Vad Jag Vill Säga Till Min High School-Examen

Hur kan det komma sig att bara fyra korta år sedan jag skrev en kolumn som du kom in gymnasiet? Jag gav dig råd som att hålla ordning, att vara involverad i skolans verksamhet, och be om hjälp när du behöver det.

Jag uppmuntrade dig att lära känna dina viktigaste (som du gjorde), att omge dig med människor av god karaktär (in), och att bekanta sig med skolans bibliotek (ingen kommentar). Jag berättade för dig att tiden skulle flyga av och mycket riktigt, det gjorde det.

Lita på mig, om det var en pause-knapp på livets Jag skulle ha träffat det för länge sedan så jag kunde hålla dig min lilla vän för evigt.

Nu är vi på väg i en annan milstolpe, bara detta innebär en stor förändring. Denna milstolpe inte bara om att växa upp, det handlar om att vara en vuxen. Examen säger, "OK, i världen. Jag är redo. Låt oss se om att gå från här. Det är dags för förändring och jag är redo att visa vad jag fick. Det är dags att sprida mina vingar och flyga."

Som förälder, i detta ögonblick, orsakar oss mest stolt över och som mest ont. Våra hjärnor är full av spänning och undrar för dig, men våra hjärtan känner att något är annorlunda. Vi vet omfattningen av de milstolpe och vi vet vad som följer.

Jag vet att när du växte upp jag ställde för många frågor. Förlåt mig. Det var bara för att jag fortfarande (och kommer alltid att göra) lång för en anslutning till dig. Jag är intresserad av allt du gör. Du är min värld. Men jag lärde mig snabbt att du inte vanligtvis ser för mig att ge dig en lösning eller fixa ditt problem, du ville bara ha mig för att lyssna. Så lyssna jag gjorde, och pojken fick jag lära mig.

Jag lärde mig du hade utvecklat en fantastisk moralisk kompass. Du vet hur man ska behandla alla människor med vänlighet. Du vet värdet av ett fast handslag och att komma ihåg folks namn. Du vet hur man har gränser, men fortfarande ha kul med dina vänner. Du vet att du ska stanna jordat och vara ödmjuk. Du vet hur man gör $10 pågå en hel vecka. Du vet att tid med din mor-och farföräldrar är aldrig bortkastad. Du vet att du bor arg eller skada inte få dig att må bättre. Du förlät människor och du flyttat på. Jag har lärt mig att du är mycket smartare än mig i så många områden.

Gymnasiet var inte alltid lätt. Låt oss vara ärliga: Det var rent smärtsamt ibland. Du har angett en annan person än du lämnar och det är ärr som bevisar det. Ärr är som vackra slaget vid sår, men – de påminna dig om vad du har varit med om och hur stark du är för att komma ut läkt. Ingen lämnar gymnasiet utan några ärr. Jag hoppas att du vet de stunder du fick ont bara göra dig normal och mänsklig. Du är bättre för vad de stunder lärt dig om att din styrka, din uthållighet och din inre styrka.

Tack för att du låter mig följa med dig på resan och förlåta mig för alla de misstag jag gjort under din process. Ibland såg jag hur du kämpar och ville att susa in och rädda dig, men det gjorde jag inte. Jag stod tillbaka och jag skadar just med dig. Ser tillbaka, det är dessa stunder som du kämpat för att jag tror att du ökade mest.

Du lärde mig vad äkta vänskap ser ut som och du valde att slå din egen väg, även om det innebar att lämnas ut av "roliga" saker. Du lärt mig att vara mer berörda med din karaktär och din integritet än ditt rykte. Du gjorde tufft val att stanna hemma och umgås med dina föräldrar när vänner var att göra saker du inte vill vara en del av. Och låt mig tillägga, vi älskade varje minut av det när du gjorde umgås med oss. Du har visat mod att stanna dig och inte följa strömmen. Du lärde mig att skratta åt dig själv och skratta med andra. Du har arbetat hårt och att du såg det löna sig.

Några sista tips innan du startar (sniffle!):

Även i de mest utmanande tider aldrig glömma bort att du har en röst och makt att ändra på saker och ting. Du är nu för att kunna rösta så rösta på ett klokt sätt.

Det längsta avståndet mellan två punkter är den genvägen. Vill ha något nu innebär det att du förmodligen kommer att betala senare. Vara beredd att jobba hårt, få smutsig, och har blåsor.

Kom ihåg att du alltid har ett val. Oavsett hur situationen.

Att vara modig nog att säga att jag är ledsen, eller jag älskar dig, jag förlåter dig.

Bara spendera vad du har. Att vara pank i college eller någonstans efter gymnasiet är en rite of passage. Fira Upp Ramen och sovsalar mat. En dag kommer du att se tillbaka och le på dessa dagar.

Framgång är inte mätas med ditt jobb, din utbildning, hur mycket pengar du har, eller vilken typ av bil du kör. Framgång bestäms av vem du är, hur du behandlar andra och hur du leder ditt liv.

Visa tacksamhet till alla de människor som har fått dig till där du är idag. Titta inte ner på någon om du inte är för att hjälpa dem upp.

Förtroende, i kombination med en passion för att göra världen till en bättre plats, kan vara en mycket positiv kraft.

Omge dig med människor som påminner dig om hur fantastisk du är, och undvika de som inte gör det.

Livet blir inte alltid följer de planer du har gjort upp för dig själv. Vara beredd på toppar och dalar. Fira toppar och be om hjälp under dalar.

Kom ihåg: Det finns ingen plats som hemma. Glöm aldrig att du alltid har en mjuk plats i hemmet, även om din syster tar över din garderob.

Att vara snäll. Att vara snäll. Att vara snäll.

Jag är redo att ta ett steg tillbaka nu och titta på ditt liv utvecklas. Det kommer att vara min största förändringen och utmaningen ännu, men jag litar på dig och jag litar på att ni kommer att omfatta allt som livet ger dig. Jag litar på att ni är redo och du kan hantera vad livet kastar på dig.

Jag hoppas även du vet att du ska ringa din Nana, inte mig, om du hittar dig själv övertrasserat på ditt bankkonto.

Du kanske inte vet vad framtiden har i sitt sköte, men jag är ganska säker på att jag kan göra några förutsägelser. Jag tror att du kommer att fortsätta att skjuta i höjden och växer. Du kommer att komma ihåg lärdomarna av din barndom och tillämpa dem när det behövs. Du kommer att bidra till ditt samhälle, och du kommer att uppfylla ert ansvar till det bästa av din förmåga. Du kommer att vara trogen vem du är och du kommer att fortsätta att behandla andra med vänlighet. På grund av att du kommer att hitta framgång, oavsett hur det mäts.

Bra barn fortfarande existerar. Tack för att du är en av dem barn. Tack för att du fortsätter på den inslagna vägen. Tack för att du undervisar mig och för att ni är ni. Njut av din examen och tillåt mig att ta alla bilder jag vill ha. Jag vet att det retar dig, men det är mitt jobb. Vissa saker kommer aldrig förändras.

Älskar dig till månen och tillbaka,

Morsan

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar