Väntar På Bord Gör Du En Bitter Person

Sa jag bitter? Jag menade bättre. Jag tror verkligen väntar tabeller och service industri jobb i allmänhet, göra dig till en bättre person. Jag har haft flera jobb i tjänstesektorn. Jag fick min start när jag var femton på en "grekisk" kedja restaurang i det lokala köpcentret heter Olga ' s Kitchen. Jag använde citationstecken runt "grekiska" för att det hade ett grekiskt namn, var uppkallad efter en grekisk dam, och serveras grekisk sallad, men andra än att menyn bestod helt av Amerikanska varianter på gyro, såvida de serverar Kinesisk kyckling gyros i Grekland. (Kanske gör de! Jag har aldrig varit i Grekland, så jag kan inte riktigt säga säkert.) Jag började jobba i kassan på framsidan, sittmöbler människor, tar ut dem, och sälja dessa crazy - enorma läckra muffins ur muffin fall. Vad muffin bilden är i din hjärna just nu, triple den och lägg till en större topp. De var underbara, och många kunder skulle komma bara för att få kaffe och en muffin. Igen, inte super säker på att de tjänar muffins i Grekland, men ingen i Livonia klagar äktheten i vår meny. Muffinsen var vårt hemliga vapen på Olga ' s Kök eftersom de kan användas för att muta missnöjda kunder till underkastelse. Om någon var missnöjd med hur ett gyro var beredd eller temperaturen på soppa, allt vi hade att göra var att leverera en av dessa Fiat - storlek muffins till hans bord och säga att "Vi är så synd att du inte var helt nöjd med din måltid idag. Här är frukost på oss i morgon bitti." Vi skulle lägga i ett stort falskt leende tillverkas med undertoner av sympati för hans hårda liv, och han skulle be att betala hela hans kontrollera. Gratis muffin = hemliga vapen, om bara livet var så enkelt överallt annars.

När jag fyllde sexton och betalat min medlemsavgift som värdinna/kassan, jag blev befordrad till den eftertraktade positionen av servitrisen. Det var där som du gjorde med riktiga pengar. Jo var vår chef servitris. Hon var en av dem som kunde ha varit trettio eller sextio— det var omöjligt att avgöra— men hon var en elegant bred, så att jag kunde få henne att skratta, och hon hjälpte mig när jag var i ogräs, behövde en paus, eller var med en känslomässig uppdelning i ryggen. Jo hade arbetat där för evigt och verkade gilla det. Jag tror att de försökte att göra henne en chef vid ett tillfälle, men hon var inte i det, eftersom hon gjort mer pengar, hade mindre ansvar, och kunde ta mer rök pauser som servitris. Plus, hon hade företräde, så hon behövde inte göra det svårt skit som moppa golv och städa badrum. Tja, hon kanske var tänkt, men vi respekterade henne för mycket för att låta henne. Hon såg ut för resten av oss tjejer, och jag var alltid glad när jag visade upp för arbetet och hon var bara att få det också, eftersom det betydde att det skulle vara en kul förändring. Hon lärde mig att jobba hårt och göra ett bra jobb, men att inte ta det alltför allvarligt. Efter allt, det var Olga ' s Kitchen, inte FN.

I tillägg till vår monokrom, skrynkelfri polyester uniformer, vi hade alla namn taggar gjort med våra namn på dem. Men om vi glömt vårt, det var en låda under kassan fylld med slumpmässiga rester från tidigare anställda som vi bara kunde ta. Det var spännande att ha ett annat namn för en förändring. Vissa dagar var jag en Carol, ibland en Nancy. Jag var en bättre servitris som Carol än som Nancy, dock. När jag var Nancy, allt jag brydde mig om var att röka på upp - och-nedvänd hink genom bakdörren och slutar mitt skift. Som Carol, jag var mycket mer berörda med kundnöjdhet och restaurangstädning. Det var i slutändan en dålig idé att använda ett annat namn-tagg för när en kund ringde in mitt "namn," jag skulle inte lägger märke till, och därför skulle jag gå av. På dessa dagar mina tips brukar återspeglas detta dåligt val.

Andra höjdpunkter på Olga ' s ingår flirta med kök personal, som antingen seniorer i en närliggande high school eller att delta i den lokala community college, och gratis mat. Vi var inte tillåtna att ha gratis gyros, men ibland kockar skulle göra en till oss och ljuger om att det är ett misstag. Vi var dock tillåtet att äta alla pitabröd, sallad och soppa vi ville. Jag var speciellt smart med min gratis pitabröd och sallad. Jag gjorde sallad - fyllda gyron för mig själv varje dag och doppade dem i soppan. Jag menar, soppan var varmt och gratis och jag framför allt älskade hur den fria delen smakat. Till denna dag, jag skyller Olga ' s Kitchen för min tvångsmässiga behovet av fetaost på en daglig basis. Jag tror inte att jag någonsin hade haft fetaost tills det jobbet, och nu kan jag inte ge upp det.

Jag älskade att arbeta på Olga ' s och fått en del verkliga livet färdigheter i min tid där. Jag lärde mig att röka cigaretter, hur man gör ett badrum ser rent utan att faktiskt rengöring, konsten att spela dum, och hur man bara lägga till mer sallad till en grekisk sallad när kunden skickat tillbaka den klagande det var för mycket dressing. Det var ett lätt jobb, och tack och lov, i Mellanvästern i slutet av 1990-talet, det var inte den tillströmning av födoämnesallergier som det är idag eller extrem diet. Alla var inte en glutenfri vegan. Ingen brydde sig om sin ko eller ägget kom från, och de bokstäver GMO fanns inte i den ordningen. Människor åt deras BBQ fläsk gyro, fick en muffin för att gå, och gick tillbaka till shopping.

Min nästa food service jobb var på en restaurang som heter i Tre Merli i Chicago. Jag var en förstaårselev på college och arbetade vid Snabb i en strip mall nära campus. Jag hatade det, men de arbetade runt mitt schema, det var pengar, och jag behövde det. Jag hade förbjudits från att arbeta golvet för kunder som berättar sanningen om hur kläderna såg på dem och hade delegerats till lagret, där jag var ansvarig för att fästa dem säkerhet taggar till varje plagg innan det gick ut på golvet. Min chef hade ett nervöst sammanbrott en dag när hon hittade en hög med säkerhet taggar i hörnet av ett omklädningsrum efter en tjuv hade bändas bort dem från kläder. Jag tror att hon i hemlighet skulden mig för dessa taggar bli lurade, men hon hade inga bevis, så hon gav mig bara tyst behandling, som jag föredrog i alla fall. Jag har också inte tänka lagret, eftersom vår Snabb delade ett förråd med män likvärdiga, Struktur, och det var en kille som jobbade där som såg ut precis som Kyle MacLachlan, en.k.en. Agent Dale Cooper från Twin Peaks och eftersom jag inte tror att jag någonsin skulle få en date med Kyle MacLachlan, den här killen skulle göra. Det var en radio i ryggen som bara fick en golden oldies station. Jag lärde mig alla orden till "Leader of the Pack", även det talade ordet avsnitt. Tja, trots att min TV - karaktär look - alike krossa arbetar bredvid, och min övertygelse om att jag kan vinna ett Guinness världsrekord för de flesta tillfällen att lyssna på låten "My Girl" under en sex - timmars fönster, jag var inte mycket engagerad i mitt jobb.

En dag i våras när jag var cykla till Snabb, jag hörde två killar revving sina motorcyklar, och när jag tittade på dem, en som heter till mig och vinkade åt mig att komma över. Det gjorde jag. I efterhand kan jag se att detta inte var ett smart drag, men det var dagtid och de hade motorcyklar och de var söta och de hade motorcyklar . . . Den som skrek till mig hette Lionel, och han sa att jag skulle komma till deras restaurang när jag var klar. De behövde en ny servitris, och jag skulle träffa chefen, Alistair. Jag hatade Snabb och hade redan fått Agent Cooper look - alike telefonnummer, så jag var egentligen bara ute efter en ursäkt för att sluta. Efter jobbet åkte jag min cykel till restaurangen. Det var i ett mycket hip delen av staden, även om jag var tvungen att cykla igenom projekt för att få det. Jag såg vad jag gav mig in på. Denna plats var snygga. Det var som ingenting jag någonsin hade sett förut— rika människor i sena tjugoårsåldern, tidiga trettiotalet, sittande sida vid sida, klädd i svart och dricka vin och martini. Och det var så trångt! Folk väntade ut på trottoaren för att komma in, bartender som såg ut som en supermodell. Jag omedelbart kände mig helt malplacerad ut i min vita T - shirt, rutig mini-kjol och vita Keds. När Lionel hittade manager, Alistair tog en titt på mig och sade, "Oh, kära. Hur gammal är du?" Jag svarade honom ärligt och svarade, "Arton." Han sade, "Nej, du är twenty - one. Kom i morgon kl 11:00 kan Du börja på luncher och Wendy kommer att träna dig." Och det var det. Jag hade min nästa restaurang spelning. Jag var i väg över mitt huvud, och jag visste det direkt. Jag visste inte hur man öppnar en flaska vin. Jag visste inte något om fina restauranger. Jag var inte säker på vad hälften av maten på menyn, och alla verkade så mycket äldre än mig. När jag tänker tillbaka på hur gamla de måste ha varit, de var unga också, men jag kände mig så omogen runt dem. Alla var så vackra och erfarna. Alla drack en hel del och gjorde droger. Jag drack och rökte weed nu och då, men i en högskola sätt.

Det här var annorlunda, och trots att det var bara ett par mil bort från mitt campus, det var en annan värld. Vi var ett team, vi har begränsat våra tips och gick ut och nattklubbar tillsammans efter jobbet, och sedan, när nattklubbarna stängt, vi skulle gå tillbaka till restaurangen öppnar det upp, och hänga ut lite mer. Vi skulle lyssna på musik och sitta på en bar och dricka tills solen kom upp, och sedan skulle vi alla ta taxi hem i solskenet. Vi var som en liten dysfunktionell familj, och vi tog hand om varandra, tänkte jag. År senare fick jag reda på att alla var otrogen mot alla och stjäla allt från alla, men på den tiden kändes som om jag hade något som alla på skolan inte har— ett spännande liv utanför klassen. Agerar ännu inte var allt för mig, och jag var fortfarande planer på att lämna skolan och få en riktig utbildning vid en viss punkt, men tiden gick och jag hade kul. Men som allt, hade det till slut någon gång. Och slutligen restaurang avtog. Alistair kvar till London, en annan och trendigt ställe öppnade upp där alla svart - klädda Chicagoans började väntar i timmar för att få ett bord, och jag bestämde mig för att fokusera på skolan, äntligen.

Det tog ett tag innan jag fick en annan restaurang jobb, men den här gången var det på en nattklubb som heter Stardust. Det var ett stort lager letar plats med flera nivåer, flera olika rum, en mycket mörk sammet draperad överallt, och mycket svag belysning. Det var downtown, och min vän Marcia (den vackra supermodellen bartender från i Tre Merli) fick mig jobbet. Jag var anställd för att vara en servitris, men det var en omöjlig uppgift, och jag visste genast att jag inte var påträngande tillräckligt för att göra det genom folkmassan svettiga dansare att leverera drycker. Människor skulle knuffa mig och jag skulle spilla, kunder skulle flytta bort från där de hade beställt så jag kunde inte hitta dem, och så fort jag skulle hitta dem, skulle de för en annan runda. Jag kände mig som Sisyfos från den antika grekiska myten, men i stället för att behöva trycka en sten uppför en kulle, jag var tvungen att leverera sju vodka tranbär till samma sju flickor, över och under, för evigt. På något sätt. Jag har bara inte ha det i mig. Efter några timmar av detta, fann jag min chef gömmer sig på kontoret och berättade för henne att jag var tvungen att sluta omedelbart. Visar sig att det var min lyckliga dag, eftersom pälsen kontrollera flickan hade bara OD d (inte i en död sätt, bara i en mage - pump typ av väg) och min chef ville veta om jag skulle vara villig att kontrollera rockar för ett par nätter. Det var faktiskt ett riktigt hårt jobb, och efter min första kväll gör det, förstod jag varför någon skulle behöva självmedicinera under ett skift. Det var så många lager jag var tvungen att krypa på mina händer och knän under rack och kommit upp i mitten för att prova för att se biljetter på galgar. Lyckligtvis är jag inte emot att krypa genom rockar lika mycket som genom roterande människor, och det tidigare lagret in flickan kom aldrig tillbaka, så jobbet blev mitt. Jag förlorade en päls nästan varje natt som vinter, och klubbens ägare var alltid försöker sparka mig, men det blev aldrig av. Detta var, trots allt, Chicago under vintern, så det var en hel del av kappor. Och de var oftast svart läder. Tips: om du inte vill att din päls att gå vilse i en nattklubb garderobsavgift, inte bär en svart läder coat. Få en rosa en. Eller rött. Eller något som är minnesvärd, eftersom det här är ett faktum: Du kommer att förlora din biljett. Du bara kommer. Och när du kom till mig alla berusad vid slutet av natten utan biljett, säger mig att det är en svart skinnjacka, jag kan helt enkelt inte hjälpa dig. Jag kommer inte att hjälpa dig. En annan föga känt faktum om garderobsavgift är att det är där (inget illa) förlorare umgås. Vi har ingen möjlighet att fly. Vi arbetar i ett svart hål utan bakdörren och ingenstans att gömma sig. Jag kan ljuga och säga att jag har att organisera coatroom bakom mig, och ärligt talat att jag kommer att göra just det, även om jag inte måste. Jag får det, garderobsavgift flickor är mindre skrämmande än bartenders— bartenders är varmt och de har en hel del alkohol bakom dem. Vi är bara vaktar läder, och vi kör igång i början av natten och på slutet av kvällen, men för mitt bitar vi bara står där också. Sista tipset, inte bära en halsduk, mössa eller handskar till en nattklubb, bara inte ta din vinter tillbehör alls. Du kommer aldrig att se dem som objekt igen. Det finns inget sätt att verkligen ta itu med tillbehör tillbaka det, jag försökte stoppa dem i en sleeve, men ärligt talat, de kommer aldrig att bo där. Bara lämna dem hemma.

När vintern var över, det var inte mycket användning för mig i coatroom, så jag sysslat vid dörren för en minut. Jag var flickan på pallen framför dörren, för att hålla urklipp med på VIP-listan på det. Jag var fruktansvärt på detta, för jag ville bara låta alla i, och tydligen var jag ska ta tips från folk i kö och dela dem med dörrvakter, men jag visste inte, ingen har berättat för mig, så dörrvakterna blev förbannad, och jag fick så småningom flyttas till rutan. Den ruta där satt jag och skulle ta av locket och stämpel människors händer när de betalat och kom in. Det var den tråkigaste av alla jobb eftersom det aldrig slutade och jag blev liksom glömt bort, jag skulle bli törstig eller behöver kissa riktigt dålig, men det var ingen runt för att täcka för mig, så jag skulle bara sitta där och våndas tills jag kunde vinka till sig en kollega Stardust medlem i teamet. En av säkerheten killarna frågade mig en gång om jag stjäla pengar från lådan, och jag nästan kvävdes på min egen saliv. "No way!" Jag berättade för honom. "Jag skulle aldrig göra det!" Han berättade för mig, helt uttryckslöst, jag var dum och alla tagit upp, att det var väntat och jag var ett rövhål om jag inte gjorde det. Jag hade uppfostrats till att tro att jag var en skitstövel om jag gjorde stjäla, så detta var väldigt svårt för mig att svepa min hjärna runt. Ju längre jag arbetat där, mer att det är meningsfullt. Det var en nattklubb, inte ett barnsjukhus. Jag gissade att ägarna inte var ute efter att köra en helt legit företag på, eller skulle de inte öppna en Tunnelbana franchise eller något? Jag var inte att få betalt för mycket för att sitta på pallen hela natten, så kanske jag kan åtminstone slip några cab mat i min bh eller något? Jag började köpa min motivering argument. Jag hade tagit hem min beskärda del av outtagna kashmir halsdukar och handskar från min tidigare Stardust inlägg. Är inte det typ samma sak? Ja, det är rätt. Om en tjugo dollar bill bara hänt att falla i golvet medan jag tar pengar som natt, och jag bara hänt att plocka upp det och glömt att lägga den i byrålådan, och jag gjorde det bara en gång per natt för min taxiresa hem vid 5:00 på morgonen, när ingen tjej ska vara på gatorna väntar på en buss eller tåg, inte jag gör faktiskt det nattklubb en tjänst? Jag spara dem huvudvärk av att försöka hitta min ersättare när jag var återhämtar sig på sjukhuset från en potentiell rån. Ja, att ta pengar skulle göra mig en lagspelare! Jag var på väg att göra det— jag var beredd att bryta mot lagen i namn av privata företagare överallt. Vad jag inte att förutse var de omedelbara kval skuld jag skulle uppleva. Bokstavligen, minut efter att jag stoppade sedeln till mina knähöga boot, jag gick dubbelvikt med kramper. Jag hade ingen aning om hur att stjäla pengar. Att bara ta en tjugo dollar bill och packa den i min ficka verkade för på näsan. Jag behövde vara smygande— jag behövde för att komma ihåg en av de miljontals scener jag sett i filmer där tjejer var hemlig och lömsk och cool, men jag drog en tomt. Min metod för att stjäla går som följer: släpp en tjugo på golvet och låter det ligga där i ungefär tre timmar, besatta över att det är på golvet, börja milda kramper i buken, släpp hand stämpel på marken nära tjugo, böja sig för att plocka upp handen stämpel, kramper förvärras, plocka upp handen stämpel och tjugo, slip tjugo i knähöga boot, luta sig tillbaka på stolen, kramper träffar en tio i ett - till - tio smärta skala, vänta för vad som känns som dagar för någon att kolla på mig, kramper nästan försvagande, den andra jag se en annan anställd jag skrika för att en person för att täcka för mig, bult badrum, hoppa raden av berusade flickor, få i stall, ingen tid att torka av sätet, och göra något som ingen vill någonsin att göra (eller lukt) i en nattklubb badrum. En tjuv, det är jag inte. Jag bokstavligen inte har mage för det.

Jag gjorde min smutsiga pengar för en taxiresa hem den natten, även i efterhand att jag borde ha lämnat den i badrummet skötare är tip jar— hon hade ett otacksamt jobb och inte stjäla möjligheter att tala om. Jag har aldrig stal igen, och strax efter det blev jag befordrad till bartender. Jag började arbeta på den nedre baren, i en mer lugn, lounge - typ rum. Jag gjorde en hel del pengar för en tjugo ett år gammal, och de timmar som var perfekt för att göra teater. Jag arbetade bara helger och inte behövde vara där till 11:00, så jag kunde göra ett spel och sedan gå till jobbet. Helgerna var lång, men jag hade en direkt linje till Diet Coke på mitt finger - tips, jag gör min hyra och ändå kunna agera, vad mer var det jag behöver?

Jag var lycklig, och när jag flyttade till L. A., som jag inte har att få ett annat jobb förutom att agera. Men jag skulle inte byta mitt tidigare jobb för något. De spelade en stor del i den person jag är idag. Jag är övertygad om att alla bör ha för att arbeta inom food service industrin minst en gång i sitt liv. Som att gå med i armén i Israel, när alla Amerikaner fyller arton, en obligatorisk år av väntan tabeller. Ja, du har din bittra stunder. Du kommer att gråta under ett skift, du kommer att fästa på dina medarbetare, kunder och boss. Du kommer att äta kombinationer av mat du skulle aldrig erkänna att nu, en del av det mindre plåtarna av främlingar, du kommer att lära dig att rulla silver i din sömn, att gå igenom fler flaskor av Febreze än schampo, du får lära dig svär ord i andra språk, men i slutändan kommer det att göra dig till en bättre person, eller åtminstone en större tipp.

{Utdrag från Jag VET INTE VAD DU KÄNNER MIG FRÅN: Bekännelser av en Co-Star av Judy Greer Copyright © 2014 av Judy Greer. Utdrag med tillstånd av Doubleday, en division av Penguin Random House, Inc.}

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar