Du Besöker Min Lokala State Park Fick Mig Att Uppskatta Livet

För fem år hade jag tänkt Empire Mine State Park var en plats där folk gick med sina hundar, som bara råkade vara i närheten av en gammal guldgruva. Och ja, det var tydligen en plats att gå hundar runt där, men det var på några stigar som var relaterade till Empire Mine State Park men inte omfattar helheten av det.

Det var tydligen ett helt komplex, med några av de gamla guldgruva intakt, ett litet museum, och den herrgård där de rika bergsmännen—den Bourn familj, i San Francisco Bourns—levde.

© Ray Bouknight/flickr

Vi gick runt i museet en del—den del där saker och ting är officiellt bakom glas först. Ett rum var fulla av bilder och biografier viktigt Empire Mine människor. Biografierna var för det mesta i alla fall: Den här killen bodde i San Francisco för ett tag och han var typ av rika där, men då han kom upp här och fick mer rika.

Jag visste inte riktigt vill titta på den kopia av mig, tillverkad av plast rör, men min pojkvän insisterade. Varje tum av slangar representerade 800 fötter av gruvan. De hade byggt en liten modell av staden, som det är nu, för att ge en känsla av skala och omfattning att det miles och miles och lager och lager av min tunnlar under centrala Grass Valley and beyond.

Olika delar av slangen skulle lysa upp som en inspelad berättarröst beskrev dem: "Detta är ingången." "Det var där gruvarbetarna härstammade x långt i y sekunder". "Detta är där de fick i en annan farlig grej som tog dem även x meter djupare."

Trots att jag skulle ha varit praktiskt taget tvungen att titta på min modell, det var väl värt det. Jag kunde ha gått hela mitt liv tro att mina var bara någon form av Walgreen-storlek området nedanför där vi stod, och även om det inte skulle ha dödat mig, det var bättre att jag visste sanningen.

© Tom Langston/flickr

I det andra rummet var glas fall av mineraler från hela världen" och information om hur mineraler har massor av Viktiga Industriella ändamål. Det gjorde mig ledsen att tänka på museum tjänstemän är oroväckande att de behövs för att hålla igång guld information med andra saker som inte var guld, men hade kvaliteter löst gemensamt med guld.

De skäl New England-aktiga, med mycket grönt gräs som ingen av oss hade sett i månader, och stora, ståtliga träd (fråga mig inte vilken typ). En runda fontänen spydde vatten, förhoppningsvis återvunnet, upp mot den blå himlen.

Pooler är de bästa—och kanske enda—bevis för att Gud vandrar bland oss.

Vi pausat nu nära herrgården är stor pool, som matas med en ström av vatten ut ur munnen på en skulpterad sten mountain lion, och gick ner en serie av steg som är inbyggd i berget. Vattnet i poolen var brunt och grumligt. Jag skulle verkligen ha velat se denna pool med riktig pool vatten—letar mer Architectural Digest- y än state park -, y—och frågade min pojkvän om han hade samma längtan. Han sade att han inte gjorde det. Detta fick mig att känna mig lite ensam i världen, eftersom jag tror pooler är de bästa—och kanske enda—bevis för att Gud vandrar bland oss.

© Lily Gicker/flickr

Denna känsla av ensamhet fortsatte vi vidare till några stora lager-liknande byggnader, kopior av byggnader där arbetarna gjorde snickeri och smide för att upprätthålla min (Empire Mine öppnades på 1850-talet och upphörde verksamheten på 1950-talet, och mycket av det som revs).

Även om jag vet att om vi inte har infrastruktur skulle vi alla vara döda, jag verkligen ogillar trycket att tänka på det.

Jag kan inte stå ut med maskiner och verktyg, men vissa människor, speciellt människor som är killar, kan bara stirra på dem för evigt. Det hela skulle vara okej om jag bara kunde låta mig komma in i kön stereotyp, men min misär på att titta på saker som svarvar och bälten och Pelton Hjul (jag har haft Pelton Wheel trötthet under flera år) slutar som sträcker sig från ren tristess i skuld och skam, för trots att jag vet att om vi inte har infrastruktur skulle vi alla vara döda, jag verkligen ogillar trycket att tänka på det.

Detta kom verkligen ett huvud i smed byggnad när en volontär började prata med oss. Han pratade med oss ett bra tag. I verkligheten är han talade till oss för bara cirka femton minuter, men eftersom han talar om att smälta metall, det kändes som mycket längre.

Hela tiden var han talar jag säger mig själv, lära sig något, att lära sig något . Men jag bara inte bryr sig. Ja, så människor som används för att göra allt för hand. Ja, de används för att lätta saker med ljus. Ja, detta var teoretiskt fascinerande att begrunda, men endast, som det verkade, som teoretiskt.

Hela tiden var han talar jag säger mig själv, lära sig något, att lära sig något .

Mannen plockade upp en stor stål spö och satte den på hans axel. Han visade oss hur ändan av staven hade varit smithed i en skruv form. "Och så", förklarade han, "En av de män som skulle ha detta på sin axel, som så här, och de andra männen skulle stå bakom honom, och turas om att handtralla i slutet av detta med en slägga, och skruven skulle sakta arbeta sig in i berget."

Jag tittade på min pojkvän. Vi skakade på våra huvuden. Vi var mållös. "Jag visste att jag inte riktigt vet hur guld fick brytas..." började jag.

"Kan du föreställa dig att hela ditt liv?" Jag sade.

"Nej," sade han. "Jag kan verkligen inte."

Den natten, titta på ännu mer tv, jag gillade det mer, eftersom jag kände att det hade varit tjänade med kunskap. Så vad är sensmoralen av detta? Det finns faktiskt två. 1. Djupa insikter bara att förvåna oss för ca en timme. 2. När det kommer till historia, det är bättre att vara född senare.

Foto: vtveen/flickr

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar