Avluftning Om Din Make / maka Betyder inte att Du Behöver en Skilsmässa

Jag bläddrar igenom mitt Facebook-flöde häromdagen när jag kom över en särskilt irriterande inlägg. En vän från college inlagd, och jag parafraserar, "Varför inlägg om hur lata din man? Om han var en sådan idiot, varför gifte du dig med honom?"

Hon hade inte direkt detta till någon i synnerhet, så jag kan bara anta att hon är kompis med en massa make-bashers. Hennes inlägg på något sätt sårat mig direkt—jag bash inte min man på alla sociala medier. Mest jag som inlägg på Facebook är random bild på mina barn i olika kostymer, rolig Skrämmande Mamma artiklar, eller på begäran (eller en direkt order) av vad företaget försöker jag att få ett gratis prov eller enter-to-win möjlighet från. Men även om hennes inlägg hade ingenting med mig att göra, det gnuggade mig på fel sätt för en mängd olika skäl.

Först verkade det som ett tunt maskerat försök att skryta om sitt eget äktenskap. Okej, okej, vi får det. Ditt äktenskap är perfekt. I själva verket, träffa oss alla ner på Main Street på noon som vi kastar en parad i äran av din härliga unionen. Ledsen, men jag bor i ett stort, vackert hus av glas, och jag försöker att göra en punkt att inte kasta sten på oroligheterna i mina vänners äktenskap. Inte heller är jag emot att få höra den underbara berättelser om relationer. Jag är den första att slå tummen upp när vänner efter dag-natt selfies eller bilder av härlig måltid sin make som bara är beredd spontant. Men hennes inlägg var bara tvungen att heligare-än-du känslan som gör att även den bästa av oss borst. Några av oss skulle erkänna att gifta sig med lata idioter (åtminstone inte med flit). Vi gifte de underbara män som vi älskar. Men det betyder inte att man är aldrig utan att klaga och avluftning på Facebook kan vara deras enda utlopp. Alternativt, om min man var på Facebook, jag är säker på att han skulle hålla sin legion av vänner underhöll med berättelser om mina egna brister. Varje äktenskap har sina upp-och nedgångar.

För det andra, de flesta människor talar om för dessa typer av berättelser att vara rolig . Jag återberätta historier baserade på verkliga livet, men jag försöker att välja de som är underhållande. Vanligen innebär detta att något måste hända utöver det vanliga för att göra cut. När min man är inblandad, detta går oftast på ett av två sätt—antingen en situation som kräver en riktigt söt, make-forsande berättelse (som den gången han tvättat varenda bit av kläder/textil/väv i huset för att hjälpa mig vid ett tillfälle då jag var extremt stressad), eller för den ärliga och lite bashing-rad (som i slutet av samma historia när han bestämde att han var klar att hjälpa efter tvättning av kläder och lämnade dem i en monster-stora högen på sovrumsgolvet). Med just min make, den senare tenderar att vara roligare än den förra. Så även om jag försöker att aldrig måla en skev bild, som jag ibland kommer att dela dessa berättelser som den fungerar som en humoristisk outlet och ger mig (och andra) för att få lite perspektiv. Under loppet av ett äktenskap, är en monster-högen av tvätt verkligen så stor grej? Jag tror inte det.

För det tredje, vissa människor behöver bara vent . Denna process kallas så därför att hålla saker och ting på flaska inne utan ventilation kan leda till att explodera. Ibland sätta ord på din frustration släpper en del av ångan på en situation. Granska källan. Om din vän är alltid banka sin man, eller aldrig har några bra saker att säga om hennes äktenskap, kanske är hon verkligen går igenom en tuff tid. En god vän kan erbjuda hjälp, eller åtminstone en stödjande axeln, innan skämma ut henne inför otaliga Facebook-anslutningar. Och om hon är egentligen inte en vän, men bara en av de människor du klickat igenom eftersom du gillar att omge sig med en by på Facebook anhängare, kanske du inte bryr dig om hennes äktenskap. Om hennes bashing är som orsakar dig obehag, föreslår jag att du träffar "unfollow." Win-Win. Hon fortsätter sin tirad i fred, och du fortsätter tävlingar och tittar på bilder av dina vänner barn utan avbrott.

Hennes inlägg påminde mig om ett par saker. För mig, vad det verkar för att komma ner till är denna:

1. Äktenskap kan få folk att ändra .

Inte sparka dig själv (eller andra) om du inte ser tecken—vissa män (och kvinnor) börja agera helt nya när de säger att jag gör. Eller kanske du bara förblindad av kärlek. Hursomhelst, om att berätta för dina vänner om den tid som din man drack mjölk direkt ur kannan är att hålla dig från skilsmässa, sedan berätta bort.

2. Vissa människor gömmer sig i deras humor.

Om du tror att din vän är att berätta en historia bara för att få några skratt, eller vent—varför inte låta henne? Men om du uppriktigt tror att hon kan behöva hjälp med, tänka på ett sätt som är lämpligt att låna ut en hand.

3. Viktigast av allt, sluta vädring din smutsiga tvätt på Facebook!

För oavsett hur välmenande du kan vara, någon som min kära "vän" kommer att göra dig att känna dig som en idiot för att dela.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar