Väntar Barnläkare

Jag har slösat bort timmar väntar för barnläkare. Jag är inte säker på om detta är ett problem som är gemensamma för alla barnläkare, eller bara vår. Kanske teorin är att föräldrar med barn som är unga nog att behöva en barnläkare är sällan spot-on punktlig sig själva, så de kommer inte att bryta sina halsar för att hålla saker igång som SwissRail vid deras slut.

I alla fall, som jag nyligen fann mig själv hänga i väntrummet med Lorelei innan hennes sex-månaders kontroll. Hon var skrämmande i sin bilstolen, och jag var långsamt glida in i en Mister Rogers -inducerad dvala; showen spelar i en till synes oändlig loop på den lilla TV: n i hörnet varje gång jag är där. Varför, säkert, Fred – naturligtvis du och jag kan bli vänner. Älskar den nya säkringar.

Vagnen var bara på väg in i Landet av Make-Believe, när en annan mamma kom in i väntrummet toting en ungefär-Lorelei-och medelstora barnet i bilstolen. Efter att hon och jag bytte ut den vanliga artigheter och statistik (vädret, åldern på våra respektive bilstolen-bundna avkomma, lämpliga utrop av ömsesidig beundran för barn " gullighet), hon började rulla – inte bara gunga, men egentligen entusiastiskt rullande barnets bilstolen och tillbaka på golvet. Barnet älskade det, jag har hört en hel del squeals och fnittrar.

Jag var imponerad. Det hade faktiskt aldrig fallit mig in att göra det, men det verkade som ett vinnande koncept. Subtilt, så att det inte ser ut som en copycat mamma som saknar idéer för min egen, jag försökte mig på något liknande med Lorelei ' s bilstolen medan det var vilande på mina ben. Det var inte en lika stor hit på vår sida. Lorelei ' s uttryck som bäst kan beskrivas som något som liknar "Punch min give-a-shit-kort."

Under rullande, men samtidigt Lorelei tippade vägen tillbaka märkte jag något som såg ut som en penna och suddgummi-stora hål i den allra översta delen av sitt vänstra öra.

Jo det är konstigt Trodde jag. Säkert om mitt barn hade ett hål i hennes öra att någon skulle ha märkt det nu. Jag hoppas verkligen Jag skulle ha märkt det nu. Sedan igen, jag gjorde först försök att lämna huset i morse utan skor.

Jag tog en närmare titt, mitt huvud nu helt under huven Lorelei ' s bilstolen. Jag kan inte vara säker, så det är lite perifera seendet när huvudet är borrade i bilstolen, men jag tror rullande mamma och hennes baby på denna punkt gick över till den "sjuka" sidan av väntrummet för att sätta lite mer avstånd mellan oss.

Min undersökning visade att det mörka området i själva verket inte var ett hål, men torkat blod.

Tja, det är en lättnad Trodde jag. Jag är glad att mina barn inte har ett hål i sitt huvud, vi har aldrig lagt märke till tidigare. Vänta en sekund – vad fan? Torkat blod är inte precis glada nyheter, heller! Vad fan är det för fel med mig? Vems ljusa idé var det att låta mig faktiskt lämna sjukhusområdet med det här barnet för sex månader sedan?

Lorelei är en ganska fyllig barn. Hon gav mig ett par roliga utseende medan jag slet och peta på hennes öra men annars var upptagen med att stirra på hennes egna händer, som om att bedöma en nyligen manikyr. Det verkligen inte ser ut som om hon var i någon smärta, och blodet var högt nog att det inte såg ut som hon hade sprungit någon form av en allvarlig läcka.

Så vi fortsatte att vänta för barnläkare, jag debatterade om huruvida eller inte att berätta för honom om denna nya upptäckt. Om jag berättar för honom att jag precis upptäckt det nu, han kommer att tro att jag är en dålig förälder. Om jag berättar för honom att jag upptäckte det för ett tag sedan men gjorde ingenting för att åtgärda det, han kommer att tro att jag är en dålig förälder. Och om jag inte berätta för honom om det alls, men han upptäcker det själv, han kommer att tro att jag är en dålig förälder som försöker täcka upp något. Han kanske tycker att jag gjorde det för att hennes syfte, Münchhausen-stil .

Jag valde ärlighet (lämnar ut en del om min initialt tänkte att det var ett hål i hennes öra; varför göra en dålig situation värre?), räkna jag skulle snarare verkar plain gamla inkompetent än lömska och inkompetent. Barnläkare var helt oberörd.

"Åh, jag slår vad om att hon fick sig med en av hennes naglar. Titta, hon är på väg att göra det igen."

Jag tittade över den, och Lorelei var faktiskt slet på toppen av hennes andra örat, som om hon gjorde en missriktad intryck av Carol Burnett.

"Händer hela tiden", sade han lugnande.

Jag gillar att tror att hans efterföljande frågor om möjligheten av att leda måla i vårt hus är något som han uppmanar alla föräldrar vid sex-månaders kontroll, och inte bara mig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar