PSA: Kräkningar Under Eller Efter förlossningen Är Helt Normalt

Jag är inte den typ av tjej som kastar upp så lätt. Hela min familj kan vara nere med en otäck magsjuka och även om jag får det, ska jag sällan faktiskt kräkas av det. Jag ska få feber, frossa, körningar, vidriga illamående, och allt annat, men på något sätt kasta är vanligtvis inte en sak för mig.

Därför är det helt överraskade mig när jag fann mig själv barfing medan jag var i arbete med mina söner – både freaking gånger !

Det som hände under övergångsfasen av arbetskraft. Det är en del rätt mellan aktiva arbete och när du är på väg till tryck. Det är också en del – särskilt om du arbetade drug-free – där du är ganska säker på att du är på väg att dö.

Jag födde unmedicated, så jag kände att det alla under övergången. När barnet gjort sin väg in i position direkt i förlossningskanalen, och som min kropp öppnade upp sig själv så jävla mycket som det skulle, det kändes som om jag höll på att vändas ut.

Och sedan jag spydde.

I de tidiga stadierna av arbetskraft, jag hade skit min röv ut (helt vanliga också), men jag antar att det inte var tillräckligt. Vördnadsfull det var! Lyckligtvis, den första gången, min kära doulas kunde berätta var jag kan upchuck och de magiskt dök upp vid min sida med en barf hink. Andra gången jag kämpade på toaletten i alla fall, så det var en lätt fångst.

Men jag var definitivt slags chockad varje gång det hände. Som, på toppen för att få redo för att driva en mini-människa ur min hoo-ha, jag vill också komma att spy? Gee, tack.

Jag trodde att min vördnadsfull var lite speciell, men det visar sig att min erfarenhet är faktiskt riktigt vanligt och normalt. Vem visste?

Redo för lite bevis?

Både Amerikansk Graviditet Association (APA) och Royal Women ' s Hospital i Australien listan kräkningar, tillsammans med andra härliga symptom som illamående, skaka , frossa, och värmevallningar – som en gemensam del av arbetskraften, speciellt för "övergång" fas.

Vad är mer, i en Tt-Reuters artikel om att äta och dricka under förlossningen, Dr. William H. Barth, ordförande för ACOGs Utskottet för Obstetrisk Praxis, förklarar att "illamående och kräkningar under förlossningen är ganska vanligt" och att äta och dricka under förlossningen brukar "den sista sak är att de flesta kvinnor kommer att vilja göra."

(Det bör noteras att i 2015, American Society of Anesthesiologists (ASA) kom ut med en rekommendation som arbetande kvinnor ska kunna äta och dricka när det är möjligt. Så ta det, is chips!)

Slutligen, i en artikel i Föräldrar Dr. David Birnbach, talesman för American Society of Anesthesiologists, förklarar att det ibland epidurals att bidra till hela kräkningar fenomen. Epidurals, förklarar han, kan medföra en nedgång i blodtryck (hypotension), och ett tidigt tecken på att nedgången är illamående och kräkningar.

Men vördnadsfull kan ske med eller utan en epidural, som smärta och långsammare matsmältning under arbete kan orsaka det. ROLIGA TIDER.

När jag tog en super vetenskapliga enkät på Facebook, mer än hälften av min mamma vänner hade spydde i arbete också. De flesta av dem spydde under övergången som jag hade, men några hade spydde under början av arbetskraft, och även efter förlossningen.

Man hade även projektil spydde flera gånger under sitt första arbete. "Jag har aldrig kastat upp svårare än så i mitt liv," sade hon. Man, det låter hemskt. Lyckligtvis hade hon inte kräks på alla andra gången.

Ett par av de mammor jag tillfrågade kände att, så hemskt det var att spy under förlossningen, det verkade som om det fanns en biologisk anledning till det. Jag instämmer: som jag minns känslan som om min kropp var att rensa ut sig själv – alla sista uns – för att göra plats för mitt barn grand avsluta. Jag har inga vetenskapliga bevis för det, men det är meningsfullt för mig, speciellt eftersom det var precis efter att jag barfed att jag kände bebisen att sjunka, och när jag började känna att "påträngande."

Oavsett anledning, det är definitivt "en sak." Jag tror att för de flesta av oss (förutom min stackars projektil vördnadsfull vän), kräkningar är inte den mest obehagliga delen av processen. Men det är ingen promenad i parken heller. Det som är bra är att för de flesta av oss, även de mest känsliga och stora delar av arbete är snabbt glömt när vi äntligen lägga ögonen på våra söta små bebisar.

Och sedan, innan vi vet det, det är deras puke vi sög upp. Det roliga tar aldrig slut, säger jag.

ADVERT

Lägg till din kommentar