Slarvig Chic: EN WAHM s Garderob

Det var pyjamas dag på Dunkin Donuts, men bara två av oss firar mig och småbarn i barnvagn. Just den dagen i Dunkin Donuts, jag var klädd i en kamouflage fleece mössa (jag har tillräckligt med värdighet för att dölja min bedhead), överdimensionerade fleece-pyjamas byxor (jag har funnit att tre storlekar "över" handlar om rätt för maximal komfort), och min favorit huvtröja. Jag satte på örhängen så att folk kan berätta att jag är kvinna. Det är obehagligt, men jag gör att offra för att skona andra krångligheter för att kalla mig "sir."

För att vara ärlig, varje dag är pyjamas dag för mig. Jag är en vandrande Folk Walmart, starkt föredrar loungewear till "vanliga" kläder ("Vanliga" är inom citationstecken eftersom "vanliga" är relativt. Min "vanliga" råkar vara super-casual).

Min mode företräde blev Slarvig Chic efter att jag blev en WAHM. Jag har en fantastisk garderob, men det började bara att verkar meningslöst att klä sig finare när mitt kontor är det soffa, och min arbetsdag är i grunden en arbetsliv—en konstant känsla av att jag har något att göra och inte pendla eller förändring av landskapet för att indikera att det är dags att koppla av. Så, jag började med att koppla av som bor i lounge kläder hela dagen.

Slobs har ett hårt liv. En gång när jag var och hälsade på min mamma, jag tog ett samtal utanför på sin bakgård. Hon misstog mig för en inkräktare, förutsatt att vissa skrovliga tonårig pojke hade smög in i hennes gated community. Andra gånger, jag har oroat min egna grannar. Jag var på en promenad med min hund nära elementary school en dag (faktiskt, detta har hänt flera gånger) när min granne började att sakta ner för att kolla ut en misstänkt person—mig. Tack och lov, att hon kände igen min hund. Som jag vinkade, hon insåg att det var jag begravd under min mans super-sized flanell pj byxor med en tröja instoppad i dem (jag göra som så att byxorna inte kommer att falla ner—det är en pro-nivå slusk trick just där).

Att klä sig som en slusk i en butik brukar garantier för att jag ska få irriterande uppmärksam kundservice. Säljare, och ibland även väktare, följer mig runt och fråga var 30: e sekund, "Kan jag hjälpa dig med något?" Jag skulle vilja vara en smart-ass och svarar: "Kan du hjälpa mig att snatta denna outfit genom att plugga in det i mina fickor?" (Jag använder händer, fickor, och ibland min behå som en väska, men det är en annan historia för en annan gång.) I allmänhet, men jag håller min mun stängd och acceptera att priset för att titta slarvig är få som följts runt i butiker.

Det finns fördelar med att klä sig som en slusk, dock. Mina barn sällan be för turer till skolan, innehåll att ta bussen istället för att bli sedd med mina omaka ensembler. En av mina vardagsmorgon favoriter är nattlinnet över pyjamas byxor med en velour morgonrock på toppen av allt. Ibland, i stället för en hatt, jag ska bara sätta på en hår inpackning, vilket gör att mitt hår ser ännu hårdare—och med "bättre" menar jag otroligt hemskt.

Mitt val av kläder också betyder att jag är redo för en tupplur på ett ögonblick. Och, viktigast av allt, jag är alltid bekväm. Kanske bäst av allt, det är möjligt att titta sätta ihop (igen, det här är relativt) enkelt genom att bära leggings eller korrekt montering träningsbyxor och handel i fleece mössa till en halsduk.

Idag till exempel, jag ser bra ut. Jag är klädd i leggings snow stövlar, en sport bh, och en överdimensionerad i frotté med "make" (okej, okej, det är en tröja, men jag fick i kvinnornas del av Målet. Det är inte min man, och det är inte instoppad i byxorna). Jag sätta på lite läppglans och mascara. Jag är "fancy" och vacker på Starbucks idag. Som en slarvig byrå, tar det inte mycket för att känna på det sättet.

Jag vet att jag inte är ensam här. WAHMs, SAHMs arbetar moms på helgerna, det finns en hel del andra kvinnor där ute som mig som värdesätter funktion och estetik. Jag ser att du är ute och rör på att fira pyjamas dag när du har fan god och förståelse kan du njuta av en dag av komfort, även om du har växt ur en barnvagn.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar