Att promenera till Skolan: Kan jag Höra Ett Hallelujah?

Kommer September, mina barn på egen hand gå till skolan och tillbaka. De är tillräckligt gammal (tror jag). Jag har lärt dem att titta åt båda hållen innan man går över gatan (även om jag aldrig har faktiskt sett dem sätta det i praktiken). Och, jag kan spotta och praktiskt taget slog i skolan från mitt framför dörren, så jag är ganska övertygad om att de kommer göra det.

Vi gav det ett försök i slutet av förra året, och det gick fantastiskt tills jag blev informerad av min sons lärare som Galen (min son) var beter sig som en galning på väg till skolan. Så, det var med ett tungt hjärta som jag kallade avsluta experimentet.

Men detta är ett helt nytt år och, förhoppningsvis, en helt ny galen.

Han är tre månader äldre och säkert många månader klokare. Han kommer att bli en andra grader, och min dotter en fjärde grader. Om de inte kan gå till skolan själva nu, så när? Jag har verkligen inga avsikter schlepping mina barn fram och tillbaka till skolan hela vägen upp tills de kan köra själva. Jag vet att många föräldrar gör, men jag har alltid funnit att förbryllande.

När jag flyttade till min stad år sedan, valde jag det delvis är på grund av dess fotgängare naturen. Till skillnad från den spretiga förorten där jag växte upp, min stad var en där de boende kunde gå överallt: parken, skolor, den lilla centrum. Tillbaka då min man och jag ägde en enda bil, och med oss båda pendla till den staden, det var verkligen allt vi behövde.

Nu är vi två bilar, två-kid typ av familj, men jag planerar att ge upp körning mina barn var som helst de kan gå precis lika fort som de kan gå. Fram till detta år har jag släpade mina barn par kvarter till skolan, väntade otåligt på morgonen klockan och skyndade hem efteråt bara för att upprepa hela processen kort sex timmar senare. Jag har gjort det exakt 1,440 gånger. Och, jag har avskydde varje minut av det. Inte för att jag är särskilt lata. Jag gillar att promenera. Men eftersom det skulle spara mig så mycket tid om jag inte har för att leda dem. Jag skulle kunna pressa en extra 45 minuter av min dag, kanske mer. Jag också avskyr morgon promenad, eftersom det skapar extra arbete, och jag känner inte för fastställande av mitt hår och make-up bara för att återvända hem för att duscha och göra det igen. Men det gör jag. Jag vägrar att låta folk se vad jag verkligen ser ut. Jag åtminstone vill ha en illusion av nåd och kompetens.

Mitt förakt för detta två gånger daglig ritual även fått mig att överväga att flytta till någon annan stad i mitt tillstånd baserat enbart på deras buss-system och hur lång tid mina barn skulle spendera det. Men anledningen var inte riktigt tillräckligt för att övertyga min man att flytta, och jag fortsatte att tro att jag skulle gå mina barn till skolan för all framtid.

Så en dag slog det mig. Varför kan de inte gå själva? Jag hade helt glömt bort barnen faktiskt växer upp.

Detta år är året. Det är dags att ge det en chans till. Jag är ganska säker på att barnen kommer inte att förgås passerar en stadsdel street på sitt sätt utan en korsning vakt. Men, det är en chans jag måste ta.

Nu, när kan de vara dörrnyckel barn?

Relaterade inlägg: Fem Skäl till Föräldraskap Var Lättare 1984

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar