vi verkligen låta våra barn misslyckas, istället för att trycka dem mot saker de är bra på. Och då är det vårt jobb som föräldrar, för att lära dem hur man kan behandla sig väl om saker inte fungerar på det sätt som de hoppats.

Baserat på Seppela forskning, jag har varit skyldig till inte är uppmärksamma på tecken (eller ord) och mina barn har gett mig, eftersom jag tror att jag vet bättre än de gör. Jag har drivit, och utlovade belöningar om de arbetar hårt i skolan eller sportevenemang, och jag har ifrågasatt om deras beslut är verkligen vad som är bäst för dem. Ibland vår magkänsla är det enda tecknet som vi behöver.

Efter att ha läst hennes artikel om Kvarts, jag förstod att något: alla de lektioner hon säger att vi borde lära våra barn är också saker som jag kämpar med som vuxen, även om jag vet att de är friskare tankesätt.

Kanske vi har betingats att tro på ett visst sätt på grund av det sätt vi upp. Och för de flesta av oss, om det känns naturligt att fostra våra barn på samma sätt som vi togs upp, även om vi kanske försöker att bryta sig fri från mindre frisk tankar för oss själva.

En annan punkt Seppela gör är att vi måste lägga av med att trycka våra barn att "hålla ögonen på-pris" och att arbeta hårt bara för den framgång som kommer att komma senare. Detta lär dem att ständigt se till framtiden istället för att leva i nuet. Låter det bekant? Jag är så skyldig för att trycka genom livet, tänker att det kommer att bli lättare eller bättre om jag bara sätta mer nu istället för att njuta av nuet. Men livet är tänkt att vara en resa, inte en ras. Är det inte?

Seppela föreslår vi lär våra barn att behandla sig med vänlighet, att inte begränsa dem genom att bara låta dem göra saker de är bra på, och att inte låta dem falla i den livliga fälla. Våra hjärnor fungerar mycket bättre när de har utrymme att växa och andas på egen hand, utan en fullpackad dag. Vi ska ge våra barn massor av möjligheter att göra sina egna roligt.

Dessa är alla livets lärdomar jag försöker att skänka mig själv också. Jag försöker hela tiden att ändra mig satt och skar mig själv en paus. Mitt barn behöver för att bli undervisade om samma sak om jag vill ha dem leva sina bästa liv.

Och är inte det vad vi alla egentligen vill ha? Alla poäng Seppla berör fick mig att inse att, vid 42-års ålder har jag fortfarande kämpar med ett målinriktat, inte, inte tänkesätt. Men om jag ska vara ärlig och försiktig med mig själv, inte över-schema, och sluta vara så hård, jag verkligen känner mig gladare och friskare.

Om jag kan skänka detta på mina barn tidigt, kanske kommer det att bli en del av vem de är. Dessa kommer att bli vanor som de kommer att träna varje dag så att de är mer tillfreds i livet, istället för att ständigt försöker överträffa alla på bekostnad av sin egen lycka.

Jag vet att jag är lyckligare när jag följer Seppela råd, och det är väl min barnen kommer att bli lyckligare också.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar