Vad Jag Vill Ha "Rosa Haters" För Att Förstå

Oktober är normalt en månad som innehåller 31 dagar av rosa band, rekommendationer från olika myndigheter som blivit "allt rosa" och budskapet av medvetenheten om bröstcancer och till synes knuffade ner i halsen. Yttranden brukar komma ut ur bild i full kraft om organ som kan inte placera merparten av sina medel till forskning.

Jag måste erkänna att jag kände så för en lång tid också. Det var inte för att jag inte tror att bröstcancer var en big deal, utan snarare att jag bara inte vet tillräckligt om den eller den sjukdomen att förstå varför det var en hel månad ägnas åt denna sak. Jag blev medveten om bröstcancer på dagen var jag diagnosen med det vid 35 års ålder. Helt plötsligt, alla rosa band, det insamlingar, promenader, och konstant information som jag hade struntat i att betala så mycket uppmärksamhet, och snabbt blev min verklighet.

När du är diagnosen bröstcancer, du så småningom att bli en expert på medvetenhet. Att medvetenheten plågar dig dagligen. Du är hela tiden medveten om din tidigare och nuvarande, men orolig för din framtid. I själva verket, jag tycker att det är svårt att se förbi mitt liv mer än två veckor från och med nu. När du har haft cancer, blir det mycket svårt att se dig själv i 30 år, eftersom du inte är säker på om du kommer att vara runt. Att vara i remission är inte en garanti för livet och därför inte är en garanti för din framtid.

Breast Cancer Awareness Month så småningom betydde något för mig. Jag likställer det till en födelsedag i en mening. Det är en tid för mig att komma ihåg de behandlingar som jag fått utstå, och fira att jag lever. Det är en tid för mig att komma ihåg dem som har förlorat denna fruktansvärda sjukdom. Det är också en tid för mig att koppla mina egna åsikter till mina vänner och familj på sociala medier och på andra ställen om vikten av förebyggande, primärvård och underhåll.

Forskning är viktigt och nödvändigt då vi hoppas på att hitta ett botemedel för bröstcancer. Donationer är en stor del av finansieringen för forskning, men det kan vara en hel del oro över hur mycket pengar som går direkt till forskning. Jag förstår den oro som finns och jag vill uppmuntra dig att titta in i organ som finansierar 100% av dina pengar till forskning eller ta reda på hur många procent av dina pengar går till forskning och där resten av det går. I vissa fall, vissa myndigheter uppger att de "stöder breast cancer research", och dekorera sina produkter med ljusa rosa band, men inte ge en krona till den orsaka sig själv.

När du har haft bröstcancer eller vet någon som har haft bröstcancer, orsaken blir mer än bara finansiering för forskning. Många kvinnor kämpar med depression, ångest och en total brist på stöd när de får diagnosen. Det finns några att vända sig till vid tider som kan fullt förstå, och den inre ångest som kan uppstå är obeveklig. Utrota cancer i din kropp inte tar bort den livslånga psykologiska effekter som den kan få.

Många myndigheter för att be om finansiering är också att stödja grupper, online-forum och symposier för kvinnor att finna stöd hos varandra. Oavsett vilken fas du befinner dig i, metastaserad eller inte, dessa grupper av kvinnor kan vara avgörande under bröstcancer underhåll. Du kanske tror att alla går och rosa är onödiga, men vet att alla av oss som har varit direkt påverkas normalt inte gå runt i rosa tutus och dans i andliga kretsar på en regelbunden basis, eller har ett mål om att vara påträngande, utan vi gör det för att vi kan.

Ibland bara för att vara bland andra som har drabbats av bröstcancer är empatisk nog. Se rosa stänkte över hela tv för en månad verkar inte så illa längre. Det påminner oss om att vi är här.

Om du är bitter över var dina pengar går, gör din forskning och hitta en byrå som uppfyller dina behov. Inte bara blunda för det. Att ge pengar till organ som fond för att stödja grupper, symposier, gratis mammografi, och andra förebyggande aktiviteter är viktigt. Vi behöver finansiering för forskning för att hitta ett botemedel, men det finns många andra aspekter av bröstcancer som måste finansieras också.

Denna månad är det inte meningen att reta upp dig, men är tänkt att kasta den här hemska sjukdomen i ditt ansikte för 31 dagar så att du är medveten om att inte bara kan din till synes perfekt liv påverkas i något led av en diagnos för att du eller en älskad, men att det också kan föra samman människor som har gått igenom den resan. Det handlar om solidaritet, styrka och uthållighet.

Bröstcancer är den vanligaste dödsorsaken hos kvinnor under 40 års ålder. Det finns ingen garanti för att jag kommer att finnas kvar många år framöver. Jag kommer att fortsätta att stödja orsaken till att hitta ett botemedel mot denna hemska sjukdom utan ta hand om mig själv på samma gång med de resurser som finns tillgängliga. Breast Cancer Awareness Month varar för 31 dagar per år, men för många, som jag, det kommer span resten av mitt liv.

Med vänliga hälsningar,

En Reformerad Rosa Hatare

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar