Promenad-I Gyno Kliniker Är Äntligen Här

Oavsett om vi är arbetande mammor, stay-at-home mammor, eller något i mellan, vi är alla upptagna AF. Och eftersom vi är oftast de som tar hand om alla andras behov, att vi ofta hamnar sätta vår egna behov åt sidan – även vår egen medicinska behov.

Om du är som mig, du kan nog inte riktigt ihåg förra gången du gick till tandläkaren, även om dina barn " möten är planerade tre månader i förväg. Och läkare in-ups? Hur är det ens möjligt att schemalägga en för dig själv när dina barn behöver cirka 8 000 per år?

Och komma på damer, kan du hämta den senaste gången du gick till gyno? Och då menar jag inte för 6 veckor postpartum in. Jag är ganska säker på att jag hade ett cellprov för några år sedan som jag var tänkt, men för några år sedan kan innebära 2016...eller 2009. När du inte sovit på tio år, dessa saker kan bli förvirrande.

Det är inte bara att jag är helt slut och tankspridd – det är nästan omöjligt att balansera det hela. Och när jag försöker göra en gynekolog utnämningen, det hjälper inte att kontoret är som att "Visst, vi kan boka in er för tre månader, 2 veckor och 4 dagar från nu."

Jag är ledsen, men mitt sinne, själ, och min fullmatade schema kan inte hantera det.

Allt detta är anledningen till att jag blev super glad när jag nyligen hörde talas om promenad-och gynekolog kliniker. De är precis som walk-in och brådskande vård kliniker, men för alla dina gynekologiska behov. Jag kärlek brådskande vård kliniker för när mina barn behöver samma-dag sjukvård, och jag vill inte att dra dem till barnläkare. Så när jag hörde att det fanns liknande platser där jag kunde slinka in för en pap smear, UTI, eller ens att få preventivmedel, jag var som, "Gimme!"

Nu bör det nämnas att många Planned Parenthood kliniker har att erbjuda walk-in gynekologiska möten i årtionden. Och en snabb google-sökning visar att vissa gynekolog kontor erbjuder promenad-i timmar. Så denna typ av sak inte är helt nya.

Men, jag har nyligen intervjuat grundaren av den första någonsin med full service, oberoende walk-in gynekolog klinik i New York (där jag råkar bo). Det kallas Promenad I Gyn-Och Sjukvård — och låt mig säga: det här stället låter gudomliga, och en välbehövlig service för alla bonkers upptagna kvinnor och mammor som bor i min stad.

I en intervju med Skrämmande Mamma, Dr Adeeti Gupta förklarar inspiration till hennes klinik, som först öppnade sina dörrar i Manhattan 2014 (en annan gren var lagt i Astoria, Queens 2017):

"Från den långa tid som min egna patienter hade att vänta och se mig för något som inte kräver en ER besök och mitt schema var så packad att även om jag ville, jag kunde inte passa på att många akuta eller semi-akuta patienter att synas, säger Dr. Gupta förklarar.

Dessutom, Dr Gupta, säger hon ville att tillgodose kvinnor som arbetar specifikt, som ofta inte kan göra det på möten under normal kontorstid (jag bör tillägga att det samma är ofta sant för SAHM-talet!). Som en arbetande mamma själv, Dr Gupta alltid funnit det svårt att göra utnämningar, så hon förstår kamp alltför väl.

"Från min egen personliga erfarenhet finns det inget sätt för mig att se en läkare under veckan eftersom jag är så upptagen med att arbeta," hon delade. "Alltså, idén om att öppna en kvalitet med full service center för kvinnor som har öppet sena kvällar och helger."

Så vad kan kvinnor förvänta sig om de kom in för en drop-in besök som en klinik som Dr. Gupta är?

Under kvällar och helger, väntetiden kan vara på den längre sidan, men i allmänhet, när du anländer, väntetiden är i regel mellan 5-20 minuter max, Dr Gupta säger. Och nästan alla tjänster som kan ges under en walk-in besök, med undantag för SPIRAL infogningar och colposcopies, eftersom dessa kan endast göras under vissa delar av menscykeln och kräver att enheter som behöver skickas till kansliet via försäkring.

Vilka typer av förfaranden som kan utföras på just denna walk-in klinik? Praktiskt taget allt för din vag, livmoder och bröst, inklusive behandling för Uvi, oregelbundna perioder, allergier, avvikande cellprov, graviditet, STD: s, preventivmedel, graviditet utvärdering och sonograms, anal sex, och bäckensmärta. De erbjuder även amning stödgrupper och bäckenbotten rehabilitering för nya mammor. Trevligt!

Dr. Gupta aktier som de flesta försäkringar är accepterat och som täckning för låga inkomster kvinnor anses som bra. "Vi accepterar alla Medicaid HMO planer och kan arbeta med betalning planer eller diskonterade kassa priser för låg inkomst kvinnor," Dr. Gupta berättar Skrämmande Mamma.

Promenad I Gyn Vården är inriktad på att "medkännande vård" för kvinnor, som är definitivt lika viktigt som tillgänglighet och bekvämlighet. Den modell av kliniken varit tippad som "framtidens hälso-och sjukvård för kvinnor", och om allt jag har läst om det är sant, jag skulle säga att i framtiden kommer vi att behöva fler kliniker som denna över .

Vi kvinnor måste ta våra egna hälso-och sjukvård behov på allvar . Vi behöver och förtjänar. Men det måste vara mer bekvämt alternativ som fungerar på våra villkor, och som passar vår livsstil. Det är häftigt att det finns en del alternativ där ute, men det behöver definitivt bli mer, särskilt på landsbygden och i otillgängliga platser. Vi är redo och väntar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar